plaka 

1. motorlu taşıtların taşımak zorunda olduğu numaralı levha.
    #116673 (redwinemania, 15.03.2006 23:34)
  2. (bkz: özel plaka)
    #587230 (brksbc, 29.08.2006 10:54)
  3. atina'nın tarihi şehir merkezi olarak adlandırabileceğimiz semti. acropolis'in hemen altından monastiraki'ye kadar uzanan, içinde eski, cumbalı, bahçeli, rengarenk evleri, tavernaları, meyhaneleri, antikacıları barındıran gezilesi görülesi bir yerdir. eski atina'nın kalbi burasıdır.
    #1716636 (queraimo, 02.06.2007 16:26 ~ 16:27)
  4. litosferi oluşturan parçalardan her biri. yedi tanesi büyük olmak üzere (avrasya, pasifik vs.) toplam 20 kadar plaka vardır. levha da denmektedir.
    (bkz: plaka tektoniği)
    #1716669 (trail blazer, 02.06.2007 16:34)

© 2008 - uludağ sözlük

plaka başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. plaka ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu plaka nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» 4 minute warning » bu eve gelen ilk kiz sensin » evlenmeyi dusundugumden yakinlastim » bir bayanin en zor anlari » deniz demir » 8 yasinda bir cocugun anlayabilecegi gibi anlatmak » yavuzeli » tum ozelliklere ragmen sevgili bulamamak » mighty morphin power rangers » jonathan rhys meyers a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci