postaci 

kapat
  1. ondan fazla dili destekleyen web üzerinden e-postalarımızı okumamıza yardımcı bir tür program.

http://www.trlinux.org
    #52285 (alen markaryan, 04.02.2006 02:32)
  2. kemal sunal, erdal özyağcılar ve fatma girik'in oynadığı '84 yapımı başarılı komedi filmi.

-kız postacı sana söylüyorum kız postacı
    +doğru konuş be sen kime kız diye hitap ediyorsun esas kız sensin
    -sana elli kere benim mektubumu posta kutusuna atma demedim mi kızzzz
    +yaa ayağına getiricem çıkarıp 5 kuruş veriyorsun da
    -kız kutunun anahtarını kaybettim kızzz
    +napim kaybetmeseydin kız.
    #525185 (Sulh, 11.08.2006 10:15)
  3. karl malone'nin lakabı.
    #525206 (pulp fiction, 11.08.2006 10:28)
  4. PHP ve POP3/IMAP tabanlı, (MySQL, mSQL, PostgreSQL, Sybase, MsSQL) kullanabilen bir webmail yazılımı.
    #1344320 (insan, 24.02.2007 22:58)
  5. mektup, fatura vb. tarzında bir sürü zarflı zımbırtı getiren insan..
    #1344414 (beholderr, 24.02.2007 23:12)
  6. ...kapıyı iki kere çalar..*
    #1344444 (gamlibaykus, 24.02.2007 23:17)
  7. IL POSTINO
    Ünlü toplumcu şair Pablo Neruda'yla saf bir italyanın öyküsü 'Postacı' , Diktatörlük rejiminin tahammül edemediği gerçekleri şiirlerinde dile getiren Pablo Neruda (Philippe Noiret), küçük bir italyan kasabasına sürgüne yollanıyor. Burada karısıyla siyasi gelişmeleri izlemeye ve biraz da kafa dinlemeye çalışan Neruda, kendisine hergün mektuplarını ulaştıran Mario (Massimo Troisi) ile tanışıyor ve O'na kadınlarla ilişki kurmadaki incelikleri, hayatın küçük ayrıntılarını keşfetmeyi, kısaca 'yaşamayı' öğretiyor. Ancak Neruda, her insana eşit derece sevgi gösteren bir şair olarak zamanı geldiğinde ülkesine geri dönüyor ve bir anlamda Mario'yu 'terkediyor'. Başrol oyuncusu Massimo Troisi'nin filmin çekiminden bir gün sonra kalp krizi geçirerek ölmesi, filme umulmadık bir ilgi sağlamıştı. Neruda'nın görüşlerini tamamen benimseyen Mario'nun işçi partisine katılması ve köydeki din adamlarının 'bu komünistler insan yiyormuş' tarzında konuşmalarına verdiği cevaplarla siyasi yönü de belirginleşen film, "Bisiklet Hırsızları" ve "Cennet Sineması"yla aynı kulvarda ilerliyor..
    #1616013 (yemebeni, 07.05.2007 00:33 ~ 14.05.2007 01:08)
  8. (bkz: il postino)
    #2758122 (stalker, 28.12.2007 15:30)
  9. Siyasal bir organizasyon için de vazgeçilmez birşey posta teşkilatı. Özellikle iletişimin bu kadar gelişmemiş olduğu yüz, iki yüz yıl öncesinde siyasal egemenin egemenliğinin bir yansımasıydı posta teşkilatı. Egemenliği altındaki topraklara sahip olduğunun en önemli göstergesiydi..

Zaten bu sebepten üniformaları oldu postacıların! Hiç düşündünüz mü bilmem ama, devletler askerleri, polisleri, yerel güvenlik zabıtları ve sonra da postacılarına giysinler diye üniformalar yarattı! Tüm bunlar karşımdayken diyorum ki: Bir postacı asla ama asla sadece bir postcı değildir! *

Postayı ve postacıyı bizler de önemsedik. Örneğin Bedii Faik anılarını yazdığı kitapta postacıya sadece postacılık biçmedi: "Ciddi devlette, postacı vatandaştan adres dilenmez, vatandaş postacıdan adres sorar ve öğrenir!"

Yani sözün özü, bir postacı asla sadece bir postacı değildir! En azından dün değildi!?
    #2949969 (illumination, 04.02.2008 19:49)

© 2008 - uludağ sözlük

postaci başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. postaci ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu postaci nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» butunleme » kurkcu han » almila uluer » karanliga cak kibrit » yaran forum basliklari » benim askim » yemeksepeti » negotiate » imlec » yuruyerek girdim sedyeyle ciktim a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci