rehin 

kapat
  1. bir alacağı teminat altına almak için bir mal, hak ya da alacak üzerinde kurulan ve borcun ödenmemesi durumunda rehinli alacaklıya teminat konusunu paraya çevirerek alacağını tahsil etme yetkisini veren sözleşme.
    #252662 (cikarinbeniburdan, 17.05.2006 01:27)
  2. rehin hakları, alacaklıya rehin konusu olan şeyi, borcun ifa edilmemesi halinde icra aracılığıyla sattırıp satış değeri üzerinden alacağını öncelikle tahsil etme hakkı veren bir ayni hak tır.

irtifak haklarında olduğu gibi, burada da malikin mülkiyet hakkının kendisine verdiği yetkiyi , eşyayı satıp paraya çevirme yetkisini mülkiyet hakkından bağımsızlaştırarak bir başkasına tahsis etmektedir.
    ancak bu yetkinin alacaklı tarafından taliki bir şarta, yani borcunifa edlmemiş olması şartına bağlı olarak kullanılması mümkün olmaktadır.

rehin hakları tasinmaz rehni ve tasinir rehni olarak iki ayrı şekilde düzenlenmiştir.
    #2222330 (ditty, 29.08.2007 14:39)

© 2008 - uludağ sözlük

rehin başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. rehin ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu rehin nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» kurban bayraminda kesilen hayvanlara uzulen insan » guzin abla » terli ve kirli » mehmet ozdogan » benjamin linus » anne bana muhendis bul » allah » dilenilmek » eh iste » 38 beden rusca bilen bayan eleman araniyor a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci