rescue dawn 

kapat
  1. laostaki hedefleri bombalarken vurulup esir düşen bir amerikan pilotunun kurtulma mücadelesini anlatan, daha öncesinde yüzbinlerce defa anlatıldığı üzere birleşik devletlere mensup bir askerin ne kadar kahraman(!), zeki (!) ve cesur(!)olduğunu bize bir kez daha anlatma gereğini hissetmiş bir amerikan filmi.He filmin yönetmeni almandır o ayrı. Zaten Christian Bale'in canlanırdığı Dieter Dengler karakteri de Alman asıllı bir ABD'li.

--spoiler--
    laoslu bir subay pilotumuza ABD'nin emperyalist bir tutum sergilediğini belirten bir kağıdı imzalamasını istiyor ve Dieter'da ben ABD askeriyim bunu imzalamam baabında bişeyler söylüyor
    --spoiler--

Demek ki neymiş burada anlatılmak istenen. Orijini farklı da olsa Bu ülkede (ABD) yaşayan her birey vatanseverdir.
    Sadede geleyim. Artık ABD'lilerin hamaset kokan filmleri baydığı için filmi bu önyargıyla izledim. Gerçek bir hikayeden yola çıkarak çekilmesi nedeniyle de yeni bir papillon mu izleyeceğim düşüncesiyle filmin başına oturduğum için hayal kırıklığına uğradım.
    #2682242 (fdngnr, 10.12.2007 09:31)
  2. şu gerçek bir hikayeden alınma filmler çok moda oldu bu sıralar hadi hayırlısı. anlaşılan senaristler depresyona girmiş. bir film tutuyor mu hemen benzerlerini yapıyorlar. hani eskiden de bayardı amerikan filmleri de bu kadar da değildi hani. tamam iyi hoş film sayılabilir.
    --spoiler--
    en azından filmde de orman da hayatta kalma videosunu seyrederken dalga geçtikleri gibi bir rambo olmadı adam.
    --spoiler--

vietnamlıların hepsini bir barbar olarak göstermemeleri de hoş.
    --spoiler--
    ama sonu çok laylaylom canım. yuppi hardi parti yapalım olmamış işte. bir stripzciler eksikti hani.
    --spoiler--

ya bilmiyorum. ben bu tür filmleri sevmiyorum sevemiyorum. hakkaten ben de önyargıyla izliyorum. benim derdim bana yeter kardeşim ne işin vardı senin de vietnamlarda, otursaydın yerinde. üff be! tel faturası gelmiş zaten kol gibi. elektrik kesilecek, eli kulağında. başka şeylerle gelin bana kardeşim!
    evet odunum, duyarsızım, narsistim tuh bana!
    #2754546 (parazit, 27.12.2007 19:21)
  3. aslına bakarsak güzel film ama evet amerikan'ın bu filmlerinde kendi ülkesini ve kendi askerlerini pohpohlamaktan sıkılmamış olduğunu görüyoruz.

--spoiler--
    akılda kalanlar; vietnamlı cüce asker, duaye'nin kafasının uçurulması, yenen kurtlar, mutfağa gelmeyen şerefsiz esirler...
    --spoiler--
    #3599146 (KeviN, 30.06.2008 02:16)
  4. amerikan askeri zekidir,cesurdur,yenilmezdir üçlemesinin tekrarlanmıs örneği.
    #3676067 (popiceyn, 17.07.2008 10:42)
  5. son bölümüne hasta! olduğum film. cia'in elinden komik/saçma bir şekilde arkadaşlarını kaçırıyor lavuklar.

peşin edit: eğer gerçek bir hikayenin uyarlamasıysa ve cia gerçekten bu kadar salaksa tanrı amerika'yı korusun *
    #3678485 (happylover, 17.07.2008 19:16 ~ 19:18)
  6. o değil de pirinç tanelerini yeme sahneleri bendenizi midye dolmadan uzaklaştırmıştır. (bkz: o değil de)
    #3678510 (david addison, 17.07.2008 19:23)
  7. abd nin 40 yıldır temizleyemediği kötü imaj üzerine cekilmiş bir film.bu filmde oynamasıchristian bale e simdi teklif edilse oynamaz herelde.
    #3794337 (bilgehan, 09.08.2008 19:07)

© 2008 - uludağ sözlük

rescue dawn başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. rescue dawn ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu rescue dawn nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» katya » beduk » uvjb » yemek yemeyince karnim acikiyor » borsa » eski sevgili basliklarini gorunce coken huzun » neyzen tevfik » death race » barack obama » icimdeki deniz » vladimir askenazi » insomnia » isin karaca » berna ozturk » blue angels » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » parfum reklamlarinda kapi arkasindan cikan tipler » ekt » azerbaycan milli futbol takimi » nikahta gelinin ayagina krampon ile basan damat » persekusyon » iyilik yapmaya gelmiyor aq denilen anlar » kudret cengiz » herpetofobi » mao » lsd » mihrabim diyerek sevdicegime tos vurdum » pseudologia phantastica » kitapevi » sabahtan aksama kadar sevismek sevismek sevismek » avanak kuzenler