quincy jones 

kapat

1. prodükte ettiği albümler ve şarkılar ile 80'lere renk katan oldukça funky ve jazzy işlere imza atmış abimiz. michael jackson'ın thriller'ı güzel bir örnektir sanırım. fakat bunun yanında jazz sanatçılarına daha çok yatırım yapmıştır ki zaten kendisinin alanı jazzdır. orkestra şefliği de yapar. müzik dehası nasıl olunur sorusuna "quincy jones gibi" cevabını verdirtecek kişidir.
    #1055500 (grandmaster flash, 25.12.2006 20:42 ~ 06.02.2007 20:08)
  2. chicago'lu ve 1933 doğumludur. Oldukça oturaklı bir müzik eğitimi sonrasında, dönemin meşhur olympia'sında bile görev almıştır. the ıtalian job, the color purple, the bill cosby show gibi film/dizi lerin müziklerinin yanı sıra; frank sinatra'nın bile aranjörlüğünü yapmıştır.

the wiz filminin setinde michael jackson ile tanışıp o'nunla albüm yapmak ister, sonuç olarak da ortaya thriller çıkar ve Dünya'da toplamda 104 milyon adet satar ve bu rekora da hala ulaşılamamıştır.

79 kez grammy ödülüne aday olan Jones, 27 kez bu ödülü kazanmıştır.
    #2743511 (nerval, 25.12.2007 11:36)
  3. 75 yasina geldim artik birakin da dinleneyim michael'in 25th anniversary albumunde calismak icin cok yasliyim gibilerinden bir demec vermistir; ayrica benden cok saci vardir 75 yasinda olmasina ragmen..
    #3126108 (robert terk, 12.03.2008 01:08 ~ 01:10)
  4. michael jackson'ın bad albümününde yapımcısıdır.
    #5481597 (shalamar, 28.06.2009 00:19)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

quincy jones başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. quincy jones ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu quincy jones nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about quincy jones. Copyrights of the articles are belong to their authors.