presente etmek 

kapat
  1. home tv de yapılan türk yemek programlarında ukela ötesi gıcık sunucuların bol bol kullandıkları iğrenç türkilizce tanım.

- burç usta. domatesi tabağın neresinde presente ediyorsunuz?
    - ebenin .mında presente ediyorum...
    #3704938 (imhotep, 22.07.2008 23:24 ~ 23:25)
  2. presente etmek , presentasyon terimleri örneğin reklamcılık , bankacılık gibi pek çok sektörde sıkça kullanılmaktadır . türkçesi dururken ingilizcesinin kullanılmasına her zaman karşıyım fakat bu kelimeyi dediğim gibi bir reklamcının ağzından duymak bir nebze de olsa tolere edilebilir * *. fakat sayın yemek programcısı amca yada teyzenin bu kelimeyi kullanmakta ki gizli amacı nedir . bu çeşit kelimeler kullanarak kendini daha önemli bir iş yapıyormuş gibi lanse etmek * , toplumda daha üst bir statüde yer almak mıdır ? yoksa yıllar yılı sadece yemek pişirip yiyen alelade gibi bir insan olarak görülmekten sıkılmış entellektüel yönünü mü gözler önüne sermeye çalışmaktadır . korkuyorum ki bu insanlar gönül adamı yönlerinin göstermek için en sezen cumhur önal sesleriyle program ortasında şiir okumaya yada yemek kitapları arasında kendi yazmış oldukları şiirleri de basmaya kalkmasınlar .
    #3705078 (keskin sirke, 22.07.2008 23:41)
  3. geri kalan kısmı türkçe olan cümlelerde ingilizce kelime kullanma özentisinin sonucu oluşmuş, ingilizceden bozma ifade. bunun yerine 'sunmak' kelimesi kullanıldığında ifade gücünde ne kaybedileceği merak edilebilmektedir. ancak konuşurken toplamda 50 kelime kullanan insanlar düşüncelerini aktarmak için ellerinde ne varsa değerlendirecektir. ve hatta bu şekilde yabancı kelime kullanmak bu cehaleti çok iyi şekilde ört-bas edecektir. normaldir.
    #3705364 (umbrasword, 23.07.2008 00:24 ~ 00:25)

© 2008 - uludağ sözlük

presente etmek başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. presente etmek ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu presente etmek nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» hic kimse zorla evlendirilemez » across the rainbow bridge » killanma kilavuzu » soz bitti » uzayli » filmlerdeki bilgisayar programcisi ezik tip » hacettepe tipi kazanan hakkarili coban » mihail vasilyevic lomonosov » tasakli olmak » slipknot a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games