roaccutane 

/ 2
kapat
  1. şu an benim kullandığım müthiş bir ilaçtir. aknelerimden kurtulmakla kalmamış, izlerinden de kurtarmıştır beni.. bebek yüzlü olmuşumdur sayesinde.. yanlız göz kuruluğu yaptığından göz damlası kullanmak zorunda bırakabilir.. ayrıca yan etkileri saymakla bitmeyen ilaçtır..
    #2195675 (Umutluyum Hala, 25.08.2007 12:14)
  2. çok güvenin bu ilaca size yüz de yüz bir kesinlikle sivilcelerin geçeceğini garanti ederim. zira süper büyük ve enfeksiyonlu sivilcelerim ilk önce hafif hafif barmaya başladı. sonra yavaş yavaş sönmeye ve kırmızı izler bırakmaya başladı ve bıraktı da.bu arada yüz pul pul oldu döküldü. dudaklar susuz çöl topraklarına döndü, zaman zaman kanadı.bel ağrısı kemik ağrısı yaptı. boyumun uzamasına set çekti. gözlerimi yordu. vücudumu,karaciğerimi çıldırttı ama...

şimdi aynaya baktığımda kaymak gibi bir yüz görüyorum. eski fotoğraflarıma inanamıyorum. geçen gün fotomodellik için aradılar çok meşguldüm bakamadım.*değilse bile gözlerimin içi ışıldıyor artık. yani değdi mi? fazlasıyla değidi. artık patlatmaktan kan olan eşyalar yok. kaşınan bir yüzüm yok. sürekli elim yüzümde oynamıyorum yüzümle. siyah noktaları bile yok etti.o kadar güçlü bir ilaç ki aslında. sağlıklı belneip te kullananlar için tam bir mucize. tabi ne kadar çok etki etmiyorsa da bakımı elden bırakmamak gerekir.ki bir bakıma kurutucu etkisi hafifliyor.
    #2274284 (Kuresel Ashirma, 06.09.2007 20:46)
  3. öncelikle, sivilce konusunda mucize beklememek gerekse de mucizeye en yakın ilaçtır kendisi.

özellikle ileri yaşlarda kullanımında önceden mevcut yara ve izlere çok da faydası yoktur. ancak "hala" sivilceden kurtulamadıysanız, kesinlikle oldukça işe yarar bir ilaçtır. yara ve akne izleri için, ilacın kullanımı bittikten sonra, doktor kontrolünde contratubex diye bir jel vardır, ciddiyetle önerilir.

intihar eğiliminin ve sivilcenin yoğun bir biçimde görüldüğü adölesan döneminde kullanımında, bazı hastaların intihar etmiş olması çok da garip gelmemektedir. bildiğim kadarıyla direkt bir bağlantı kurulamamıştır ilaçla. kaldı ki kendini öldürmeye niyetli biri neden cildini, kendine işkence ederek düzeltmeye çalışsın? ha, kendinizi öldürecekseniz, ağız tadıyla öldürün, bırakın ilacı, yan etkilerini çekmeden, güzel güzel...

doktor kontrolünde kullanılması gerekli değil, zorunlu, muhakkak, mecburi ve hatta farz bir ilaçtır. doktorunuzla iyi geçinin. dediğini yapın, ayda bir gerekli kan testlerine girin.
    kolesterolünüze dikkat edin. ciddi biçimde yükseltebiliyor. bunun için nar ekşisi ve elma sirkesi önerilir. bilen, konuyla ilgili birini bulun, danışın, kullanın. işe yaramaktadırlar. bi de kolesterol yüzünden ilaç kullanmayın.
    karaciğerde oluşabilecek sorunlar için enginar önerilir. sevmiyorsanız bile 6 ay süre ile enginarla barışın. sapını, kökünü, yaprağını, bulduğunuzu tüketin. piyasada tabletleri ve konserveleri de mevcut ama mümkün mertebe taze ve doğalını yiyin.
    * havuç ve a vitamini içerikli gıdalara fazla yanaşmayın. ilaç, a vitamini ve türevleri ile kullanımında hipervitaminoza sebep olabiliyor.
    yoğurt ve su ile barışın. özellikle su ile. 2. haftadan itibaren ciddi biçimde tüm vücudunuzda kurumalar başlayacak. cildiniz kuru topraklara dönecek. onu sulayın. vücut nemlendiricisi kullanmaya çalışın.
    beğendiğiniz lipstickten 5-6 tane alın. yatağın başucuna, bilgisayar masasına, mantonuzun cebine, yani en çabuk ve sık nasıl ulaşabilecekseniz konumlandırın. tabii bi de kullanın. dudakları patlatıp kanatmadan sağ salim geçirirsiniz.
    odanıza bir kap içinde su koyun, mümkünse kaloriferin üstüne. odayı nemli tutmaya işe yarar. mükün olduğu kadar suni gözyaşı ve burun damlasından uzak durun ama çok sorun olacak gibiyse doktorunuza danışın, uygun görürse alın. suni gözyaşı uzun süreli kullanımlarında gözyaşı bezlerini tembelleştirdiği için pek önerilmez. bu arada, lens kullananlarda lense karşı hassasiyet oluşabilir. tercih yapmak zorunda kalabilirler. (ilaç vs lens)

ilacı kışın kullanmaya çalışın. gene de 25-30 spf bir krem edinip yüzünüze sürün. güneşe, rüzgara, toza, toprağa çok maruz kalmamaya çalışın. yüzünüze en uygun bulduğunuz nemlendiriciyi sürün, hatta bi tane de çantanızda taşıyın.

bazı hastalarda sinir bozukluğu gibi yan etkileri olabiliyormuş. sinirleriniz bozuldukça sağa sola sataşacağınıza gidip aynaya bakın. yavaş yavaş kaybolmakta olan sivilceleriniz size kendinizi daha iyi hissettirecektir. çok sevmediğiniz, canınızı sıkan, felaket tellalı kılıklı arkadaşlarınıza çok yaklaşmayın. size kendinizi iyi hissettiren insanlara takılın (bu genel bir öneridir).

sağda solda herkese "roaccutane kullanıyorum" demeyin. ilacın yan etkileri yüzünden sağdan soldan duyulan bütün bilgi ve endişeler size aktarılmaya kalkılacaktır. dudak ve yüz nemlendiricisini doğru dürüst kullanıyorsanız insanlar hemen farketmiyorlar. üzmeyin canınızı, üzdürmeyin.

hamilelik konusu malum, ilacın her bir yerinde yazıyor "hamileler kullanamaz, kullanım sırasında hamile kalmayın" diye.* fetusda ciddi fiziksel bozukluklara yol açıyormuş. hatta bazı doktorların önerisi ilacı bıraktıktan sonraki 1 yıl boyunca da hamile kalmayın. sözkonusu tek kişi siz değilsiniz bu şartlarda, ona göre davranmanız önerilir.

gerekli önlemler alındığında, (çok zormuş gibi görünse de o kadar zor değil aslında), ne o insanların ödünü patlatan yan etkiler, ne sağınızın-solunuzun kanaması, ne o anormal kuruluk, ne de intihar, hiçbişey olmadan atlatılabilecek bir süreç. ilaç, yan etkileri en uzun süre ve en istikrarlı biçimde takip edilmiş ilaç. ancak gene de içerde oluşabilecek yan etkiler (kemiklerde deformasyon, karaciğerin her şekilde zarar görmesi, vb... ) önlenebilir şeyler mi bilmiyorum. ama uygun şartlarda zarar minimuma indirilebilir. illa kullanacaksanız, kendinize iyi davranın.
    #2274598 (aksam vakti bir kadeh sarap, 06.09.2007 21:47)
  4. gün içerisinde içki içmişseniz kullanmamanız gereken ilaç. dudakları patlatır kuruluktan, burunda yara olur gene kuruluktan. depresif yapar hatta bazı ülkelerde intihar vakaları görüldüğü için yasaklanmıştır, kullandıktan 1-2 ay sonra sivilceleriniz iyice çoğalır sonra bir anda hepsi gider. önce mutsuz eder sonra mutlu. gerçekten fazlasıyla işe yarıyor.
    #2285680 (oksijen, 09.09.2007 00:40)
  5. sivilceleri yok etme için faydalı , Lakin bünyeye oldukça zararlı ilaçtır. Mecbur olmadıkça doktor dan istenmemelidir.
    #2285694 (yamuq, 09.09.2007 00:43)
  6. içkiyle kullanılmasında kendi resmi sitesinde bi sakınca olmadığı belirtilmiş ilaçtır. çok yaygın kullanılan bir ilaç olduğu için yan etkileri fazlasıyla gündeme geldiğinden bir sürü zararlı ilaçtan daha zararlı görülmektedir. oysa ki 50 yılı aşkın süredir piyasada olan bu ilaç kaldırılmadığına göre demek ki o kadar da abartılacak bişey değildir. haa vücuda külfet midir? her ilaç gibi vücuda külfettir, uzun süreli kullanımı bu külfeti uzun süreli yaşatmaktadır.
    #2285715 (zenobia, 09.09.2007 00:49)
  7. yan etkileriyle beni canımdan bezdiren ilaçtır.şöyle ki:
    -göz kuruluğundan dolayı gözümü açamıyorum,göz damlam sürekli yanımda.
    -dudaklarım soyuldu ve çatladı, konuşamıyorum dahi.
    -ağzımın içi aftlarla dolu, yemek yiyemiyorum.
    -kaşlarım, kirpiklerim dökülmeye başladı.
    -tırnaklarımda beyaz lekeler oluyor artık.
    -bunları önceden sallamazdım, sanırım depresyona giriyorum...
    #2286662 (Umutluyum Hala, 09.09.2007 09:18)
  8. karaciğeri bitiren bir ilaç. ama son çare gibi duruyorsa denenebilir.

bu ilaç kullanılmadan bile en inat sivilce geçer. yeter ki siz içinizi ferah tutun.

güzellik uğruna organlardan vermeyi zorunlu kılar. her ay kan verir test yaptırırsınız. gereksizdir.
    *
    #2689950 (blonde mermaid, 12.12.2007 17:30 ~ 17:32)
  9. dokturcuğmun ''nişanlımısın''* dedikten sonra ümitle evlilik teklifi beklerkene* ''yazıyorum o zaman'' karşılığıyla hayallerimi yıkan ilaç*.
    #2709939 (beni sev essek, 18.12.2007 00:59 ~ 10:22)
  10. doktorcuğumun "önümüzdeki zaman diliminde çocuk düşünüyor musun" dedikten sonra şaşınlıkla "nasıl yani,ben mi,ne alaka,önce evlenseydim..." şeklinde zırva dolu cevabıma mukabil "yazıyorum o zaman" diyerek reçeteye düştüğü ilaç.
    #2713059 (kayboldumsankiyine, 18.12.2007 21:28)
  11. yaklaşık iki yıldır kullandığım, sivilcelerimi* azaltsa da kökünü kuratamayan, dudak kuruması dışında yan etkisini görmediğim ilaç.o kadar uzun süre de ya bir yan etkini göster ya sivilceleri kurut be ilaç!
    #2761917 (sempatik hayvan, 29.12.2007 12:27)
  12. intahara kesinlikle neden olmayan benim de kullandığım onca yıl kozmetik ürünleriyle boşuna vakit kaybettiğimi gösteren ilaçtır.yan etkileri arasında dudak kuruluğu vardır ancak sürekli krem kullanarak bu durumdan kurtulabilirsiniz.tedavi süresinde düzenli olarak cilt temizliği yaptırılmalıdır yoksa cildinizde delikler oluşabilir.ilacı kullandığınız süre boyunca sivilcelerle oynanmamalıdır.
    #2837461 (esens, 14.01.2008 17:21)
  13. depresyona neden olan ilaçtır. ha depresyona ilacı kullanırken girmezsiniz bittiğinde girersiniz. fakat çok çok problemli değilseniz öldürmüyor efendim. kendimden biliyorum.

kullandıktan sonra hemen "oo süper lan geçti hepsi ehehe, boşuna vakit kaybettim öteki ilaçlarla" şeklinde bi' tribe sakın girmeyin. bir yıl bekleyin. eğer çıkmazsa artık daha çıkmaz. zira bendeki gibi sizde de bir yıl sonra tekrar zûhur edebilir sivilceleriniz. eskisi kadar çıkmasa da ordan burdan çıkıyorlar efendim.

ilaç yüzde yüz garanti vermiyor. yapılan istatistiklere göre yüzde 25 yeniden çıkma olasılığı var sivilcelerinizin. kemik ağrısı yapıyor. götünüzün üstüne oturamıyorsunuz. dudak denen şey kalmıyor. mümkünse yazın başlamayın bu ilaca. güneşe çıkmamanız gerekli. kendinize dikkat edin. kimyasal a vitamini pompaladığı için ciğerlere, bazı değelerlin "örneğin: trigliserit, kolestrol" vb yükselmesi söz konusu. karaciğerinizi biraz zorlanacaktır. trigliserit miktarı ilk aydan sonra düşer. çünkü pompalanan a vitamini yağları yok etmeye başlar. kolestrol probleminiz yoksa korkmayın. sadece 30-40 değer çıkar. doktorunuzun verdiği tahlilleri mutlaka yaptırın. çok problemliyseniz bir psikologa da gidebilirsiniz. yakınlarınızda söylenen "bu ilaç heryerde yasakmış, şöyleymiş böyleymiş" şeklindeki şeylere kafanızı takmayın. saçlarınız büyümüyrosa boşverin. bıraktığınızda eski haline döner. işin pozitif tarafına bakın. saçlarınız yağlanmadığı için sık sık yıkamanız gerekmez.*

son olarak, geçmiş olsun.
    #2837518 (ehl i dil, 14.01.2008 17:36 ~ 17:40)
  14. saatlerce nedensiz ağlamanıza sebep olabilecek ilaç, ya da nedeni siz kolayca ilaca baglarsınız*
    #3081609 (banshee, 02.03.2008 00:12)
  15. önecelikle hakkında gereksiz korku uyandırılan, halbuki bilinçli ve doktor kontrollü olarak kullanıldığında sen allah'ın bir lütfusun gibilerinden bir ilaç.

sivilcelerin kökünü kuruttuğu ve ömür billah bir daha çıkartmayacağı inanılmaması gereken bir söylem, bunu belirtmek gerekir çünkü; eğer sizin cildiniz ya da metabolizmanız her neyse bu sivilceyi çıkartmaya elverişliyse roaccutane sadece size bir sürelik geçici çözüm sunar o kadar. ama sonrasında dikkat edilirse ki bu dikkat edilcek şeyler yedikleriniz, içtikleriniz, çok afedersiniz eliniz hep şeyinizdeyse ve hormonlarınız hep şeyinize doğru çalışıyorsa kusura kalmayın bu ilaç sizi ancak bir yıl götürür. bu ön açıklamayı yaptıktan sonra gelelim ilaçla ve kullanımıyla ilgili roaccutane kullanacaklara sunmayı bir borç bildiğim noktalara.

efendim bu ilaç yeryüzünde sivilce denen illete karşı mücadelede bir numaralı ilaç. tecrübe konuşuyor burada. tetradokslar, monodokslar, benzac kremler, skinoren kremler, kükürtlü sabunlar, cild temizleyiciler vs aklınıza gelen hemen her sivilce ilacını altı yıl boyunca kullanmış ve faydalarını maksimum on beş gün görmüş sonra aynı tas aynı hamam gerisin geri sivilceli hayata geri dönmüş biriydim. ta ki bu küçük pembe sevimli hapcıklarla tanışıncaya kadar. kullandığım altı ayın sonunda cillop gibi bir cile kavuştum ve artık tabiri caizze aynalarla barışık yaşıyorum.

ilacı kullanırken dikkat edilmesi gereken hususlar var tabii. mesela ilacı kullanırken a vitamini içeren başka bir ilaç kullanmayın. çünkü bu ilaç karaciğere olağanüstü bir a vitamini pompalayarak onu yoruyor ve sivilceyle falan uğraşmasını engelliyor. e bir de siz a vitamini ekstrası yaparsanız nanay gülüm nanay, çünkü a vitamininin fazlası c vitamini gibi vucuttan atılmaz, depo edilir ve fazlası zehirlenmelere yol açabilir. bu konuda en önemli şeylerden biri mesela supradyn çok kullanılan bir vitamin ancak a vitamini içeriyor ve size yasak sevgili roaccutanezedeler, onun yerine bemiks c kullanın derim ben.

sonra alkol kullanımı zinhar yasak, sakatat yemeyin bol a vitamini içeriyor. bununlar birlikte a vitamini içeren besinleri de mümkün olduğunca az tüketin, hepten kesin de demiyoruz ama tavşan değilsiniz siz havuç çok yemeyin mesela.

kullanmaya başladığınız ilk bir buçuk, iki ay içinde yüzünüzü mantar tarlasına çevirecek bir sivilce artışı olması çok normaldir. bu sivilcelere acıyarak bakın çünkü bir daha çıkamayacaklar,son nesil onlar. şefkatle yaklaşın ve sakın ama sakın patlatmayın bırakın kendi hallerine.

ilacın kullanımıyla birlikte dudaklarda kuruma *, gözlerde yanma, gece görüş mesafesinde düşme * *swh*,eklem yerlerinde ağrı, olur olmadık burun kanamaları ve agresiflik başlıca yan etkileridir.

hemen şunu belirteyim depresyona sokuyor, intahara yönlendiriyor falan diyenlere kaba etimle gülüyorum çok afedersiniz. ama yok siz illa ben girecem depresyona diyorsanız o zaman girer çıkamazsınız o ayrı. kendinize inanın ve kişilikli olun, kendinizi öldürmek çözüm değil. bu depresyon konusu tamamen kişinin kendiyle alakalı. zaten sivilcelerden illallah demiş, depresyonların kralını geçirmiş bi kişi için gerisi teferruattır diyorum ben son günlerin moda deyişiyle.

dudak kuruluğu demiştik. evet sevgili okuyucu bu yan etki olmazsa olmaz yani farzlarından bir nevi roaccutanın. dudaklaa yarılır,kenarları kızarır ve dudaklarınız çiftli ekmek gibi olur angelina jolie olacaksınız şerefsizim * . buna karşı alabileceğiniz yegane önlem iyi bir dudak kremidir. buna örnek de bepanthene verilebilir. bu bepanthene'in de iki çeşidi var; biri krem diğeri merhem. size tavsiyem ikisini de alın. bepanthene merhem çok iyi ancak inanılmaz parlıyor gece yatarken sürersiniz merhemi, normal gün içinde kremini sürün derim ben. bayan arkadaşlar için sorun yok hatta seksapaliteyi bile arttırabilir ancak erkeklerde mazallah ibne muamelesine maruz kalınabilir. dudak kurumasına başka çözüm yok, ilacı kullandığınız süre boyunca yapışık yaşayacaksınız bu kremlerle.

ilacı kullanırken doktor kontolünde ayda veya doktorunuzun dediğine göre iki ayda bir düzenli kan testi yaptırın. çünkü ilaç kan değerleriyle oynayabiliyor. kolestrol, kan şekeri, tansiyon vs. kontrol altında tutulsun.

göz yanması olursa göz damlası doktor tarafından yazılabilir, gene olası eklem ağrılarında ağrı kesiciler devreye girebilir.

şimdi en can alıcı noktaya geldik. evet su... bol bol su için, günde en az iki litre. cırılana kadar için, suyun zararı olmaz çok çok wc seferlerini arttırırsınız. su en iyi zehir seyrelticidir, filhakika bu ilacın da yan etkilerini minimize edecektir. bundan şüpeniz olmasın. neymiş bol bol su içilmeli.

ilacı kullanırken bir yıl süreyle kan veremezsiniz hatta bazı hastaneler ömür boyu kan almıyorlar, bayanlara bir yıl süresinde hamile kalmaları zinhar yasak.

ilacı kullanırken özellikle son aylarda yüzünüzde gözle görülür bir parlaklı olacak. bu kimi çevreler tarafından ne nur yüzlüsün ne mübarek adamsın sen ya gibi garip ithamlara maruz kalmanıza sebep olabilir, eğlencelidir. roaccutane'dandır diyin gülün geçin onlar anlamazlar zaten.

çenemiz baya düşmüş epey geyik yapmışız bu arada. son olarak bende olan yan etkilerin sadece ve sadece dudak kuruması ve şişmesi * ile zaman zaman gözlerde yanmayla, kontrol altına aldabildiğim az biraz agresiflik olduğunu belirtmek isterim. bütüm bunların izahını; kişiden kişiye değişen vücut direnci ile alakasının yanında elimden su şişesini düşürmemem ve günde iki-üç litre su tüketmem şeklinde yapabilirim.

evet biraz korkutucu gibi görünen ve biraz sabır gerektiren bir tedavi sürecine hoşgeldiniz diyorum bu ilacı kullanacaklara. ve ekliyorum sabredin mükafatı çok muhteşem oluyor, sivilcesiz bir hayat, tertemiz bir cilt...

peşin peşin edit: ilaç hakkında bilgi,fikir yardımına ihtiyacı olanlara mesaj yoluyla da yardımcı olabilirim. sağlıklı ve sivilcesiz günler sizinle olsun efendim...
    #3311034 (tarihdegilhatalartekerrureder, 24.04.2008 01:49 ~ 01:50)
  16. takrar tedaviye başladıktan bir iki gün sonra gündelik uyku ihtiyacımı 2 saate düşürdüğünü düşündüğüm ilaçtır.
    güneşe asla koruyucusuz çıkmayın zaten cildiniz kuru ve soyuluyor 50 faktörlük bir koruyucu ancak sizi paklayacaktır.
    yağlı ve a vitamini tüketimini indirgeyin. aç karnına aldığında ilaç midenizin abua koyar kimilerince içerideki mukusu kuruttuğu bile rivayet edilir.
    kalıcı olur veya olmaz ama tedavi tamamlandığında yağ bezleriniz kurumuş gereksiz aknelerinizden ayrılmış olacaksınız. ilaç içerisindeki aktif maddde yağ bezlerini kurutmaktadır. diğer etkileri tam olarak bilinmemektedir bu yüzden bazı sağlık kurumları kanınıza ihtiyaç duymaz. sakat doğumlara sebebiyet verdiğinden ilaç kullanılmaya başlandığında hamile olunmamalıdır. reçete üzerinde tedaviden 1 ay sonra gebelikte sakınca yoktur dese de doktorlar bunu bir yıl olarak hastalarına belirtir.
    ayrıca bu ilaç insanı tok da tutuyor isteseniz de yiyemiyorsunuz dürümleri muhallebileri. *
    #3311092 (zuvvar, 24.04.2008 02:07 ~ 02:12)
  17. uzun süreli kullanım sonucu iyi bir şeyler bekledigim ilaçtır.
    bakmayın uzun dediğime mesajları okuduktan sonra genel kullanımın 6 ay olduğunu gördüm.doktorum 4 ayda bitirme kararı vermiştir fakat ben sivilcelerden tam kurtulmuş değilim. şöyle ki izleri hala durmakta.ve bu beni düşündürmektedir.
    bıraktıktan sonra tekrar çıkmasından korkmaktayım sözlük.
    izlerden hiç kurtulamamktan da korkmaktayım.
    yan etki meselesine gelirsek, dudak kuruması ve asabiyet hali dışında cok belirgin bir yan etkiyle karşılaşmadan tamamlıyorum 4ayı. bir de vücutta kurumaları ekleyebiliriz buna.
    bu kurumalarla da basit ama biraz pahalı yöntemlerle başa çıkabilmiş durumdayım.
    öyle ki dudaklarımdaki kuruma roaccutane kullanan birisi için gayet az. bunu da dudak koruyucularına borçluyum şöyle ki 4 ayda 7. dudak koruyucumu almiş bulunmaktıayım bugün itibari ile.
    yani yan etkilerle başa çıkabilmenin yolları var.lens kullandığım halde gözlerimde kuruluk olmadan da bitiriyorum doktorumun öngördüğü tedavi sürecini.
    bu izlerden ilaç kullanımından sonra kurtulan ya da kurtulmanın yolunu bilen varsa ulaşabilir mi diyerek de rica da bulunuyorum.
    saygılar sözlük.
    #3376709 (bucu, 09.05.2008 20:37)
  18. kullandıktan yaklaşık 3 ay sonra etkisini görüp bebek gibi bi cilde sahip oluyorsunuz olmasına ama 1 seneye kalmadan tekrar sivilceler çıkmaya başlıyor olan bünyenize oluyor. ilacı kullanırken fırlayan kolesterolü bir türlü indiremiyorsunuz ve kullanırken vucudunuzda hiç bir yağ belirtisi olmuyor, dudaklarınız tem otoyolu gibi çizgi çizgi yara bere içinde oluyor, yüzünüz kupkuru hiç bir makyajı kaldırmıyor, hassas ve kırılgan oluyorsunuz; değmez!
    #3467696 (b butterfly, 30.05.2008 04:45 ~ 04:55)
  19. akne tedavisinde kullanılan bol yan etkili bir ilaç (bkz: ben kullandım geçti)
    #3467701 (xerion, 30.05.2008 04:47)
  20. dün kullanmaya başladığım en son çarem... ilaç hakkında her yerde kötü yorumlar var ama çaresizlik bunu da deneyeceğim...
    #3640730 (aslicf, 09.07.2008 10:00)
  21. depresyona sokmayan, insanların kendisini "depresyona gireceğim" diye odakladığı için depresyona sokan gibi gözüken ilaç. 6 ay kullandım, kişisel özelliklerimde en ufak bir değişiklik olmadı. miligramını iyi ayarlayıp kontroller yaptırıldıktan sonra herhangi bir sorun yaratmayan ilaçtır ayrıca.
    #3640735 (uc nokta ustuste, 09.07.2008 10:04)
  22. 18 yaşından küçüklerin kullanabilmesi için veli imzası gerektiren yan etkileri oldukça fazla olan aktif sivilceyi yok ederek vücutta bir daha sivilce oluşumuna engel olan ilaçtır. cildi kurutması başlıca özelliğidir zaten sivilceleri de bu şekilde yok eder. tedavi süresi kişiden kişiye göre değişmektedir. doktor tavsiyesi dudaklara saat başı krem sürülmesi yönündedir. bu durum derslerde oldukça tuhaf karşılanmaktadır.
    #3691985 (bigron, 20.07.2008 16:35)
  23. 7 ay kullanıp iyi bir sonuç aldığım ilaç adıdır. yüz kuruması ve burun kanaması gibi yan etkileri de olsa denemeye değer.
    #3699016 (brian o conner, 21.07.2008 22:13)
/ 2
© 2008 - uludağ sözlük

roaccutane başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. roaccutane ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu roaccutane nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» adem ile havva maymundur » 26 temmuz 2008 genc siviller ankara mitingi » benim annem dans edemez » gammaze » kizina sevgilinle aran nasil diye soran baba » kabir azabi » ray ban takan sofor » kadinlari itici yapan detaylar » msn in soguk olmasi » sultan mesud turbesi a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci