pezevenk osman 

kapat
  1. kendimi bildim bileli bildiğin, herkesin de bildiğini sandığım isim ya da sıfat tamlaması.nasıl çıktığı merak konusudur.ismi osman olan arkada$ların özellikle ilkokul yıllarında sıkça duymu$luğu vardır zannımca.
    #776427 (nonserviam, 26.10.2006 15:01)
  2. hababam sınıfı serisinin birinde (ilyas salman edebiyat hocası rolündedir) mehmet ali erbil'in (öğrenci ali), ingiliz olan ingilizce hocasının türkçe öğrenmek istemesiyle, ona "hababamca" türkçe öğretmesinden mütevellit ortaya çıkan bir tamlamadır. ingilizce öğretmeni bu tamlamayı öğretmenler odasındaki osman adlı hocaya hitaben kullanır. ve zihinlere kazınan pezevenk osman ortaya çıkar.

-hello
    *hello sir
    -what does it mean hello in turkish?
    +ne diyo lan ali?
    *türkçede merhaba ne demek diyor
    +söyle sen de ama hababamca
    *hello is in turkish "hastır" sir
    -hastır?
    *yes hastır, hastır.
    -hımm ok. mister?
    +ne diyo lan?
    *bay ne demek diyo iyi bi şey bulmamız lazım
    +pezevenk nasıl
    *pizevenk sir
    -pizvenk?
    *yes pizevenk. hastır pizvenk george

öğretmenler odasında
    -hastır pizevenk osman
    =ne diyo lan bana bu?
    +efendim?
    =ingilizceci bana küfür etti adam bana pezevenk dedi.

bu repliklerden mütevellit (hatırladığım kadarıyla replikler bu şekilde) pezevenk osman tabiri ortaya çıkmıştır.
    #776485 (paleface, 26.10.2006 15:14 ~ 18.01.2007 16:03)
  3. (bkz: oralet osman)
    #2201523 (tudor lodge, 26.08.2007 11:16)
  4. (bkz: hastir pezevenk osman)
    #4695181 (minik mavi balina, 13.02.2009 19:42)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

pezevenk osman başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. pezevenk osman ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu pezevenk osman nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about pezevenk osman. Copyrights of the articles are belong to their authors.