rasta 

kapat
  1. rastafari grubunun bir sembolü olarak kullanılan, ormanın kralı aslandan esinlenilerek meydana gelen saç stili.
    2 çeşidi bulunmaktadır:
    doğal ve yapay rasta.
    genellikle saçların balmumuyla sarılması şeklinde yapılır ve maliyeti yüksektir.
    #99081 (asiti kaçmış kola, 04.03.2006 01:44 ~ 26.11.2006 01:18)
  2. aslen rastafarian dini mensuplarına denir fakat Bob Marley dünyaya kendini tanıtmış ve sevdirmiş olan ilk rasta olarak saç stilinin adının rasta olduğunu söylemiş. Saçların tamamen doğaya bırakılmasıyla kendiliğinden şekil alan saç stilidir. Ve böylece Bob Marley ülkesini ve dinini bir şekilde dünyaya tanıtmış ve herkesin bildiği bir kelime haline getirmiştir bu kelimeyi.
    #112228 (narsil, 12.03.2006 21:57)
  3. bir kere yaptırdıktan sonra saçı kazıtmak gerekir. maaliyeti bir hayli pahalıdır, ortayla uzun arasındaki saçlar için yaklaşık 100 ytl kadarmış duyduğuma göre. bu iki faktör yüzünden içimde gerçekleşmemiş bir istek olarak kalacak ne yazık ki...
    #786039 (kyliegs, 29.10.2006 03:06)
  4. (bkz: dreadlock)
    #959034 (bilmem, 06.12.2006 17:09)
  5. gecici rasta yaptirinca tekrar acilma sansi olan ama yine de saci cok yipratan sac sekli.
    #1200748 (bilmem, 24.01.2007 19:11)
  6. Uzun süre muhafaza edildiğinde iğrenç bir koku yaratan ve uzaktan selamlaşmalara sebep olan saç şekli.
    #1200807 (gammaze, 24.01.2007 19:26)
  7. (bkz: cornrows)
    #1200823 (grandmaster flash, 24.01.2007 19:28)
  8. (bkz: bob marley)
    #1396280 (lindadayda, 10.03.2007 15:28)
  9. leş gibi kokan saç tipi.
    #1934718 (sosyalpenguen, 14.07.2007 20:52)
  10. rasta hakkında bilinmesi gereken en önemli ayrıntı, bal mumu mu yoksa tığ ile mi yapılacağı ayrımıdır.
    bal mumu ile yapılan rastanın, suyla teması sonucu çabuk yıpranma, nahoş bi* koku yada saç derisinin hava almaması gibi istenmeyen getirileri olabilir. ama kısa süreli kullanılabilicek rastalarda bal mumunun tercih edilmesi tığ ile yapılana göre daha az acı ve kısa vadede görünüm olarak daha iyi sonuç vericektir.
    ancak kişisel görüşüm olarak, bal mumu ile yapılan rastanın, plastik ve fabrikasyon bi* görünüme sahip olduğunu söyleyebilirim.

yapım şekli olarak, balmumu yerine tığ tercih edilmesi durumunda ise uzun vadede oldukça hoş ve sorunsuz rastalara sahip olabilirsiniz. lakin bu işin bazı külfetleri vardır. bunları belirteyim ki sonradan zan altında kalmayalım.

saçınızın sıklığına ve uzunluğuna göre değişkenlik gösterecek bir sürede (bu süre 6 ila 18 saat arası değişebilir) oldukça canınız yanarak, kendinizi cehennem zebanisi olan kişinin ellerine bırakmanız gerekecek. zira o tığın işlevini ancak bir çin işkencesi olarak tasvir edebilirim. üstelik o pantene kokan bakımlı, bele kadar saçlar kısalıp birer sopaya dönüşmeye başladığında kendinizi, vazgeçmekle evden kaçmak arasında gidip gelen yersiz düşlere kaptırabilirsiniz. bu sırada bob'un ünlü söylemini hatırlamanızı öneririm ''get up, stand up, don't give up the fight''.
    emin olun tüm bu fiziksel şiddet sona erip aynaya baktığınızda saçlarınızın yeni görünümü sizi fazlasıyla tatmin edecek. zira rasta bir başkadır. ayrıca ne şekil verme problemiyle uğraşırsınız, ne de tarayıp dökülenleri toplamakla. artık rüzgarda uçuşan, banyo deliğini kapayan ve sürekli bakım isteyen unsurlardan kurtulmuş yerine ''keşke anne rahminden böle çıksaydım'' dediğiniz yeni bir görüntü gelmiştir. gerek felsefesiyle gerek görüntüsüyle içi dışı güzeldir. kıyın paranıza bulun bir cellat ve öldürün saçlarınızı.

*sonradan gelen öneriler silsilesi:yukarıda baya bi* yağlayıp, gazlamışım ama kazın ayağı öyle değil. tığ ile rasta yaptırmayı düşünenlere verebileceğim bazı önemli tüyolar var. ilgiliyseniz şunlar da aklınızda bulunsun;

1-rastayı yapacak kişi ile irtibatınızın kesilmemesine özen gösterin ki daha sonra ''sen bunları baştan savma yapmışsın, bi ton paramı aldın lavuk'' diye içindekileri boşaltabilesin. benimki askere gitti bulamıyorum puştu, tongaya gelme.

2-trcih meselesi lakn, rastaları ince yaptırman akıllıca olur. suyu yedikçe zamanla zaten şişiyolar. ben kalın yaptırdım ve artık patlamaya başladılar.

3-ilk 3 hafta kesinlikle yıkanmamalı. çok zor bi dönem, ben dayanamadım ve yıkadım, siz sakın yıkamayın. ve rutin yıkamada sabun ve kremli şampuan kullanmayın. 1 milyonluk dandik, katkısız şampuanları tercih edin, bi* yerde köpürtün ve kafanızı bu karışımla yıkayın. ilk üç haftayı geçtikten sonra istediğiniz sıklıkta yıkayabilirsiniz, hiç bi* zararı olmaz. koku, pislik felan olmaz tığla yapılmış rastada, rahat olun.

4-ayrıca saçlar oldukça kısayken de rasta yapılabilir. gerçek saçtan postiş olarak rasta ekletmek gibi bir seçenek var. zaten çok pahalı da değil. bu yüzden saçlar uzasın diye beklemenin bi* manası da yok aslında. emin olun o bele kadar olan rastaların çoğu postiştir. benimkiler belden ense altına kadar gerilese de postiş kullanmak istememiştim, şimdi yaptırsam kesin kullanırdım.

peki pişman mıyım bunca kıla tüye rağmen? tabi ki hayır, öldürün saçlarınızı.
    #3164617 (accelerated, 19.03.2008 22:22 ~ 09.08.2008 20:35)
  11. (bkz: rhasta)
    #3164650 (gelecegin bi yuzyil sonrasi, 19.03.2008 22:29)
  12. Rastafarianizm dini mensubu kişilere denir. Bu kişilerin kullandığı dreadlock saçlar dilimizde, bu saçı kullanan kişilerin adıyla yerleşmiştir.
    #3756306 (cherubim, 01.08.2008 19:14)

© 2008 - uludağ sözlük

rasta başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. rasta ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu rasta nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» overrule » ylsy » gervasio deferr » ogrenci evi kullanma kilavuzu » amerikan film kliseleri » voltaji dusuk sihirli lamba » trabzonspor sampiyon olursa olabilecekler » kurtce » aksam bize gel de ders calisalim » rebecca romero a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games