possessive case 

kapat
  1. * ingilizce'deki aitlik belirten ekler veya kelimelerin içinde bulunduğu terim.

man's belt,
    band's song.

bir de s ekinde farklı olarak of the ile aitlik bildirilebilir;

the wheels of the car are...
    #3416846 (Schizofrenne, 19.05.2008 11:59)
  2. (bkz: possessive adjective)
    #3416852 (crazyhodja, 19.05.2008 12:01)
  3. (bkz: isim tamlaması)*
    #3416967 (devilscry, 19.05.2008 12:34)

© 2008 - uludağ sözlük

possessive case başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. possessive case ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu possessive case nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» oldukten sonra arkasindan aglanmamasini istemek » kenet mili » emir kusturica » tuvalete gidiyorum diyemeyen garip insan » turk polisiye dizilerindeki asabi genc polis » coco loco » kaybettigi iddiayi devamli buyuten veletler » sevgiliden ayrildiktan sonraki bir dakika » aybars » zor yillar a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci