pnomoni 

kapat
  1. akciger rahatsızlığına bağlı bir tür hastalık...
    #626702 (beelzebub, 11.09.2006 23:14)
  2. latince adı ile pneumonia yani zaturredir.
    #1540181 (massattack, 18.04.2007 17:26)
  3. zaturre demenin diğer adıdır efendim..
    #1540215 (faidelibilgi, 18.04.2007 17:34)
  4. akciğer dokusunun iltihaplanmasıdır.iki türlüdür:
    -lober pnömoni
    -bronkopnömoni

nedeni:
    -bakteri, virüsler.
    -stafilokok ve streptokoklar.
    -basiller.
    -radyasyon.
    -iritan yani yakıcı gazlar.
    #2395537 (Umutluyum Hala, 28.09.2007 20:15)

© 2008 - uludağ sözlük

pnomoni başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. pnomoni ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu pnomoni nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» kralim tabii disko krali » vejatatif bulgular » mfo » kemal kilicdaroglu » cok tatliymissin » lost » illidan stormrage » kule bar » zall bana server bul lan allahsiz » dunyanin en iyi rock grubu » blue card » isik universitesi » orijinalinden guzel olan coverlar » pavor nocturnus » emo turkey » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » simon » hasretinden haci sakirleri deldim » okan bayulgen in tv programlari » otomutilasyon » siklamen » parakrin etki » the richest man in bayburt » iamwhoiam » teknolojik tikyler » wilhelm dopatka halle » horror punk » sir isaac » turk olcu birimleri » basortusu yasagini savunan solcu » sona dogru