peh 

kapat
  1. ibranice, bir bütünü oluşturan parçalardan her biri.

(bkz: pay)

ayrıca tevrattaki her bir cümle veya tek bir yargı bildiren birkaç cümle de bu isimle anılır. bir nevi ayet kavramının karşılığıdır.
    (sirin baba, 09.05.2008 20:42)
  2. bir aşağılama, ciddiye almama ifadesi olarak kullanılabilen ünlem. (anam, kelime mi ünlem mi bilemedim)

bir hışımla geldi geçti, peh peh peh!
    (lumpiya, 09.05.2008 20:44)
  3. sasirma belirtisi olarak da kullanilan ifade. bu kullanimda e harfi uzatilir ve h harfinin sesi kisilir, "Peeeh" seklinde bir ses cikar ama yasal olarak hala "peh"dir.

cumle icinde:
    - o ordularin basindaki bizim cavidan degil mi?
    + Peh, cocuk bu yasta roma imparatoru oldu.
    (penguen pertev, 09.05.2008 20:52 ~ 20:53)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» servet cetin vs cristiano ronaldo » araba yoluna paspas atan kucuk esnaf » merhaba ankara zirvesi » gorev yoneticisi yanit vermiyor » cenk isler » pinkberry » gevas in tarihi eserleri » ince uzun makarna » akropol » gotu acip poz vermeyi marifet sayan avrupali » aylin aslim » tanrinin dogum gunu » annelerle girilen komik diyaloglar » hakan tasiyan » turkiye cumhuriyeti » jose bosingwa da silva » bulent bezduz » sosyal fasizm » seyitgazi nin tarihi eserleri » she could be you » ayni evde yasayan 3 hayvan » mardin in tarihi eserleri » golcuk bjk » kotu oylanan entry ye sevinmek » lost » mao » uzak » karahanli nin tarihi eserleri » fethullah gulen a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa