rtuk 

/ 2
kapat
  1. akp'ye göre şekil alan oyun hamuru.
    (bkz: rtük'ten nihat genç'e yayın yasağı)
    #2430695 (rweasley, 05.10.2007 15:36)
  2. getirdiği son yasaklarla iyici tarafını belli etmiş! bir ''devlet'' kurumudur.

http://www.ntvmsnbc.com/news/434061.asp

madem özgürlük deyip türbanı meşrulaştırmaya çalışıyorsunuz o zaman ben televizyonda alkol görmek istiyorum buna karışmaya hakkınız var mıdır?belki bu sığ bir düşüncedir fakat türban fikrini savunanların fikrini açıklamak adına iyi bir örnek olduğunu düşünüyorum.
    #2894103 (FiranZalhonan, 25.01.2008 13:46)
  3. (bkz: adalet ve kalkinma partisi/#2942482) istinaden;

tv'lerdeki birçok şeye çocukların özendiğini söyleyerek, onlara kötü örnek olduğunun söyleyerek yasaklara başlamış kurum...

hiçbir eğitici yanı olmayan ağa, paşa, zengin aile dizilerinin yayınlanmasına, hiçbir egitici yanı olmayan yarışmaların yayaınlanmasına, hiçbir katkısı olmayan kadın proğramlarının yayaınlanmasına, hiçbir katkısı olmayan hatta seviyesizliğin kol gezdiği spor porğramları varken türk sinemasının kült filmlerini içki unsuru yüzünden piç etmesi akıl ve mantığa sığacak bir yasak değildir...

daha tutarlı davranması gereken bir kurumdur... ama tabi başındaki insanların yöneticiliği ve tarafsızlığı tartışılır...
    #2942530 (fatal, 03.02.2008 14:52)
  4. rezil olan türk televizyon dünyasının, başka bir rezillikte ki kurumu. ekranda kalite kıstasını, seviyeli yayıncılık anlayışını çözen varsa beri gelsin. yapmakta olduğu saçma, sapan uygulamalar ve kararlarla tamamen hükümetin rahatça at koşturduğu bir yer haline geldiği zaten belli.
    #2942564 (sex files, 03.02.2008 15:01)
  5. bir zamanlar bol bol tv kapatan kuruldu hatırlıyorum bir kere star tv'yi 15 gün kapatmışlardı, tabi bunlar geçmişte kaldı artık en fazla uyarıyor ya da ceza verdiği programın yerine belgesel yayınlatıyor.
    #2961641 (the longest journey, 06.02.2008 19:57 ~ 19:58)
  6. kurulma amacının n'olduğunu unutup iktidar partisine hizmet vermeye başlayan yasakçı kurum.
    #3065552 (ERtigin, 27.02.2008 13:32)
  7. gelip bir zahmet kendi ailemin örf ve adeti hususunda kapatma, para cezası ve bok püsür vermesini istediğim kurum.

habire uyarı, ceza, kapatma gönderiyorlar dört yana; çünkü standart olarak türk ailesi sigara içmeyen, alkolü kanun geçerse içmeyecek, dine aykırı tek hamle yapmayan, kimsenin birbirine elini kaldırmadığı, çocuklar ne kadar embesil ve salak olurlarsa olsun affedildikleri ve dirhem dayak yemedikleri, anne ve babanın birbirinden sadece ölerek ayrıldığı, ailenin bok gibi zengin olduğu ve onlar zengin değilse devletin sizi bok gibi zengin ettiği, evde hizmetçi, boğaz manzarasında kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği, ikindi, öğle çayı, gecenin körü eğlencesi yaşandığı, bok gibi para içinde yüzerken osurmanın dert edildiği bir ortamdadır. *
    e benim niye ailem böyle? ben niye bu bahsedilen ilişkileri yaşamadım?

rtük gel ailemi ve beni türk standartlarına uydur, dellendirmeyin beni ayağımın altına alırım.
    #3094171 (nerval, 04.03.2008 21:03)
  8. (bkz: fenerbahce sevilla yi elerse bikini giyerim)
    #3094197 (visibilia ex invisibilibus, 04.03.2008 21:07)
  9. altıpas adlı spor programını bu yüce kurumumuzun başkanı arayarak ahmet çakar ı nerdeyse küçük çocukları azarlar gibi azarlayarak bide de ayar vererek iyice bayağılaşmış olan bir nevi devlet kurumudur.
    #3103419 (alone with everybody, 06.03.2008 21:39)
  10. " ahmet çakar bikini giyerse saat 11'den sonra giysin sorun yok, ama 11'den önce erotik olur çünkü müsahama edemeyiz " diyebilen bir kurum.
    #3105373 (asperg, 07.03.2008 09:24)
  11. akp tayfası tarafından doldurulan yer olacaktır. her yere kendi adamlarını titizlikle yerleştirmeyi başaran ve devlet içinde devlet olmayı planlayan akp'nin yeni planlarla el attığı kurul olmuştur.

yeni tasarı hazırlanmakta imiş üstelik. neymiş efendim "rtük üyeleri" dokunulmazlık özelliğine sahip olacakmış. afedersinde ne lan bu? demek geliyor. ne yapıyorda dokunulmazlık özelliğine sahip olunuyor altı üstü televizyon ve radyo denetleyen bir kurulun.

daha da bitmiyor dokunulmazlık ile bittabi. mali ve sosyal hakların genişletilmesinden tutun, başbakanlık müsteşarı ile aynı maaş alıp aynı tazminata sahip olma, yeni zamlar ve kendileri ve ailesinin sağlık giderlerinin devlet tarafından karşılanması. ne güzel lan bu işler. tayyip beni de alsana tayfana.

açlık ve sefalet içinde yaşayan birçok insanın yardıma ihtiyacı varken zenginin cebi yine dolduruluyor. tabi dolacak tayfadaki herkez kardeşimizdir hesabı açılmış. hastalanan kişiler hastahane hastahane dolaşırken üstelik hala da içeriye alınmazken sokak ortasında hayata tutunma çabası veriyor. ama nedir olay güzel ve yalnız ülkemde arkan sağlamsa cebin de işin de sağlığında sağlamdır.

işte o %47'nin %2si bunlara sahip olacaktır geri kalan %45 ise kimbilir 1 aylık karın tokluğuna, yalanlara kanıp basacaktır oyları.

görüldüğü üzere durmaları yok yola devam ediyorlar.
    #3557442 (visibilia ex invisibilibus, 19.06.2008 13:02)
  12. tv konusunda her .oka maydanoz olan, televizyonu sanki onlar icat etmiş gibi davranan kurum.

öyledir ki sadece türk tv'lerine değil, yabancı kanallara bile karışırlar. yqabancı kanallarda erotik yayın fazla kaçtı mı, uydudan şifre koyarak veya kabloludan silerek kendilerini iş yapmış zannederler.

sen tonla para verip uydu almışsın, kablolu yayına geçmişsin, şöyle oturup istediğin şeyi seyredeceksin, rtük der ki "olmaz, istediğini izleyemezsin, evindeki tv'den biz sorumluyuz" der gibi, ona şifre koy, ötekisini sil, kanallarla oynar durur.

(bkz: paranla rezil olmak)

erotik yayın yapan kanallara takmış durumdalar, ama yurtdışından yayın yapan bölücü yayın yapan roj tv, kurdsat gibi kanallara her ne hikmetse dokunmazlar, yine aynı şekilde misyonerlik yapan, amcı ülkede hristiyanlığı yaymak olan hayat tv de aslanlar gibi saçma sapan yayınlarını yapmaktadır, rtük'ün aslında bunlara kod, şifre koyması gerekir. bırakın millet 2 sevişme sahnesi izlesin ne olacak ki...

(bkz: sanane)
    #3599636 (alikula, 30.06.2008 09:46)
  13. yaptığı baskılar * sonucu tv kanallarında film esnasında içki içen adamın elindeki kutunun buğulandırılmasına ve içki yerine meyve suyu denmesine sebep olmuş kurum.
    #3817688 (anthrax, 14.08.2008 15:52)
/ 2
© 2008 - uludağ sözlük

rtuk başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. rtuk ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu rtuk nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» anne hathaway » kelimelerin yetersiz kaldigi anlar » ekmegimi kazanirken » sevdim seni mabuduma » cilgin sedat » cannibal corpse » everbody hurts » 16 mayis 1992 fenerbahce gaziantepspor maci » yaran karikaturler » 6 eylul 2008 belcika turkiye basketbol maci a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games