radyator 

kapat
  1. kalorifer olarak isimlendirmi$ olduğumuz ısı teknolojisinin bir diğer adıdır. kazan dairesinde, doğal gaz veya kömür yardımlarıyla ısınan su gelir ve peteklerden geçer, yanarken borularını delerseniz hayatınızın sonu olabilir. arabalarda da motoru ısıtmak için kullanılabilen bir hededir.
    #305979 (randy, 02.06.2006 23:54)
  2. radyasyon saçan. ışıma yapan her şeyin genel adıdır. aslında radyatör olarak bildiğimiz kaloriferler sadece ısı radyasyonu sağladıkları için genel olarak bu isimle anılırlar. oysaki fener, televizyon, radyo, speaker vs. bir şekilde ışık ya da ısı saçan her şey radyatördür.

radyoaktif maddeler de radyasyon yaydıkları için radyatördür.
    #1436718 (massattack, 21.03.2007 16:35)

© 2008 - uludağ sözlük

radyator başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. radyator ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu radyator nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» atv ana haber bulteni » gamzeli bel » ian stewart » asik olunan kisiyle dost olmaya calismak » scott tenorman must die » kalp kadar temiz sayfa » rock n coke gibisin cadir kurmak istiyorum » 26 temmuz 2008 darbeye karsi ses cikar yuruyusu » seagate technology » cift bozam a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci