posta kutusundaki mizika 

kapat
  1. yazarı ali ural'ın kefaret orucunun sayısından esinlenerek yazdığı 61 mektuptan oluşan kitap. mektupların her biri 'sevgili dost' ifadesi ile başlar. iyidir, hoştur...
    #436543 (med cezir, 18.07.2006 01:47 ~ 18.05.2008 15:37)
  2. arka kapağında

sevgili dost!
    bu sabah kus sesleriyle uyandim. ne guzel degil mi? hayir, guzel degil! acik penceremden ok gibi dalip yastigima saplanan karga sesleriydi.
    kus sesleri dedigimde aklina asla karganin gelmedigini biliyorum. bu, karganin da bir kus turu oldugunu bilmeyisinden degil, karganin turunun en onemli ozelligi olan guzel bir otusten mahrum olusundan elbette
    yuzumu yikarken acaba diyordum; acaba turumuzun en onemli ozelliklerini tasiyor muyuz?
    hareketlerimiz ve sozlerimiz nerelere saplaniyor? acaba "insan" denince hatirlaniyor muyuz?

yazan okunulası kitap.ve ardından, gerçekten "insan" denince hatirlaniyor muyuz? diye sorgulanasi..
    #819849 (lemur, 05.11.2006 22:07)
  3. Muhteşem bir Ali Ural kitabı. Bana göre yazdıklarının en iyisi. Çok farklı. Defalarca okuduğum, doyamadığım, dostlarıma hediye ettiğim çok hoş bir eser.
    #2005653 (kuyunun dibindeki, 25.07.2007 10:35)
  4. kitabı bundan 3-4 sene önce birisi hediye etmişti bana. ilk sayfasındn bikaç cümle okuyup kitaplığıma koymuştum. geçenlerde yeniden aldım elime ve okudum. gerçekten hoş hikayeler, güzel sözler var. bazı yazılarda insanın kendini bulması kaçınılmaz.
    #2263136 (the kene, 04.09.2007 22:21)
  5. artık sanal posta kutularımız olduğundan mıdır nedir, daha garip geliyor posta kutumuzda bir mızıka.
    çocukluğun yegane eğlencelerinden, plastik ama soylu enstürman.

hayatınızın soundtrackından kaçış bir şarkı: blowin in the wind.
    ve sayfalar tekrar tekrar açılmaya başlar kitapta.
    kefaret olsun diye yazılmış 61 mektup.
    mızıka kutusundaki mektup.
    posta kutusuna bırakılmış çalınmayı, okunmayı bekleyen bir mızıka.
    mektup yazılacak bir "sevgili dost".

okurken, insan, artık o eski masal diyarındaymış gibi gelen çocukluğuna gidiyor.
    riya kelimesinin anlamından habersiz, saf sevgi.
    kendisini bu dünyada en çok anladığını düşündüğü yaramaz bir çocuk var tam karşısında.
    "sevgili dost" dediği.
    hazır cevap, uludağ gazozun ince şişesi, altın para şeklindeki çikolatalar,
    leblebi tozu, o zaman 1500 lira olan tatlı sakızlar
    annenin kapıdan geçen eskiciye verdiği senin ilk bisikletin.

ve artık elektronik atılan postalar.
    üflenilemeyen hohner mızıka.

sanırım pek çoğu,
    kaybettiği ve giderken bütün çocukluğunu da alıp götüren o kişiyi arıyor.
    bir gün posta kutusunda bir mızıka bulmak ümidiyle...
    #3411966 (oyuncakdunya, 18.05.2008 11:01)

© 2008 - uludağ sözlük

posta kutusundaki mizika başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. posta kutusundaki mizika ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu posta kutusundaki mizika nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» toplam ziyaretci sayisinin gizemi » fug » 12 ekim » prisoner » ask yakar » vaudeville for vendetta » ofidofobi » sozlukteki tum yazarlari sebepsiz sevme nedenleri » vudu » bakirkoy » varolus sebebimizin hz muhammed olmasi » ahmet necdet sezer » sagcilari taniyinca solcu olmak » amuda kalkip alman ilahileri soyleyerek dans etmek » canim evlenmek istiyor ulan » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » rotterdam » kadin aldatirsa » izolasyon » basbakanin bogazin dibinden yuruyerek gecmesi » bana felsefe yapma ne olur » 2008 kuresel ekonomi krizi » psikopatlastiran ilkokul sarkilari » ortasi delik sabun » deniz harp okulu » sevgilisinin pipisini yalamayan sevgili » folie a deux » nazareth » sanal acun » eksi sozluk matruska timi » tekellerin 8 yil onceki uretimi bugun yapamamasi