patch adams 

kapat
  1. robin williams'ın harikulade olan oyunculuğunu iyice doruklara çıkartan filmi.
    önceleri psikolojik sorunları olan fakat bunları yenip hastaneden çıktıktan sonra doktor olan ve birçok insana yardım eden,onların hayatına,yönüne ışık tutan bir kişinin anlatıldığı film.
    #577206 (thetempleoftheking, 25.08.2006 22:18)
  2. gerçek bir hikayeye dayanan bu filmin,birde kitabı bulunmakta.satılan kitapların yüzde beş geliri,ücretsiz sağlık hizmeti vermeye kendini adayan patch adams'ın,'gesundheit enstitüsü'ne bağışlanmıştır.
    kitabın bir sayfasında bulunan paragraf ise,patch adams'ın dünya barışına katkıda bulunmada öncü kişiler arasında olduğunun göstergesidir.

--spoiler--
    bir güzel anımı da moskova sirkinde yaşadım.güzel rehberimiz helen,gösteri arasında beni sirkin palyaçosuyla tanıştırdı.palyaço beni caz kasetleri,kırmızı burun,el yapımı jonglör topları gibi hediyelerle donattı.birgün rusya'ya geldiğimde rus-amerikan karması oluşturarak,sokak palyaço gösterileri yapmamızı önerdi.gösteriden sonra da beni ailesiyle tanıştırmak için evine davet etti.evde beni bir sürpriz daha bekliyordu.bana oğlak derisinden yapılmış ince işçilikli palyaço ayakkabılarını hediye ederek ''bu ayakkabıları giyerek burada yirmi yıldır insanları güldürüyorum.aynısını kendi ülkende yapma sırası şimdi sende'' dedi.o da kahkahaların dünya barışına katkıda bulunacağına inanıyordu.
    --spoiler--
    #577227 (thetempleoftheking, 25.08.2006 22:34)
  3. çılgın ve zeki bir doktordu patch adams ve sıradan değildi, diğer meslektaşları gibi hastalığı görüp hastayı göz ardı etmiyordu, işte tam da bu özelliği beni benden alıyordu..Ayrıca filmin sonu harikaydı..
    #789368 (xiphoideus, 29.10.2006 21:47)
  4. güldürürken birden kahrolmanıza, neredeyse ağlamanıza yol açan bir sahneye sahip filmdir. idealist bir insnın başarısını anlatan izlemeye ve okumaya değer gerçek bir hayatın öyküsü.
    #801541 (fewzi1907, 01.11.2006 23:54)
  5. (bkz: duygusal komedi)
    #801551 (dermatolog, 01.11.2006 23:57)
  6. güzel bir finalle biten, the times dergisinin hakkın da ''çok görkemli'' şeklinde yorum yaptığı film.
    #801606 (karpuzkabugu, 02.11.2006 00:06)
  7. robin williams'la bu film hakkında yapılmış bir röportaj:
    (gerçekten de patch adams karakteriyle good morning vietnam filmindeki dj in vizyonlarının birbirine benzerliği dikkat çekici)

--spoiler--

insanlar perdede gordukleri patch adams karakterinin good morning vietnam dan sonra sizin gercek hayatinizdaki halinize en cok benzeyen karakter oldugunu soyluyor

Burada, rol yapma yeteneği, sıradışı bir espri anlayışı ve insanlarla temas kurma var. Sanırım bu yüzden böyle söylüyorlar. Ben tamamiyle kendim olduğunu söyleyemem. Ordudaki ve tıbbi meslekler oldukça sınırlayıcı meslekler olmalarına rağmen yine de kendi kişiliğinizi ortaya koyabiliyorsunuz..

ve her ikisi de size dogaclama yapma sansi taniyor

Evet, ve o sahneler aslında çok yoğun sahneler. Gerçekten inandığım ve tutkuyla bağlı olduğum unsurlar içeriyorlar. Bunları gerçekten yaptım. Sanırım bana insanlarla ilişki kurmanın ilaçlar kadar etkili olduğunu ilk olarak Oliver Sacks (Uyanışlar filminde Williams'a ilham veren kişi) anlatmıştı.

gercek patch adams a benziyor musunuz

O çok sıradışı biri. Fiziksel olarak 1.90 boyunda, zayıf ve Salvador Dali'ninki gibi bir bıyığı var. Aynı zamanda Emmeth Kelly'nin çöpe atacağı elbiseleri giyiyor. Film de sadece tıp alanındaki halini görüyoruz.

Pathch Adams'da sizin karakterinizin bakış açısını değiştiren bir cinayet sahnesi var. Bu bakımdan film ne kadar gerçek hayata benziyor?

Gerçek hayatta bir erkek ölmüştü. Gerçekten de filmdeki gibi bir psikopat vurmuştu.

Seti ziyaret eden ve filmi seyredecek birini canlandırmak gözünüzü korkuttu mu?

Bunu Oliver'da (Sacks) olduğu gibi daha önce de yapmıştım. O zaman karakterin adını değiştirmiştik.

patch sete geldi mi

Patch birçok kere geldi. Dört, beş defa kadar. Film, onun filozofisinin özünü anlatıyor. Tutkusunu ve mizahını birleştiriyor.

tom shadyac yonetmen patch sete geldiginde ikinizin birbirinize danistiginizi soyledi

Çok bilgili ve kültürlü biri. Filmdeki olaylar.. Bazı açılardan çok daha sıradışı olanlarını yaptı. Her zaman kışkırtıcı biriydi. Her yerde palyaçoluk yapar, hastanelere, yaşlı evlerine, ve akıl hastenelerine giderdi. Bu açıdan filmde gerçekten onu anlattık.

--spoiler--
    #1414481 (boomerang, 15.03.2007 16:38 ~ 16:39)
  8. duygusal komedi dalında forest gump kadar etkileyici ve sürükleyici bir film..*
    #1619794 (MaRTyNs, 08.05.2007 03:31)
  9. ankara üniversitesi tıp fakültesinin ilk günü öğrencilere izletilen film. doktorluğun sadece tıp kitaplarından öğrenilmediği, insanın kinetik bir varlık olup hiç bir şekilde yüzde yüz sınıflandırılamayacağı gibi; hastalık yoktur, hasta vardr mantığını yeni başlayan öğrencilere empoze etmek için seçilmiş bir filmdir. filmde patch adams'ın hastaları iyileştirmek için sarfettiği kişisel çabaları takdire şayandır. nasıl ki stress hastalıkları tetikleyicisiyse, aynı doğrultuda gülmek de etkili bir tedavi yönteidir. gülerek salgıladığımız bir takım hormonlar hastalık tedavisine katkıda bulunduğu bu filmde görülüyor. *ölüm kapımızda da olsa, erken gitmnin hüznü de sarsa içimizi biz yinede güleceğiz, çünkü en doğru en gerçek şey yaşamak.
    #2374331 (pilar ternera, 24.09.2007 21:32)
  10. film sırasında tatlı tatlı yaşlar akar gözlerinizden, bir yandan gülüp bir yandan ağlarsınız. hele bir de final sahnesi vardır ki film budur dersiniz.
    ayrıca (bkz: robbin williams)
    #3445053 (ece nin e si, 25.05.2008 13:26 ~ 13:47)
  11. insan gibi bir insan olmama yardım edebilen ve beni derinden etkileyen filmdir.
    #3638100 (muhalifsalatalik, 08.07.2008 18:46)

© 2008 - uludağ sözlük

patch adams başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. patch adams ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu patch adams nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» ismail yk » 26 temmuz 2008 besiktas schalke 04 maci » youtube a erisim » la haine » dynamo » kesit otesi » yanlis anlamak » mehmet farac » ben 10 » barbara harris a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci