rehberlik arastirma merkezi 

kapat
  1. özel eğitimin her tür etkinliğini planlayan, bireysel inceleme yapan, gerektiğinde sağaltım çalışmaları yapan kuruluşlardır.
    Rehabilitasyon merkezleri, okullarda eğitilen, sonradan özürlü duruma gelenlerin tıbbi, eğitsel ve mesleki yönden yeterli hale getirilmeye çalışıldığı yerlerdir. Eğitim kurumlarına, üniversitelere vakıf ve derneklere bağlı olarak çalışırlar. Türkiye iştme ve Konuşma Rehabilitasyon Vakfı ve Türkiye Körler Vakfı Rehabilitasyon Merkezi örneğinde olduğu gibidir.
    Eğitim- öğretim kurumlarındaki rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin yürütülmesine ilişkin gerekli her türlü çalışmalarla birlikte ildeki özel eğitim gerktiren bireylerin tanılanmaları ve bu bireylere yönelik rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerini yürütmek üzere il ve ilçelerde açılan kurumlardır.
    #123263 (SHirce, 21.03.2006 17:21)
  2. Kısaca adı RAM'dır.
    #123264 (SHirce, 21.03.2006 17:21)
  3. görevleri,
    -Bireyin eğitsel tanılamasını yapar,
    -bireyin yöneltme raporunu hazırlar,
    -bireyin özel eğitim ihtiyacı ile ilgili eğitim planlaması ve önerilerini oluşturur.
    Kurula sunulmak üzere bireyin özel eğitim değerlendirme dosyasını oluşturur, kurula sunar.
    Kurul kararlarının düzenli olarak tutulmasını arşivlenmesini sağlar.
    eğitsel tanılama ve değerlendirme talebine yönelik yapılan başvurular için randevu sistemini kurar.
    Randevu verilen bireyi/ aileyi/ okulu/ kurumu bir gün önce çelışma ile ilgili olarak bilgilendirir.
    #123282 (SHirce, 21.03.2006 17:29)
  4. milli eğitim bakanlığına bağlı, okullardaki rehberlik hizmetlerini desteklemek amacıyla kurulmuş kurum.
    #197568 (oylumunelumune, 25.04.2006 17:53)

© 2008 - uludağ sözlük

rehberlik arastirma merkezi başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. rehberlik arastirma merkezi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu rehberlik arastirma merkezi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» alex smoke » yukari mahalle » jessica stam » trixx » tayyib e oy veren masum insan » ivyy » aklin ucuslari » saynur tezel » basortulu hastalari tedavi etmeyiz » bizimkiler a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci