bugün

öğrenmek için çok hevesli olduğum ve yakın gelecekte ''bir iş başvuru kriteri olacağını'' düşündüğüm branştır...

programcılık öyle bilge adam,netron vb yerlerden de öğrenilmez..profosyonel ve ahlaklı çalışan kurslardan öğrenilir..o kadarını biliyorum..

eğer kişi kavrayabiliyorsa ve yeteneği varsa,ilk aşama kurstan sonra diğer aşamalar öğrenilir..

her isteyenin öğrenebileceği bir olay değildir..programcılığa başlamadan önce iyi derecede ingilizce öğrenmek de şarttır..
liseden mezun olduk önlisansıda bitirdik bakalım şimdi bizi neler bekliyor dedğim meslek*
(bkz: iş şart)
türkiyenin 1999'da "sanat" olarak nitelendirdiği akıl ve yaratıcılık gerektiren bir meslektir. her yiğidin harcı değildir. programcı olabilmek için ilk yapacağı şey korsan kullandığı program oyun vs hepsinin lisansını alması gerekir. ve bu sayede programcılığın değerini anlaması gerekir. gerçi anlaması için ilk önce büyük bir proje üzerinde çalışması gerekir. gecesini gündüzünü bu proje üzerinde geçirmesi gerekir. yaza yaza parmaklarının ucları ağrır. programcılıkla ilgili herşeyi bilmek gerekmez. mühim olan o proje hakkında çok iyi düşünmek gerekir. soyut ve somutlar belirlenmelidir. bunların hepsini yaptıktan sonra bi projeyi gerçekleştirmek çocuk oyuncağıdır. ilerleyen zamanlarda bana hak verirsin inşallah.
Analitik zekanız ve bu işten zevk almanız gerekir. Programlar da çocuklar gibidir. Ne kadar çok vakit ayırırsanız o kadar akıllı, değerli olur. Programcı dediğin pes etmez. O çocuğu adam eder.
zor bir iştir. sabır ve emek ister. öğrenmesi seneler sürer. ben bir ara başladım ama bıraktım programlama dili yerine portekizce öğreniyorum.
(bkz: c++)
(bkz: portekizce)