plantasyon 

kapat
  1. Sanayide kullanılan kahve, kakao, kauçuk vb. bitkilerin geniş ölçüde yetiştirildiği işletme.
    #858743 (dabaddah, 14.11.2006 18:20)
  2. sömürgeci devletlerin, egemenlikleri altındaki topraklarda, yine o toprakların yerlilerini çalıştırarak kurdukları büyük üretim çiftlikleri.
    #3292540 (octavio, 19.04.2008 21:20)
  3. nemli tropikal ve subtropikal bölgelerin bazı bölümlerinde, tümüyle satış için, yalnız bir tek ya da az türde ürün yetiştirmeye yönelmiş bir tarım ürünü üretimi yapan işletmelerdir. ör:kauçuk plantasyonları. büyük çapta, ileri yöntemlerle standart üretim yapılır.
    plantasyonlar, tropikal iklim koşullarına ait her kıtadada yer alırlar.
    #3392517 (yipranmissozluksayfalari, 13.05.2008 17:25 ~ 17:26)

© 2008 - uludağ sözlük

plantasyon başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. plantasyon ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu plantasyon nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» oje sisesini iki avuc arasinda yuvarlama hareketi » ozpandora » wimledon » aston villa fc » uyumak yerine sozlukte takilmak » david trezeguet » dugun salonu kliseleri » bir bluevelve klasigi » where is my mind » corpsebride a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci