pastirma yazi 

kapat
  1. kayseri de yaşanması muhtemel yazdır.
    #110763 (palta, 11.03.2006 21:10)
  2. pastırma sıcağı olarak bilinen, yazın bitmesinden belli bir süre sonra yaşanan sıcaklardır.
    #110774 (okyanus, 11.03.2006 21:15)
  3. yaz ve pastırma ikilisi karışınca burun direklerine deprem geçirten dönem
    #131814 (nirvana, 25.03.2006 21:54)
  4. (bkz: pastırma wmv)
    #201571 (scarface, 27.04.2006 02:12)
  5. yılmaz erdoğan ın anlam yüklü şiirlerinden biridir.aynı zamanda son bölüme dikkat edilmesi gereken bir şiirdir. yılmaz erdoğan burda
    ++ "seninle ayrılmış olsak bile hala sana karşı kendimi sorumlu ve bağlı hissediyorum *bu yüzden kiminle sevişsem kendimi seni aldatıyormuş gibi hissediyorum" mu demek istmiştir?

yoksa

++ "seninle beraberken de seni aldattım, ayrıldık fakat seni unutamadım hala seni seviyor ve kendimi sana karşı sorumlu hissediyorum bu yüzden ben ne zaman kiminle sevişsem hala seni aldatıyor gibi hissediyorum" mu demek istemiştir.

(bkz: şair burda ne anlatmak istemiş)
    #281947 (kusmuk, 27.05.2006 05:06)
  6. iyi bir tesadüf olarak ramazan bayramına denk gelmiş yaz mevsiminden izler taşıyan dönem.
    #760492 (pilotmont, 21.10.2006 14:50)
  7. ekim ayının son haftasından itibaren aralık ayının sonuna kadar, bazı günlerin yaz gibi sıcak olmasının adıdır. her yıl aynı zamanda olmaz değişkendir
    #780287 (celibon, 27.10.2006 16:29)
  8. her güneşli kış gününde kendi kendime mırıldandığım ve bazı günler gerçekten acıtan yılmaz erdoğan şiiri.
    albümünde* de okumuştur müzik inanılmaz güzeldir yılmaz erdoğan da güzel okur.

Böyle zamansız güneşli,
    Umulmadık mavi günlerde
    Bir bekleme salonu yalnızlığına bürünüyorum...
    ....

"bekleme salonu yalnızlığı..." daha fazla söze gerek yok sanırım.
    #792091 (semih cumhuriyeti vatandasi, 30.10.2006 16:58 ~ 01.11.2006 11:28)
  9. ben kiminle sevissem hala seni aldatiyorum
    #872693 (sekizgen, 17.11.2006 18:02)
  10. bi aşkın dayanılmaz acısını anlatan şiir.
    "..ve ben ne zaman kiminle sevişsem hala seni aldatıyorum!!"
    #1209003 (LocK, 26.01.2007 10:29)
  11. bu söz aslında pastirma ayazidır. şöyleki; pastırma, et ve çemenin uyumlu beraberliğinden yapılıyor. etle çemen ise en iyi soğuk ve yağışsız, ayazlı gecelerde kaynaşıyor. hava yağışsız, kuru, dolayısıyla açık olacak. havanın açık olması gündüzün güneşli geçmesi demek. gündüz görünen ve havayı ısıtan güneş, yazı anımsatan günleri yaşatıyor. bu yağışsız güneşli günler ve ayaz geceler özellikle sonbaharın üçüncü ayına denk geliyor. pastırmaların kurutma işlemi de gece açık havada, gündüz gölgede yapılıyor. bu nedenledir ki pastırma yazı diye bilinen günlerin doğrusu pastirma ayazidır.
    #2624658 (boyaci, 24.11.2007 14:43)
  12. bir selim ileri kitabı. 8 oykuden olusur ki bu 8 oykunun ana temaları birbirine oldukca yakındır. genel olarak cumhuriyetten sonra olusmaya baslamıs burjuva sınıfına yonelik taslamalar goze carpar. ayrıca kitaba adını veren ve solcu bir aktivistin burjuva icinde erimesini anlatan kitabın en iyi hikayesinin adıdır.
    #2887504 (saduman, 24.01.2008 01:06)
  13. güzel bir yılmaz erdoğan şiiri.

böyle zamansız güneşli,
    umulmadık mavi günlerde
    bir bekleme salonu yalnızlığına
    bürünüyorum...
    iliklerimdeki yitik aşkı
    sarhoş bir unutkanlığa ilikliyorum...

sanki şiirini bilmediğim
    bir fransız akşamında
    kaldırım taşlarını sayıyorum kalbimin...
    içimde ayak izlerin,
    aylak bir yaz geçiyor avuçlarımdan...

ve ben ne zaman,
    kiminle sevişsem,
    hâlâ seni aldatıyorum!
    #3547766 (yasak merve, 16.06.2008 23:23)

© 2008 - uludağ sözlük

pastirma yazi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. pastirma yazi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu pastirma yazi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» bir konu sec sohbet edelim » kendini feda etmek » dhl » aa turkiye de de starbucks varmis diye sasirmak » senin tespitin sana benim tespitim bana » kara donlu kefere » zaten anlamiyorumki » eurobasket 2009 » saipsiz in recep ivedik taklidi » besiktas filmi » dunya » uluslararasi genclik film yapim atolyesi » genelkurmay baskanligi » var misin yok musun george bush » ballboy » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » osuruk » turkboard » theodora » photoshop lu fotograflarin moda olmasi » examenglish com » zuvvar » otherside87 » sevgilisine kedi hediye eden satanist » emo » meydanbenim » turgay bahadir » while my guitar gently weeps » gogusleri 33 kilo olan kadin » via port » birinci batarya