politically correct 

kapat
  1. diplomatik, ortayolcu, tavşan b.ku gibi ne akar, ne de kokar, kibarlık için kasan bir yöntem ve konuşma şeklidir.
    #70060 (montajelemani, 16.02.2006 04:56)
  2. konusma ozgurlugunun*,sahsa hakaretle sinirlanmasi sonucu karsimiza cikan kavramdir. amerikada zencilere nigger demek politically correct degildir mesela, african american demeniz lazim. kasmakla bir alakasi yoktur, karsilikli saygiyi ifade eder, ama sevgiyi ifade etmekte pek basarisiz oldugu kabul edilmelidir. bu sebeple sevimli gelmeyebilir.
    mesela anani da al git demek politically correct olmamistir bir basbakan icin, bu sebeple buyuk tepki gorulmustur. keza bu karikatur mevzuu, politically correct mefhumuna pek guzide bir negatif ornek teskil eder.
    turkiyede bu tarz mefhumlar pek gelismedigi icin, turk insanina anlatilmasi zor bir mefhumdur ayrica. aman gelismesin zaten. tamamen individualismin bir meyvesi zaten, kalsin istemez.
    #70085 (child, 16.02.2006 05:53)

© 2008 - uludağ sözlük

politically correct başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. politically correct ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu politically correct nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» turku » cayli dondurma » edepsiz turkuler » opel corsa » hitler i anlamak » heir apparent » evrim teorisi » muezzinin esiyle yakalanan imam » firefly studios » ben 10 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci