puanim yuksek oyleyse tip yazmaliyim 

kapat
  1. orta öğretimdeki yönlendirme eksikliğinden ileri gelen, mesleğini sevmeyen, ömrü çürüyen kel insanlar topluluğunun oluşma sebebi. bir çok malın hayatını karartan kararı vermeden önce akıllarından geçen cümle. karakterine uygun bir meslek ve yaşayabileceği bir şehir yazmak yerine tıp olsun farketmez diye düşünen, pişman olacak össci sözü.

örneğin istanbul'u seven, orada yaşayan bir bünyenin marmara öğretmenlik yazabilecekken malatya'daki tıp fakültesine yerleşmesi. arkadaşım sen doktor olabilecek, o kahrı snelerce çekebilecek biri değilsin. üstelik öğretmenlik için biçilmiş kaftansın ama mallık katsayısı össde belli olmuyor ki. puanı 370 olsa bile 330luk bölüme girmeyi bilmeli insan.
    #697106 (abuzittin zelzele, 05.10.2006 20:39)
  2. puanı yüksek bir dil bölümü öğrencisinin, tabiatı gereği söyleyemeyeceği söz. puanim yuksek oyleyse ingilizce ogretmenligi yazmaliyim olarak uyarlanabilir.
    #697124 (thedewil, 05.10.2006 20:44)
  3. bir ülkede öss ile tanışmak zorunda kalan herkesin ( öğrenci, öğretmen , veliler vs...)düşünme özürlü olduğunu gösteren önerme şekli. insanları ilgi alanlarına göre değil de, test başarılarına göre katagorize eden, yazardan, ressamdan, müzisyenden; doktor, mühendis çıkarmaya çalışan, kalan bölümlerin küçümsendiği gelenek.

ben isteyerek girmeme rağmen, okul hayatım boyunca onlarcasını depresyonlardan depresyonlara sürüklenirken gördüğüm, doktorluğun bir meslek değil, yaşam biçimi olduğunun hala anlaşılamadığı tercih saplantısı.
    #697161 (vadideki zumbuk, 05.10.2006 20:53)
  4. dövülesi insan modeli. yazık değil mi puanları daha az olup tıp okumayı daha çok isteyen ve hak edenlere. sonra bu şahıs pişman olur okuduğuna, doktorluğun adını kirletir, diğer kazanamayan ama kazansa süper doktor olacak kişi ömrünü ilaç firmalarında dört duvar arasında yüreğinde uktesiyle geçirir.
    #771734 (danaid, 25.10.2006 00:51 ~ 15:34)
  5. yüksek puanı olan iyidir, güzeldir anlayışının getirdiği çarpık düşünce.
    #2431647 (arabaciarabayatasget, 05.10.2007 20:03)
  6. aç mühendis gördüm aç mimar gördüm aç işletmeci gördüm ama aç doktor görmedim diyerek yapılan bir harekettir ve doğru bir harekettir.
    #2431656 (chatin, 05.10.2007 20:05)
  7. (bkz: kafam kalın öyleyse düz mantık kurmalıyım)
    #2431701 (sempatik hayvan, 05.10.2007 20:13)
  8. toplumun ebeveynlere onların da çocuklarına aktardığı saplantı, çocuk kendini bilmeye başladığı yaşlardan itibaren anne-babasından benim oğlum(kızım) doktor olacak, mühendis olacak sanrılarıyla büyüyor ve bu zinciri kıramayan veya kırmak istese de ailesini kırmamak için mecburen o yönde seçimini yapan genç ömrü boyunca sevmediği, özümseyemediği bi meslekle başbaşa kalıyor. sonrada ortaya doğuda çalışmak istemeyen doktorlar ortaya çıkıyor..
    #2431721 (tyro, 05.10.2007 20:18)
  9. 6 yıl götüme girecek, olacaklardan haberim yok öğrencisidir. tabii bu bir genellemedir.
    #2431723 (my melancholy blues, 05.10.2007 20:19)
  10. + puanım yüksek öyleyse tıp yazmalıyım.
    t-ı-p. hah. yazdım.
    - cemal. hadi sen bi çay koy yiğidim. hadi.
    #2431771 (meviq, 05.10.2007 20:28)
  11. karı kızla işi olmayan gencin klasik dusuncesidir.

(bkz: puanım yuksek oyleyse tipsizim)
    #2431795 (perspektif, 05.10.2007 20:32)
  12. (bkz: tutmayın küçük enişteyi)
    * *
    #2431804 (cernonil, 05.10.2007 20:34)

© 2008 - uludağ sözlük

puanim yuksek oyleyse tip yazmaliyim başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. puanim yuksek oyleyse tip yazmaliyim ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu puanim yuksek oyleyse tip yazmaliyim nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» nickten tip tahlili » yakisikli erkeklerin ibne olmasi » msk zilina » evde beslenebilecek hayvanlar » ana avrat kufur eden papaganin oldurulmesi » cadillac eldorado » luther » bitti simdi sozlugu kapatabilirsiniz » one missed call » soray uzun ile acun ilicali farki a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games