patlicanli yemek bagimliligi 

kapat
  1. bir başkadır patlıcanlı yemek bağımlılığı. muhteviyatında nikotin olduğundan mıdır bilinmez, ayrı bir keyiftir patlıcanlı yemekleri yemek. içinde olduğu her yemeği leziz yapar bu sebze. kokusu, tadı ve etle olan mükemmel uyumu mest eder yiyicileri. patlıcan kebap bir efsanedir. musakka ise anlatılmaz, yenir! hünkar beğendiden bahsetmek ise imkansızdır. zira patlıcan severler, bilmezlerdi kelimelerin bu kadar kifayetsiz olduğunu, hünkar beğendiyi yemeden evvel... adını burada sayamadığın daha nice leziz
    yemekten özür dilemeyi bir borç bilirim.

atasözleri bile farklıdır patlıcan severlerin;

patlıcan patlıcana baka baka daralır.
    acı patlıcan tadından yenmez.

ve daha niceleri.

bir sebze ancak bu kadar leziz olabilir.

kısacası;
    iyiki varsın patlıcan!

(bkz: patlıcan)
    #2071977 (bonkor banker, 05.08.2007 01:52)
  2. (bkz: nikotin)
    #2071983 (sıpa, 05.08.2007 01:52)
  3. Urfa ili civarında patlıcanlı yemek'den ziyade , patlıcanı yemek olayı hat safhadadır.. Hatta patlıcan bir çeşit bağımlılıktır da diyebiliriz.. Halk arasında balcan ya da bacan da denir kendisine..
    #2072014 (scofield, 05.08.2007 01:58)
  4. patlıcan, "tanrının, insanlığa en büyük armağanlarından biridir" diyen benim gibi bünyeler için vazgeçilmez bir bağımlılıktır. en büyük aşklar en büyük nefretlerden mi doğar bilinmez ama, cocukken hiç ağzıma sürmediğim bu sebze, nasıl oldu da fetiş yemek nesnem haline geldi diye de düşünürüm hala...öyle raddeye vardı ki iş, kendisine uğramayı aksatmışsam, artık, validenin bile beni kandırma yolu haline geldi.

-oğlum, musakka yaptım gel.
    #2074586 (salamander, 05.08.2007 16:33)
  5. nikotini seven kişiler için geçerlidir.
    #2074640 (minti, 05.08.2007 16:45)
  6. sigaranın bağımlılığını vücudunda fazlaca nikotin çıkınca örtbas etmek isteyenler söylediği laf.
    #2074671 (seawind, 05.08.2007 16:52)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

patlicanli yemek bagimliligi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. patlicanli yemek bagimliligi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu patlicanli yemek bagimliligi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about patlicanli yemek bagimliligi. Copyrights of the articles are belong to their authors.