pazarda su satmak 

kapat
  1. çocukluğu 90 lı yıllarda gecen bir çok insanın ticari hayata ilk adımıdır. başta elinde şişe pazarda utangaç tavırlarla gezinirken paranın tadı alınınca 40 yıllık pazarcı gibi bağıra çağıra dolaşılır etrafta. üniforma kısa şort üstüne çubuklu fenerbahce forması benzeri bir tişörtdür ve bulaşıcı hastalıklar şimdiki gibi yaygın olmadığından ya da kimse sicklemediğinden herkese aynı bardaktan servis yapılmaktadır. kazanılan paraların bir kısmı atari salonunda bir kısmı komşunun keseceği plastik topla ezilir. bir de çocukluğunuzdan faydalanıp para vermeyen ibneler vardır ki yatacak yeri yoktur o ibnelerin.
    #1233243 (sicklemesius, 30.01.2007 17:32)
  2. (bkz: buz gibi soguk sudan icen)
    #1233249 (mulayim, 30.01.2007 17:33)
  3. "buuuz gibi soğuk sudan iiçeeeeen" diye bağırılarak yaıpan satış.
    #1233251 (t square, 30.01.2007 17:34)
  4. kücüktüm kumkapi ' da halamlara giderdim. hatta ordan hiç çıkmazdım. perşembe günleri pazar olurdu. çarşamba günü akşamdan hazırladığımız 2.5 litrelik kola şişelerine çeşmeden su doldurup sabaha kadar bekletirdik. sabah oluncada komşunun oğlunu alıp dooru pazara koşardık. hey gidi günler. sakız da satardım ben. her boku yemişim amına koyayım.

edit: civcivde satardım 5 bin liraya alıp 10 bin liraya kapı kapı dolaşıp. sonra sattığım civciv ölmüş cocuk geldi beni dövdü felan elimden parayı almıştı. haa bisküvi gofrette satardım her bok sonra büyüdükçe deişti sattığımız şeyler *
    #1233305 (martilarisevenadam, 30.01.2007 17:46 ~ 17:47)
  5. ilk para kazanma deneyimi.
    #1233352 (LocK, 30.01.2007 17:59)
  6. eski tadlar kalmadı artık hayatımızda, hüzünlerimiz bile eskitilmedi mi sizce de. su satardı çocuklar eskiden, kalmadı su satan o insanlar artık etrafımızda. artık pet şişelere koydular suyumuzu, pet şişe satıyorlar. ne kadar hijyenikleştik artık, toprağa elimiz değse öleceğiz sanki. yakında cam fanuslarda yaşayacak insanoğlu. biz küçükken bazı küçük çocuklar su satardı. şimdi bakıyorumda ne kadar değiştirmiş zaman hayatı türkiye'de, esrar, satıyor çocuklar bizlerin su sattığı yaşlarda. zaman bizimle birlkte büyümüyor hiç. ne huyu bize çekmiş ne suyu, sanki o farklı yerde yaşamış bizle, huyumuzdan suyumuzdan alsa ya biraz. her şeyi zamanla beraber yaşarken ne kadar komiktir ayrı yerler çekmemiz. aynı evde yetişen iki yabancı kardeş gibi. biri su satıyor, biri uyuşturucu.
    #1233474 (biravekahve, 30.01.2007 18:26 ~ 18:27)
  7. sesiniz çıkmıyorsa gülünecek duruma düşme sebebidir. henüz ilokuldayken pazarda ve fuarda su satardım tatil günleri. ama ses yok ki millet duysun. "su su" diye bağırdığımı görenler gülüyordu bana. benim de ilk para kazanma deneyimimdi. ayrıca kendi ayakkabımı ilk kez kendim aldım bu sayede.ne güzel günlerdi.
    #1233499 (darwen, 30.01.2007 18:32)
  8. hayata atılımların, zorluklarla mücadelenin, tek başına ayakta durabilemenin, ticaret mantığının öğrenildiği ilk eylemdir.
    kimi zaman susamış bir pazarcıya su satararsınız, kimi zaman köşede yorulmuş bir şekilde dinlenen teyzeye. hiç de gocunmaz üstelik de gurur duyarsınız, aile bütçesine ve kendinize faydanız olduğundan dolayı.
    #1233517 (larker, 30.01.2007 18:37)
  9. (bkz: soguk su) *
    #1586363 (fatal, 29.04.2007 19:52)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

pazarda su satmak başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. pazarda su satmak ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu pazarda su satmak nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about pazarda su satmak. Copyright of the articles are belong to their authors.

» araba yarisi oyunlari » yemekteyiz naim » alternatif cengel bulmaca sorulari » bal kutusu » sevdiye » osmanli atasozleri » denizli pekdemir avm » yolumuz gurbete dustu deki kaval sesi » ağza boşalmak » bayram gelenekleri » iyi opusmek icin yapilmasi gerekenler » romen rakamlari » her karsiliksiz ask bir cigliktir » her karsiliksiz ask bir cigliktir » hakan balta nin hamile esi » bas goz etmek » spor yaparken muzik dinlemek » azalan verimler kanunu » secretcv » saltuklar » kaciklik kurami » homer simpson » universite » irlanda » melih gokcek » athlete » fethullah gulen » sozlukteki galatasaraylilar » abdullah ocalan » yumurtanin fircalanmams tarafi » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » bosalttirgac » veriyor mu » bekaretin el degmemis tarihi » oteki teki » sahne senin istanbul » tadindan yenmeyen kiz isimleri » sol frame e gelmesi engellenmis basliklar » nasyonal sosyalist metal » tunus » ahmet kuyas