quills 

kapat
  1. sadizmin fikir babası m.d.sade'in hayatını anlatan filmin adı.

m.d.sade filmde kendi hakkında insanların zihninde dönen yaygın görüşleri boşa çıkarmayacak bir sapık potresi çiziyor.

bir sinema izleyicisi olarak tavsiye edebileceğim filmler arasında yer bulamaz.ancak sade'i merak edenler filmi edinip izlesinler derim.
    #1368009 (resul balay olmak, 03.03.2007 02:02)
  2. (bkz: ölmeden önce izlenilmesi gereken filmler)
    #1368041 (africa, 03.03.2007 02:08)
  3. bu filmde kate winslet ve joaquin phoenix de oynamıştır...geoffrey rush ın oynadığı yazar karakterinin yazmaya olan tutkusu görülmeye değerdir...yok artık dedirtir...
    #1500806 (i dont need that shit, 07.04.2007 01:41)
  4. diyalogları ile bana zevk patlamasi yasatan film. marquis de sade neden allahi seveyimki,tek oglunu carmiha geren birinin bana neler yapabilecegini dusunmek bile istemiyorum demistir bi yerde. doktorun hastaneyi ziyareti sirasinda ise deliler evine hosgeldin doktor,eminim kendinizi evinizdeymis gibi hissedeceksiniz demistir. coulmier in yazdiklarini elestirisi karsisinda ise bu bir fiction,kurmaca yazin,dus urunu yapit,ahlak dersi veren kitap degil. ahlak dersi vermek senin gorevin diyerek coulmieri ve seyirciyi dumur etmistir,kahkahaya bogmustur beni. madeleine kendimi sayfalardaki kotu karakterin yerine koymasam gercek yasamda nasil bu kadar iyi bir kadin olabilirdim der. film ciddi manada kocaman mesajlar gondermekdedir izleyenlere. dil ve edebiyat bolumlerinde mutlaka izletilmesi gereken bir film oldugunu dusunuyorum. marquis de sade nin yasaminin yani sira edebiyatin,romanlarin faydasi yada zarari uzerine durmus film. ne kadar ozgurluge sahip olmali yazar,her seyi yazmali mi konularini irdeliyor film. doktorun karisi tiyatrodan ayrilirken marquis gidiyormusunuz ah tabi onceden bu filmi gormustunuz der ve olaya son noktayi koyar. her sahnesi ve her diyalogu ile insani dusunmye sevk ediyor bu film. cok sevdigim bir arkadasim sayesinde izledigim icin sansliyim.
    #1718568 (ancientmariner, 03.06.2007 01:23 ~ 04.06.2007 00:30)
  5. geoffrey rush, kate winslet ve michael caine gibi usta oyuncuların yer alıdğı, ülkemizde düşlerin efendisi olarak gösterime giren bir film.

filmde fransız yazar/fiozof marquis de sade'in yaşamının son kesitleri anlatılmıştır.

sapkın ve sadizm tutkunu olan marquis de sade, yazdığı kitapların halkı etkilediği gerekçesi ile tutuklanıp bir akıl hastanesine kapatılır. burada da yazmaya devam eden marquis de sade , eserlerini bir hemşire * aracılıgı ile paris'te bulunan bir yayın evine gönderir. kitapları yasaklandığı için, gizli kapaklı basılan romanlar el altından halka dagıtılır.

bunun üzerine, akıl hastanesınde marquis de sade'e tanınan bir takım öncelikler klise tarafından kaldırılır.ve odasında bulunan tüm mürekkep ve kagıtlar toplanarak marquis de sade'in yazması engellenir.

azimle osuran duvarı delermiş felsefesini benmseyen marquis, çarsaflarını değiştirmek için odasına gelen hizmetcisinin gizli gizli getirdiği murekkep ve hokka ile kitabını tamamlamaya çalışır. kagıdı olmadığı için metinleri çarsafa yazarak yayıncısına ulaştırır.

akıl hastanesinin yönetimini elinde bulunduran genc peder * ayrıca hastanenınde doktorudur. marquis kitaplarında sadizm ve cinselliği harmanladığı için uçuk, kaçık, sapkın aristokrat bir markiz olarak nitelendirilirdi.

öyle ki genc peder dahi maquis'in kitaplarından etkilenerek, bastırılmış cinsel dürtülerini acığa vurmu$tur. hizmetçi rölündeki kate winslet'e olan tutkusu genc pederi bir yol ayrımına sürükler. artık peder tanrının ve incilin öğretileri yerine marquis'in kitaplarındaki sapkınlığın esiri olmu$tur.

filmde beni etkileyen tek sahne, marquis'in yazmasını engellemek için odasında bulunan mürekkep, kalem, kagıt , çarşaf ve kıyafetlerine el konulmuştur. fakat bu marquis'i durdurmaz ve buldugu bir cam parcası ile bedenini kesip çıkan kan ile kitabının kalan kısmını duvarlara yazmaya başlar.bir taraftanda akıl hastanesinde bulunan diğer hastalar marquis'in metinlerinden etkilenmeye başlar.

bir türlü markizi durduramayan genc peder durumu vatikana bildirir. vatikan, üst düzey engizisyon yetkilisi olan michael caine'i durumu çözmesi için hastaneye gönderir. fakat acımasız din adamı marquis'i durdurabilmek için dilini keser.

(bkz: bu da böyle bir film)
    #2442196 (ederleziavela, 08.10.2007 00:24)
  6. hassas ve sıcak bir filmdir.
    #3881901 (muein, 28.08.2008 12:50)

© 2008 - uludağ sözlük

quills başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. quills ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu quills nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» dementia praecox » bir ahmet yildiz olmedi vardi noldu ona » sevmekten kim usanir » bir gecelik kizin basa bela olmasi » dun uye olanlar » 7 turbanlinin birlesip huh cekmesi » erkan ogur » hadi uyuyalim » kaybetmek » hicbir sey demeden ayrilmayi tercih eden kiz » cince entry yazan yazar » aleksi » not seni seviyorum » omur dedigin » milletvekili » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » oyunlardaki exit to windows terbiyesizligi » jon avnet » universiteye minibusle giren insan » firca kayma faslinin tam ortasina hapsirmak » yasamsal tespitler » islak imza » odtu stadyumu ndaki devrim yazisi » haci yagi » sozlukte aglatan yazarlar » dumanlimusti » huzur » diger uuserler uyanirken uyuyan uuser » mankini » asteni » yuregim yollarda