piti 

kapat
  1. o piti piti
    karamela sepeti
    terazi lastik jimnastik
    biz size geldik bitlendik
    hamama gittik temizlendik
    dik dik dik
    eteğimi dik

diye uzayan güzide tekerlememizin başlangıcında 2 kere söylenen sözcük.
    #2361307 (ziplayan meksika bamyasi, 22.09.2007 17:57)
  2. kuzey doğu anadoluda dişi cinsel organının masum argosu. pıtı'dır tabii ki, piti değil...
    #2711784 (antilopyawrusu, 18.12.2007 15:45)
  3. bildiğimiz emaye maşrapalarda servis edilen kars yemeği. içinde nohut ve baharatlar filan var. ekmek doğranıp yenir. bildiğim kadarıyla sabahları çıkar sadece, bir de sadece lokantalarda yapılıyor, hiç evlerde yapıldığını görmedim.
    #4057141 (oteki turkiye, 07.10.2008 14:30)
  4. mukavemet ve statik derslerinden sanırsam muzdarip olmuş biridir...
    #4085128 (exclusion, 13.10.2008 21:33)
  5. 5. nesil can. dert ortağı. ısrarlara dayanamayıp sözlüğe gelen. o bir işletmeci. o bir girişimci olan. hoşgelmiş, sefalar getirmişlerden.
    #4209879 (dibi dibi rek, 10.11.2008 01:58)
  6. işteki başarısını okulda da göstermesini beklediğim yazar. o kadar matematik anlatıyoruz, yine kalıyor. kafası mı almıyor bu çocuğun anlamadım ki. * o değil de hocam, sevgi meydanı dedin sevgi çeşmesi dedin bi iş çıkmadı. bi dahakine yemem haberin ola.
    #4302835 (dibi dibi rek, 30.11.2008 23:32)
  7. sağlık sorunlarında yazarları yanlız bırakmamayı amaç edinmiş insan. çocukluğunda kendine yöneltilen "büyüyünce ne olacaksın yavrum?" sorusuna "doktor olacam insanlara yardım edecem" demiş sanırsam.*
    #4669123 (fabala, 08.02.2009 23:00)
  8. piti; daha önce yazılmış yedi entrynin hiçbirisi.
    blackmind tarafından 2008 başlarında tesadüfi bir şekilde literatüre sokulan, birçok anlamı bulunan ve 100lerce insan tarafından kullanılan, yakında türkçe sözlüklerine ve imla kılavuzlarına girmesi beklenen sözcüktür.
    Güzel, şeker, şirin, sevimli, sevilesi anlamında kullanılır.Ayrıca sevgiliye ve sevdiklere hitap şeklidir.
    örnek:hoşgeldin piti naber?
    ayrıca çeşitli türevleri de mevcuttur.
    pitsi:pitileşmekte olan kişi.
    pitiş:o an sevimlilik yapan piti.
    pato:pitilikle alakası olmayan kişi.
    ve her pitinin kullanması gereken bir takım söz öbekleri mevcuttur.
    cevabı evet olan soru cümleleri ardından;
    -yes patates
    -yes plates
    cevabı hayır olan sorulara;
    -no potato demek.
    #4904381 (blackmind, 22.03.2009 21:33)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

piti başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. piti ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu piti nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about piti. Copyrights of the articles are belong to their authors.