planli ekonomi 

kapat
  1. Kaynak kullanım kararlarının piyasa mekanizması yerine merkezi yönetim tarafından alındığı ekonomi türüdür. Kaynak kullanımını devlet belirler ve devlet kontrol eder. Planlı ekonomilerde ekonomik düzenlemeler hazırlanmış planlar çerçevesinde yapılsa da , ülkeler farklı ekonomik ve politik sitem uyguladıklarında planlar da bu sisteme göre değişecektir. Planlar emredici planlar ve yol gösterici planlar olarak ikiye ayrılır. Emredici planlarda ülkedeki bütün ekonomik faaliyetler planlar çerçevesinde yürütülürken, yol gösterici planlar kamu sektörü ve özel sektörüyle yapılır.
    #405957 (gonulcelen, 08.07.2006 11:08)
  2. bölgesel, ulusal ya da uluslar arası bir iktisadi birimin, belirli bir dönem sonu üretim, tüketim, tasarruf, dış ticaret açığı gibi hedef büyüklüklerinin siyasi karar mekanizmasınca saptanıp bu amaçlara erişebilmek için uygun iktisadi araçların yönlendirici ya da buyurucu nitelikte kullanıldığı çevre.
    #764239 (vernon sullivan, 22.10.2006 19:17)

© 2008 - uludağ sözlük

planli ekonomi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. planli ekonomi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu planli ekonomi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» kafakoparanus » gigi la trottola » the enemies of reason » pleasantville » cicek » living in a world without you » gaziantep » max payne 3 fall to the dark » facebook » nigde » uludag sozluk dergi olsa basa gelecekler » rahatsiz adam » boslugabagislanansozler » aybars lebib » disko krali » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » nilay dorsa » corum » doktorun hastasindan nefret etmesi » sacriter » agri » canlandi lan canlandi » sozlukteki sabetayistler » talih kusu » sosyete keci » entry ve nick uyumu » norrda » harlequin forest » kadir has stadyumu » john locke » gullible