polisin belinden silah alinsin kampanyasi 

/ 2
kapat
  1. bugünkü olayla birlikte, önceki örnekleri de göz önünde bulundurunca başlatılması elzem olan kampanya.

mesela bakın mauritius polisine, bellerinde sadece cop var ve koskoca maurutius'ta tek bir olay çıkmıyor. kimse kimseye küfretmiyor.

polisin belinde silah olduğu sürece toplum huzuru için bir tehdit olmaya devam edecektir. modern ülkeler yavaş yavaş silahlarını atıyorlar. mesela ingiltere'de ata binen polisler var. abd'de boğaya binen polis gördüm. almanya'da büyük domuzların, çin'de filan ejderha üstünde seyahat eden polisler var. üstelik bu ejderhalar ateş de püskürtmüyor. polis belindeki silaha güvendiği sürece kendisinin bir erk sahibi (ki öyledir) olduğunu hissedecek ve belindeki silahın verdiği özgüvenle bizlere kurşun sıkacaktır.

bence polis suçluları ikna yoluyla, tatlı dille sakinleştirmeli ve yakalamalıdır. ya da bunu bir oyun olarak da görebilir. saklambaç oynadıkları bilinci eğer türk polisine yerleştirilirse hiçbir silah kullanmadan suçlular önü arkası sobe olmak üzere bulunabilir. tabi burda sorumluluğun bir kısmı da suçlulara düşüyor. onların da silahlarını bırakması ve polislere yakalanmaları konusunda destek olmaları gerekiyor. burdan tüm suçlulara sesleniyorum, lütfen delici, kesici aletlerinizi gömün ve artık yirmi birinci yüzyıl muasır medeniyetleri olarak bu işi mantıklı bir şekilde halledelim.

silah bir çözüm değildir. hele ki polis için asla. insanın silahı s.ki olmalıdır. o da zevk içindir.
    #3784241 (laz pacino, 07.08.2008 17:28)
  2. bugun bunu diyen vatandaşlarımızın bir kaç yıl öncesine kadar polise yetki verilsin kampanyası başlatması da şüheyladır, candır.
    #3784251 (paler, 07.08.2008 17:29)
  3. istanbul ile mauritius arasında dağlar kadar fark olduğundan mantıklı olmayan önerme. binlerce polisten biri sayko çıktı diye hepsini zan altında bırakamayız.
    #3784262 (ifrit, 07.08.2008 17:32)
  4. polisin elinden silah alınsın tabi;

alınsın ki bilimum terörist, hırsız, çakal, it kopuk, kapkaçcı beline beline vursun polisin budaklı meşe odununu. yıllardır biz yiyiyoruz dayağı, copu.

hey allahım ya!
    #3784266 (maca papazi, 07.08.2008 17:32)
  5. belinden yerine elinden dense daha bi anlam kazanacak kampanya. adamlar kantır ( ing.yazılışını bilmemekteyim ) oynar gibi ellerinden silahı düşürmeyip, canının istediklerini vuruyorlar.

ya da ellerini keselim. evet lan bu oldu.
    #3784274 (huznun isyan olsun, 07.08.2008 17:34)
  6. ulan hergün sayısız olay oluyor. istanbul it kopuk kaynıyor. sen bir polisin yaptığı hata yüzünden silahını alırsan ne olur düşündünmü hiç.
    #3784283 (aksamci, 07.08.2008 17:37)
  7. tabi bu kampanya tüm polisleri zan altında bırakmasın bence. ben zaten onu demiyorum. her polis demiyorum. bazı polisler var allah için silah çok yakışıyor beline, uzaktan bir gelince heyt efeler be, çakırcalı gibi salınıyor. böyle bir kaç tane imaj için bırakılmalı. ama bazısı işte kurşun çıkarken haz alıyor, eylemcili domaltıyor tabi eylemci uyarılmıyor cinsel olarak ama silah var. zevk almazsa da ses çıkarmayacak. yani bence silah çok lazım bir şey değil. zaten polis bırakınca suçlular da onlardan görüp utanıp bırakırlar silahı. böylece daha temiz bir toplum oluruz.
    #3784284 (laz pacino, 07.08.2008 17:37)
  8. vatandaşın elinden de silahı alınacaksa, hayatı bayrama çevirecek kampanyadır.

(bkz: bir slogan olarak silahlara veda)
    #3784342 (annebenpenguenoldum, 07.08.2008 17:50)
  9. askerin de elinden silah alındı mı tamamlanacak kampanya.
    (bkz: ya siktirin gidin çay da koymayın)
    #3784360 (mgs0225, 07.08.2008 17:52)
  10. biraz hayalcilik kokan söz öbeği. bu kampanyaya destek veren arkadaşlar, acaba bir hırsız kendi evlerine girse veya bir tacizci, kendi akrabalarından birini taciz etse veya kendilerine bir tinerci saldırsa, acaba hala bu kampanyayı destekliyor olurlar mı.

silah tabii ki yasaklanması gereken unsurdur. ama polisin belinden silahı alalım demek abestir. istanbul' da silahlı eylem, soygun, darp olmadığı birgün var mıdır acaba ? bazen haberlerden de gördüğümüz üzere, polis bir arabaya dur dese, arabadan ateş açıyorlar, öyle bir durumda polis ne yapacak !

dialog şöyle olur sanırım;

saldırgan : sarjörüm bitti, mermi verin...
    polis: yapma güzel kardeşim, bak 3 tanemizi vurdun zaten, yeter, bak n'olur ateş etme daha fazla, valla herşey çok güzel olucak, hadi bırak silahını...

polis : ne yapıyosun lan burada ?
    tecavüzcü : abi bir dur beee, bir ağız tadıyla şurada iş yaptırmadın...
    polis : nerede benim jopum, şimdi görürsün.
    tecavüzcü : anaa, senin jop da fena değilmiş be abi, sen de buyur istersen ...
    #3784376 (darkwingsoul, 07.08.2008 17:55)
  11. bireysel silahlanmanın önüne geçilmeden uygulanması saçma olacak olan kampanya.polisin silahınıda alırsanız ne yapacak bu adamlar,nasıl kendilerini savunabilecekler ve nasıl vatandaşı savunabilecek? bunları uzun uzun düşünmek gerek!
    #3784389 (cake on the dabak, 07.08.2008 17:58)
  12. polisin değil, hayvanların elinden silah alınsın kampanyası olarak değiştirilmesi gerekir.
    #3784394 (benim amcamin cevresi genis, 07.08.2008 17:59 ~ 18:00)
  13. ya bu kampanya şimdi çeşitleme açık bir fikirdir. yani mesela illa komple alalım da demiyorum. bazısı vazgeçemez duygusal bir bağı vardır silahıyla. alırsın elinden yavru kedi gibi viyaklar. mesela alırsın belinden takarsın kafasına. belki o zaman kafasıyla hareket eder ya da ne bileyim mesela alırsın takarsın g.tüne böylece her oturduğunda aklına silahı gelir ve onu gerekli durumlarda kullanması gerektiğini anlar. çünkü sok çıkar sok çıkar o g.t folloş olur. yani belinden alalım diyorum ama bu iş homofobiye de dönmesin, ya kafada ya g.tte. toplum huzuru için.
    #3784407 (laz pacino, 07.08.2008 18:03)
  14. son derece gereksiz bir kampanyadır. bir ütopyada yaşamıyoruz. burası türkiye. burası dünya.
    #3784418 (sacriter, 07.08.2008 18:05)
  15. bir kere eskiden silah yokmuş. o yüzden mantıklı kampanya. al elinden ver mızrağı, avcılık içgüdülerini tatmin eder. ya da bence her polis kendi silahını kendi yapsın. böyle tahta kılıçlar filan.
    #3784425 (laz pacino, 07.08.2008 18:06)
  16. silah alındıktan sonra boş kalan bel için;
    (bkz: beline condom)
    (bkz: tuğba ekinci)
    #3784441 (taharetmuslugu, 07.08.2008 18:11 ~ 18:40)
  17. gavur yapmis kanunu cani ye, jet li ye, uyar mi hasan a veli ye? polisin silahi yok dediginiz ingiltere de gunde bir kisi ortalama 40 tane kameraya yakalaniyor. yani adam sisitemi kurmus, sucluyu tipinden taniyip cekiyor kenara.

gerci bazi basliklari ciddiye alip yazmamak lazim, bazi kisilerin ekmegine yag surmek oluyor...
    #3784463 (fewzi1907, 07.08.2008 18:16)
  18. (bkz: polis silah verilirken tc kimlik nosu alınsın)
    #3784472 (hakanrr, 07.08.2008 18:17)
  19. Belinde silah olmayan polis hırsız kovalarken vurulursa,çocuklarına bu kampanyayı başlatanlar baksın,eşine,annesine babasına bu adamlar baksın,sevdiklerine polisi geri getirsin.Son derece saçma bir kampanya,harikalar diyarı değil,burası dünya moruk.
    #3784533 (bir cipsten cikan 2 taso, 07.08.2008 18:32)
  20. (bkz: bahcelievler de polis dehseti/#3783327)
    #3784535 (zenci nicki, 07.08.2008 18:33)
  21. ya aslında şöyle düşündüm. gerekli bir kampanya ama bir ek yapılmalı. polislerin belinden silah alınmadan önce her polis üç beş tane anlama yetisine sahip olmayan malı öldürsün, silah ondan sonra alınsın.
    #3784536 (laz pacino, 07.08.2008 18:33)
  22. (bkz: savasacak gücü olmayanlar barışı sağlayamaz)
    #3784538 (zenci nicki, 07.08.2008 18:33)
  23. ironi kokan bir metinle açılmış "polisten silâhını alalım da, suçlular bırakmaz ki" şablonunu yeniden dile getiren kampana.*
    tersinden bir okumayla "polisin eline silâhi baglansin" sloganı etrafında bir kampanya oluşturmak gerekir belki. böylece devlet erkini ota boka sokmaya çalışan ve insan psikolojinden anlama gibi kaygılardan ziyade yer çekimine yenik düşmüş bıyık ve idrak kapasitesi ile sağa sola dadanan ve güvenliği sağlamak yerine âdeta varlığı bir güvensizlik unsuru hâline gelecek şekilde kadrolaştırılan bu yapı, klasik anlamda demokratik bir hukuk devletinde nasıl oluyorsa öyle olma ihtiyacından kurtulur.

böylece sokaklara dökülüp "bu kadar demokrasi bizi rahatsız ediyor" tadında mitingler düzenlemelerine de gerek olmaz mî'rim.
    #3784562 (dr cureklibatur ve bay arkin, 07.08.2008 18:41)
  24. türkiye' yi mauritius' la bir tutan kozmik dallamaları gördükçe asla gerçekleşmeyecek olan kampanyadır. türkiye' de sokaklarda gezen it kopuk sayısı kanımca mauritius' un nüfüsundan kat be kat fazladır. entel öneriler getireceğim diye salak salak düşünceler ortaya atmak gerçekten çok komik oluyor. silah alınsın da, bir gün arka sokaklarda kestane gibi kıçını tecavüzcüler çizmeye kalkarsa o zaman ararsın işte o silahı. ulan yankesiciyi, tecavüzcüyü başka neyle korkutacaksın ? ha uşağum ?
    #3792499 (pryd rulazz, 09.08.2008 12:20)
  25. (bkz: polisi kim koruyacak o zaman)
    #3792513 (happylover, 09.08.2008 12:22)
/ 2
© 2008 - uludağ sözlük

polisin belinden silah alinsin kampanyasi başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. polisin belinden silah alinsin kampanyasi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu polisin belinden silah alinsin kampanyasi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» bana bkz » ural great » v for vahdettin » uefa sampiyonlar ligi marsi » antisansur » ve gulumse simdi » bormanya ajlik cumhuriyeti » yk » cao lei » don t you forget about me a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games