rick blaine 

kapat
  1. Casablanca filminde Humphrey Bogart tarafından canlandırılmış karizmatik karakter.Ingrid Bergman'ın canlandırdığı Ilsa karakteri ile Paris'te büyük aşk yaşarlar,Marsilya'ya kaçacakları gün Ilsa gelmez.Bir mektup gönderip herşeyin bittiğini söyler.Kırgın bir şekilde Casablanca'ya giden Rick,orada Rick's Cafe American adlı bir kulüp açar.Kulüp kısa sürede popüler olur.Ayrıca Almanya'ya karşı sürdürülen mücadelede direnişçilerin de buluşma noktasıdır.Rick,müşterilerle içki içmez.Müşterilerle aynı masaya oturmaz,kadınlara karşı mesafelidir.Karizmasını özetleyen bir sahnede ona aşık bir kadın ona:
    -Akşam neden gelmedin
    -O kadar uzun zaman oldu ki hatırlamıyorum...
    -Peki bu akşam ne yapacaksın
    -O kadar ilerisi için plan yapmam " der...
    Rick'in ketumluğu,erişilmezliği bir akşam piyanisti olan Sam'in ilsa ile kendisinin şarkıları olan "As time goes By" i çalmasına dek sürer.Bu parçanın çalınması yasaklanmıştır Sam'e.ilsa'yı hatırlattığı için.
    Ama parçayı çaldırtan da eşiyle oraya gelmiş ama hala Rick'i sevmekte olan ilsa'dır.Bütün kurallar bozulacak,bütün duvarlar yıkılacaktır.Rick'in erişilmez maskesi kısa zamanda düşer.Kırılmış olan yüzü ortaya çıkar.
    (Rick Blaine, 03.06.2007 12:24)
  2. tematik takılan takdir edilesi yazar.
    (yasakani, 12.06.2007 23:40)
  3. şu sıralar ilginç kitapları tanıtan, faydalı yazar.
    (patlamismisir, 05.10.2007 02:06)
  4. (bkz: david blaine)
    (double cross, 05.10.2007 02:14)
  5. bir bulutsuda takılan yazardır.
    (zaknafien, 12.12.2007 16:09)
  6. hayvanlar alemini iyi bilen 3. nesil yazar.
    (rapter, 08.01.2008 14:37)
  7. okuması zevkli yazar.
    (kelmajeste, 15.03.2008 15:17)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» 16 mayis sakaryaspor boluspor maci » cumhuriyet halk partisi » chun li nin donunu gormek icin yep yep cektirmek » lost » elizabeth i » 1897 » sara » sanirim osurdum » karisini satan adam » uludag ingilizce sozluk » murray » toplu tasima araci » arizona dream » aziz amca game over » anam anam diyim ben sana » iron maiden » ahmed el kafir bin muslim » verilen oyu degistirebilmek » a bout de souffle » kotu kizlarla flort rehberi » acik kalmis fermuar » koray avci » arda turan » pismis kelle » kadinlariniz sizin tarlanizdir » intel core2 quad q9300 » inegol » israrla hugo yu cevirmeli telefondan arayan cocuk » aile butcesi a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa