reconquista 

kapat
  1. müslümanlara ve musevilere karşı soykırım ve din değiştirme baskısının uygulandığı bir süreçtir ayrıca. istanbul'daki musevi cemaatinin önemli bir kısmı II.bayezit'in izniyle reconquista döneminde buraya göç eden musevilerin torunlarıdır. ayrıca zamanında kırklareli'nde de önemli bir seferad nüfusu yaşamıştır. bugün bile yenikoy spor klubunun lokaline gittiginizde kendi aralarında ispanyolca konusan musevi amcalar teyzeler gorebilirsiniz. aksanlarına da jude espanol ya da ladino deniyor bildiğim kadarıyla.
    reconquista ayrıca islam sanatının en güzel eserlerinden birinin Cordoba(ya da Kurtuba) camiinin kiliseye çevrilmesi olayına şahit olmuştur. (bkz: ayasofya) nedense kimse bugün cordoba tekrar camii olsun demez....
    (unusual suspect, 08.10.2006 21:51 ~ 09.10.2006 11:00)
  2. daha yeni yazar olmuş olduğundan olsa gerek, başka yazarların hakkında hiç birşey bilmeden özel mesajla saldıracak kadar acemi yazar. önce bir yazara, bir konu yada bir görüş hakkında mesaj atacaksan onun entrylerine bir göz gezdirirsin, onun başlığına yazılanlara bakarsın. bunları en kısa zamanda, şeriatı öğrendiği gibi olmamak kaydıyla, öğrenmesi gereken yazar. bu arada hoşgelmiştir tabi ama mümkünse sözlükte uzak dursun bana.
    (arude50, 17.12.2006 20:15)
  3. iktisatcı yazar. pazarteside giricekmiş kol gibi. *
    (imitasyon, 14.04.2007 17:20)
  4. birinci sinifta aldigim econ108 isimli derste aklima kazinan aciklamasi soyledir:

"total elemination of muslims and jews from the iberian peninsula"
    (benimadimmesmecon, 14.05.2007 14:49)
  5. (bkz: reconquer)
    (karamsar kelimeler, 14.05.2007 14:53)
  6. yeniden fethediş anlamını taşır. 13. ve 14.yüzyıllarda bugünkü ispanya'nın bir nevi anadolusu olan iber yarımadasında gerçekleşmiştir.hristiyan olan fakir ispanyollar,biraz daha iktisadi olarak gelişmiş müslüman ve yahudileri yarımadadan kovmuşlardır.birkaç yüzyıl süren hegemonyaya son vermişlerdir.
    (hoporlo, 14.05.2007 20:56 ~ 16.05.2007 14:40)
  7. (bkz: reconquesta)
    (dersini almis da ediyor ezber, 17.05.2007 11:30)
  8. sakin yazar..*
    (sadik 2 dost 1 hayat 1 olum, 24.05.2007 04:10)
  9. birçok konuda aynı görüşe sahip olduğumuz, sözlükteki bilgili yazarların içinde bulunan ve nerede ne konuşulacağını bilen yazar arkadaşım.. *

edit : ayrıca çaylak olduğum günlerde beni yalnız bırakmadığı için kendisine sonsuz teşekkür ettiğim aziz dostum..
    (peceteye recete yazan doktor, 26.05.2007 12:47 ~ 07.06.2007 22:35)
  10. an itibariyle elin amerikasinda vatan ozlemi ceken yazar. *
    (reconquista, 06.07.2007 18:44)
  11. gurbette kalan yazar kardesim. kendisine burdan yüksek sadakat-güneşin ufka deydiği yer türküsü armağan ediyorum. üzülme gardaaas gecer bu günler.
    (imitasyon, 06.07.2007 23:28)
  12. amerikada ömrünün yarısına eşdeğer zaman tüketen 5 yıllık arkadaşım.
    yazık lan sana.
    (nanoyzr, 18.01.2008 20:57)
  13. ispanyolca öğrenmiş yazar.
    (s g k, 16.03.2008 17:30)
  14. çok dürüst, efendi, açık sözlü nesildaşım.. entrylerini zevkle takip ediyoruz.
    (dawsonleery, 13.05.2008 20:20)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» dislokasyon » lavinya » metin oktay sevgisi » sound enhancer » sigaradan cekilen ilk firtla kibriti sondurmek » omuzda gorunen sutyen askisi » azrail e hareket cekmek » sehrekustu » kirk yillik yogurtcuyum boyle kase gormedim » dugun gecesi evlenmekten vazgecmek » karatas in tarihi eserleri » hayati diger insanlardan bir adim onde yasamak » ulkemize ozgu hitap sekilleri » sovalye gul un vazifeleri » fanta » lady diana nin esrarengiz olumu » yeni hayat » kuku kuku pense » tambirleydi » a 101 » ebru akel » batuhan karadeniz » liljan » hakikat aski » kenan evren » 17 agustos 1999 » session variable » derken bosalma » darbe olursa turkiye 15 yil ileriye gider a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa