pergamon 

kapat
  1. bergama'nin eski adi.
    (vegmas, 31.12.2006 11:32)
  2. ayrıca 3. nesil bir yazarmış efendim.
    sadece 16 entrysi var..

edit: artık 16 entrysi yok.
    (4ever pvd, 04.05.2007 14:23 ~ 27.08.2007 00:49)
  3. Berlin'de bulunan devasa muze. Bergama'nin nerdeyse tamami burada diyebiliriz. Eserlerin cok buyuk bir kismi Turkiye'den calinmistir!!O dev gibi sutunlarin Turkiye'den getirildigine insanin inanasi gelmiyor. Nasil enayi bir millet oldugumuzu gormek isteyenler icin gidilmesi kesinlikle tavsiye edilir. Gezerken icinizin bir cok kere ciz ettigini farkedeceksiniz. Berlin'de Museen Insel'da bulunmaktadir...
    (lastlady, 23.08.2007 02:01)
  4. eski Pergamon Krallığı'nın başkenti.
    (Lucifer Anarchos, 26.08.2007 23:31)
  5. efendiiim o zamanlar mısırla bergama krallığı arasında müthiş bir bilim kültür yarışması varmış, ünlü iskenderiye kütüphanesiyle yine ünlü bergama kütüphanesi birbirine rakipmiş.. o dönemde yazılar mısırda üretilen papirüsler üzerine yazılırmış, mısır büyük rakibini engellemek için papirüs ihracatını kesmiş.. bergamalılar da buna karşılık parşömeni keşfetmişler ve böylece yarıştan geri kalmamışlar.. paper papirüsten, parşömen pergamondan gelirmiş..
    (maruska, 27.08.2007 00:37)
  6. Bugün Bergama olarak da bilinen antik kent. MÖ 5 yüzyıldan beri var olan kentin önemi Helenistik dönemde Attalos hanedanının başkenti olmasıyla artmış. Büyük iskender ve ardılı Seleukos hanedanından sonra kent, Anadolu'da pek çok yeri ele geçirip güçlü bir krallık haline gelmiş. Ne var ki bu,Roma egemenliğiyle sona ermiş. Pergamon,Helenistik dönemin en güzel kentlerinden biriydi.
    (Rick Blaine, 13.01.2008 22:23)
  7. anadolu'nun en önemli tarih miraslarından olmasına rağmen, zamanında tarih hırsızı emperyalistlerin yağmalaması ile ne yazık ki bu topraklarda yaşayan insanlara değil de avrupa ve amerika'daki tarih meraklılarına arz edilir bu kentimizin nadide tarih eserleri.
    hele hele bir tanesi var ki almanya'da berlin müzesinde sergilenmektedir. komple tapınaktır, bu adamlar taşları tek tek berlin'e taşımışlar ve müzede yeniden inşe etmişler.
    bir ülkede kültür ve turizm bakanlığı neden kurulur ve ne iş yapar? bu soruyu ben değil de yetkililer kendisine sormalı...
    (zulfikardarbesi, 20.03.2008 23:58)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» pozanti nin tarihi eserleri » ordinary wizarding level » ulak » terakkiperver cumhuriyet firkasi » the human game » turkiye bayanlar basketbol ligi » sebnem ferah » mentry » vecihi » somut » sanatsadim » suicune » hafizayi guclendirme yontemleri » biz kac lirayiz » dedim komutanim bi siktir git » color bar » olur un tarihi eserleri » tumer metin » murmandamus » bu sozluge entry mentry girmem » iphone » silencer » demir kirat » duzce universitesi » plastik bardak » vav olmak » www bizkacparayiz com » cenk erdem » cort x2 bp a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa