pkk ya teror orgutu diyemem 

/ 2
kapat
  1. DTP başkanı Ahmet Türk, "Şu anda PKK terör örgütüdür demek sizin için çok mu zor" sorusuna "Elbette ki zor. Benim insanlarım diyecek ki devlet hangi adımı attı da bunu söylüyorsunuz? devlet operasyonlara devam ediyor... Barışçıl demokratik bir sürecin başlaması konusunda talepler oluyor, biz silahları bırakmaya hazırız.(!) * fakat , devletten bir çıt çıkmıyor.! Ortada devletin halkı kucaklayacak bir politikası yok. gerçi önemli olan benim insanlarımın duygusu." Dedi.

duygu?
    insanlarının duygusu derken hangi duygu bu böyle de 20 yaşındaki canları gözünüzü kırpmadan öldürebilmek bu duygunun eseri! Hangi hisler bu toprakların bir kısmının size ait olduğu hayalini kurdurtan? Hangi dil bu bizim topraklarımızda bize yabancı gelen? Demokratiklik oyununda dünyanın bundan çıkarı ne? Maalesef sizin için iyi niyet dökülmüyor kalbimizden.sahi siz hiç anladınız mı evlatlarına doyamayan anaların halinden?
    #2036784 (nukleerella, 30.07.2007 09:05 ~ 09:06)
  2. zeytinyağlı yiyemem aman,
    basma da fistan giyemem aman,
    senin gibi cahile,
    ben vekilim diyemem aman.
    #2036810 (sıpa, 30.07.2007 09:23)
  3. +ben pkkya terör örgütü diyemem.
    -ne diyosunuz efendim. siz türkiye cumhuriyeti millet vekilisiniz yakışmıyor.
    +baba derim ben ona, çünkü benim anneme çok dayanak* sağlamışlardı.
    #2036816 (markasiz, 30.07.2007 09:26)
  4. (bkz: bunu söyleyene insan diyemem)
    #2037197 (ncldlbz, 30.07.2007 11:41)
  5. zıkkımın köküne diyebilirmisin, pkk ya terör örgütü diyemeyen bir vekil vay anasına soruyorum o vekile meclisin ana gündem konularından biride pkk ve terör değilmi...!
    #2037205 (erdinch, 30.07.2007 11:44)
  6. "soyadının türk olması ne garip bir ironi oluşturuyor" dedirten (m)illetvekilinin mecliste neyi temsil edeceğini gösteren açıklaması...
    #2037222 (mitheithel, 30.07.2007 11:50)
  7. (bkz: dtp lilerin yabancı dilini türkçe yazdırması)
    #2037223 (baz, 30.07.2007 11:50 ~ 11:53)
  8. bende sana insan diyemem dediğim dtpli milletvekili... piyonlar bir bir hamle yapmaya başladı... ilk piyon hareketi leyla zana cıkıp ben diyarbakırlı değil kürdistanlıyım dedi. amacını acıkca ifade etti. şimdi 2.piyon hareketinde ahmet türk yapıyor... milletvekili yemini için begenmesekte ne yapalım okuyacagız, türkçeyi yabancı dil sayması şimdi de pkk terör örgütü diyemem dedi...
    biz sizi özellikle de basınıza taç ettiğiniz imralıda yatan bebek katilinide biliriz... ülkeden uzakta atıp tutmayı iyi bilirdi göbeğini kaşıyarak ama yakalanınca devleti için göreve hazır olduğunu söyleyen dönek sizin lideriniz değil miydi.... sizide iyi biliriz o yüzden.... sunuda kafana yaz pkk bir terör örgütüdür dediğim kişidir....
    #2037397 (arsias, 30.07.2007 12:30 ~ 25.08.2007 02:09)
  9. bu ahmet turk denen adamin hakkindaki goruslerimin "ayni tas ayni hamam" havasina burunmesine sebep olan demeci. ilk duyuldugunda, "ne diyosun o zaman oc" gibilerinden tepki almasi muhtemeldir. Ayrica meclise giris icin doldurmasi zorunlu olan formun yabanci diller kismina Turkceyi yazaraktan secimlerin uzerinden henuz bir hafta bile gecmemis olmasina ragmen bazi kimselerin kaygilarinin haksiz olmadigini gostermistir.
    #2037443 (fenasi kerim, 30.07.2007 12:40)
  10. bunu söyleyen şahsında pkk lı olduğunun gerçeğidir bu mevzu..kaldıki yabancı dil olarak türkçeyi yazan zihniyetin kabul gördüğü bir mecliste pkk nın terör örgütü olarak telafuz edilmemesinede şaşırmamak lazım..en doğrusunu söyleyen arkadaşımıza teşekkürlerimizi bir borç biliriz..çok yaşa peter tırpan..
    #2037505 (delicekirge, 30.07.2007 12:52)
  11. çünkü pkk terör örgütü değildir. beşikte bebek öldüren , dağda asker vuran, haraç alan, ülkeyi bölmeye çalışan, binlerce insanı katleden bir grup zaten terör örgütü olamaz. (bkz: hadi ordan)
    #2037665 (chemicalali, 30.07.2007 13:23 ~ 13:24)
  12. o zaman allah belanı versin denilesi insanlar. şahsım adına onlara pkk demeyi bırak çok da güzel ve manidar söverim.
    #2037676 (pideci, 30.07.2007 13:27)
  13. elmaya meyva diyemem,
    dağlara yüksek diyemem,
    göklere mavi diyemem,
    insana can diyemem,

diyemem, duyamam, göremem,
    yarim yanımda olmayınca.

sözleriyle devam ettiğinde mantıklı olabilecek türkü.
    #2037706 (pecos kid, 30.07.2007 13:33)
  14. (bkz: #2036927)
    #2037711 (celebi, 30.07.2007 13:33)
  15. "ben de sana insan diyemem" şeklinde cevap verilecek cümle.
    #2037719 (olimbera, 30.07.2007 13:34)
  16. ayın arka yüzünün araştırılmasını gerektiren yaklaşım;

meseleye sürünün baktığı gibi bakarsak işimiz kolaydır, dayarsın küfürleri, kendini ve bir avuç çevreni rahatlatırsın olur biter *

olup bitseydi bu güne kadar biterdi! demek ki ayın arka yüzünde hiç görmediğimiz, göremediğimiz, görmek istemediğimiz şeyler var;

gerçekçilik bunları beğenmesek de görmek anlamına da gelir;

başımızı kaldıralım, kendimize güvenelim, türkiye'ye güvenelim, kurtuluş savaşını birlikte başarmış bu iki halka güvenelim ve ayın arka yüzünü araştıralım;

örneğin bu sözler gerçek görelidir sözünü teyid eden bir yaklaşımı gösteriyor; nerede durduğuna, nereden baktığına göre, görünen fotoğrafın değiştiğinin kanıtı;

gerçeğin, psikolojik, sosyolojik, örgütsel, toplumsal, etnik, ideolojik güçlükler nedeniyle bu biçimde dile gelmiş biçimidir; diğer taraftan bakıldığında pkk'nın teror örgütü olduğu açıktır ancak farklı açıdan bakıp empati yapılırsa gerçeğin bir üçüncü duruşuna rastlamak da mümkün olabilir;

benzeri süreçlere vietnam'da, kore'de bölünme sonralarında * rastlandı; ingiltere'de irlanda sorunu, ispanya'da bask sorunu çevresinde benzeri kilitlenmeler görüldü; akılcı yaklaşanlar sorunu küçültmeyi, marjinal kılmayı ve hatta çözüme ulaştırmayı başardı; milliyetçi hezeyanlar, komplocu paranoyalar, ırkçı tavırlar ise ülkeleri önce bilinç sonra da coğrafi olarak böldü;

uluslararası deneyimleri içselleştirerek, serinkanlı, empati dolu, statükoyu tekrarlamayan, cesur yaklaşımlarla küçültülebilir bir sorundur *

kendine ve insanına güvenen bir türkiye bu sorunu aşabilir.
    #2037723 (nuhungemisi, 30.07.2007 13:34 ~ 13:37)
  17. -pkk ya terör örgütü diyemem.
    +bende sana o rus bunun çocuğu diyemem.
    #2037732 (kumsaldaserapgorenadam, 30.07.2007 13:36)
  18. oldukça normal bir davranıştır, zira aksini söyleselerdi şaşırmamız gerekirdi. bugüne kadar ki tutumları böyleydi, hiç değişmedi ve sanmıyorum ki değişsinler. ama konu o değil, konu bunların meclise girmesini isteyen çevrelerde.

insan hakları adına, demokrasi, özgürlük adına bu zihniyetin meclise girmesine sıcak bakan kişiler bu duruma ne diyecek merak ediyorum. heralde; " canım illa ki pkk'ya terör örgütü demesi mi gerekiyor, bırakın bu ayakları " gibisinden laflar edeceklerdir.
    ya da susacaklardır, susmalılar da.
    #2037805 (darkness nights, 30.07.2007 13:48)
  19. niye bu kadar tepkiye maruz kaldığı anlamadığım söz. ne yani dtp-pkk nezdinde türkiye cumhuriyeti'nin bir terör örgütü ve kutsal kürdistan'ı bölmeye çalıştığını bilmiyor musunuz?

edit: *
    #2037828 (nicomedian, 30.07.2007 13:51 ~ 18:59)
  20. ahmet türk: pkk ya terör örgütü diyemem
    danixadem: ama ben derim

cevabını doğuracak saçmalama örneği...

*
    #2038634 (danixadem, 30.07.2007 16:19)
  21. soyadından utanması gereken kendini bilmezin soyledigi soz.
    #2038696 (anyon, 30.07.2007 16:31 ~ 16:45)
  22. -ama hepimiz ipneyiz aslında diyebilirim.
    #2038720 (avarotti hz, 30.07.2007 16:36)
  23. ahmet türk pkkya terör örgütü diyemeyeceğini açıklarken şu cümleyi sarfetmiştir;

"Barışçıl demokratik bir sürecin başlaması konusunda talepler oluyor, biz silahları bırakmaya hazırız"

burada biz derken kendisinin pkk terör örgütüne mensup olduğundan bahsediyor. alenen bunu diyebilen bir milletvekili. silahları bırakmaya hazır olduklarından bahsediyor. pkkya yardım ettiğini, onlarla bir olduğunu kabul ediyor ama kendisine bir şey yapılamıyor. sebebi ise her dönem kaldırılacağından bahsedilen ama bir türlü kaldırılmayan milletvekili dokunulmazlığı. umarım bu dokunulmazlık başımıza daha fazla bela açmaz...
    #2038728 (neodervish, 30.07.2007 16:37)
  24. ....
    "istikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır."
    ....
    "Bütün bu şeraitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hiyanet içinde bulunabilirler.

Hatta bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasî emelleriyle tevhit edebilirler."

Başka bir şey söylemeye gerek yoktur.
    #2038752 (bartimaeus, 30.07.2007 16:43)
  25. Bu şekilde konuşmasına hiç şaşırmadığım lakin şu söylemini anlayamadığım:"benim insanlarım.. benim insanlarım.. benim insanlarım.."

kafamda çınlıyor bu sözler, yani bir milletvekili, halkın temsilcisi olan bir kişi çıkıyor ve halktan bir kesimi "benim insanlarım" diye nitelendiriyor, doğaldır ki bir başka kesimi de (bu da büyük bir çoğunluğu oluşturuyor) "benim olmayan insanlar" olarak kendisinden uzaklaştırmış oluyor. bu ne demektir? bu açık bir şekilde ayrımcılıktır. peki bu bağımsızların dilinde seçim öncesinde ve yıllardır en çok hangi tabirler vardı? "ayrımcılığa son vereceğiz."
    #2038787 (foreigner, 30.07.2007 16:50)
/ 2
Copyright © 2009 - uludağ sözlük

pkk ya teror orgutu diyemem başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. pkk ya teror orgutu diyemem ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu pkk ya teror orgutu diyemem nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about pkk ya teror orgutu diyemem. Copyrights of the articles are belong to their authors.