perge 

kapat
  1. Antalya yakınlarındaki antik kent
    -Antalya'nın 18 km doğusunda, "serik" sınırları içindedir
    #383604 (fdngnr, 29.06.2006 09:55 ~ 10:06)
  2. süral a.ş'nin otellerinde kullandığı suya,gazlı içeceklere (süral su, side kola vs) ve biraya para vermemek için ayrıca bunun dışında ürettiklerini satarak para kazanmak için girdiği içecek pazarında "perge bira" markasına isim babası olan aksu beldesi sınırları içinde olan antik kent.
    not: aksu antalya'ya bağlı bir beldedir. Antalya ile serik ilçesinin sınırı aksu nehridir (aksu'nun batısı antalya, doğusu serik sınırları içindedir) ve perge antik şehri aksu nehrinin batısında kalmaktadır.
    #686786 (paleface, 02.10.2006 16:11 ~ 16:16)
  3. 8-10 kişilik bir arkadaş grubuyla gidildiğinde, mükemmel bir saklambaç, mükemmel bir boncuklu silahla savaş mekanı... giriş parasız, yani bir zamanlar ben gitmiştim öyleydi. sonra orada büyük bir sütun var. oraya tırmanırsanız, tüm şehri (antalya'yı değil, perge'yi heh heh) görürsünüz. ben gittiğimde oraya kurulmuş oturuyordum. benimle aynı ada sahip bir minik çocuk vardı. annesi babası ona benim ismimle hitap ederken farkettim. adım az bulunur, ondan tabi bu heyecan. bu yüzden perge'nin bende apayrı bir yeri vardır. eğer gün olur da giderseniz akşamüstünü bekleyin de, sıcaktan beyin kanaması geçirmeyin.
    #1605966 (dom dom bullet, 04.05.2007 11:43)
  4. antalya'nın aksu beldesinde bulunan bir başka antik kentdir. antalya'daki en büyük antik kalıntı olmasının yanında arkeologlar tarafından bugüne kadar sadece %15'inin gün yüzüne çıkarıldığı söylenmektedir. zamanında şehrin gözde ticaret merkezlerinden olduğundan ötürü bir başka site devleti termesos'dan gelen yamyamlar tarafından sık sık yağmalanmıştır.
    #2698749 (nekadinlarsevdimzatenyoktular, 15.12.2007 06:14)
  5. http://www.pergepilsner.com/ internet sayfasında ikamet eden güzel içimli bira. şu sıralar kipalarda 1 ytlye bulunabilir.
    #2805054 (master of puppets, 07.01.2008 22:46)
  6. fiyat - performans oranı süper olan, süper içimli, süper tadı olan, süper bira. tuborg halt yemiş yanında.
    #2825416 (yoga yapan mistiq kedi, 11.01.2008 23:47)
  7. Pamphylia bölgesinde antik kent. Antalya'nın 18 kilometre doğusunda yer alır. Kent,antik çağda Pamphylia'nın kültür merkeziydi. Büyük iskender'in fethettiği kent önce Seleukos, ardından da Pergamon krallığının egemenliğine girdi. Günümüzde kentte görülen yapıların çoğuysa Roma dönemi kalıntısı. 1207'de Selçuklu Egemenliğine giren kent, 1391'de Osmanlı topraklarına katıldı.
    #2833406 (Rick Blaine, 13.01.2008 19:07)

© 2008 - uludağ sözlük

perge başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. perge ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu perge nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» kalmadi » babet giyip parmaklari gorunen kiz » plug in » sex pistols » prodromos » fahise olma sebepleri » kisil » bir salak oldugunun farkina varmak » bozcaada » haarp a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games