pasif direnis 

kapat
  1. tepkisiz, kayıtsız kalma yoluyla, aktif olarak direniş göstermeyerek tepki ortaya koymaktır.

(bkz: direniş)
    (bkz: sivil itaatsizlik)
    #649545 (InsomniaC, 20.09.2006 00:07)
  2. lafta kalan direniş şeklidir.
    #649547 (asaldayi, 20.09.2006 00:09)
  3. düşünülenin aksine tepkisiz kalarak yapılan direniş değildir.hindistan'ın sömürge olduğu dönemde gandhi'nin benimsediği ve çevresindekileride yönlendirdiği yoldur. dayak yerler ama yılamzlar. joplarla saldıran polislere karşi sadece dik dururlar. içerisinde büyük bir sabır ve erdem barındırır. hatırlanmak ya da başarıya ulaşmak garanti değildir fakat beklentilerini sokakta çöp kutularını yakarak ya da dükkan camlarını indirerek göstermekten binlerce kat daha insancadır.
    #1325325 (aksak tirtil, 20.02.2007 02:17)
  4. (bkz: mahatma gandhi)
    #1325340 (Ghost Whisperer, 20.02.2007 02:25)
  5. (bkz: passive resistance)

serbest çağrışım : hepimiz cansuyuz bu arada
    #1325345 (karamsar kelimeler, 20.02.2007 02:27 ~ 02:28)
  6. mahatma dan sonra geride kalan insanlar, yani o meşhur pasif direnişin insanları hemen birbirlerine girmek te geç kalmamış ve iki devlet, birde arasında sorunlu bir bölge çıkarmışlardır o coğrafyada.. binlerce insan ölüsü üzerin de..

kendisini düşman yaratarak anlamlandıran kalabalığın öyküsü müdür..

yoksa, kendisini düşman yaratarak anlamlandırmasını sağlayan yeni yöneticisinin mi..

üzerin de güneş batmayan krallık, öylece çekip gittimi yani o topraklar dan..
    #1325410 (havada panik, 20.02.2007 02:59)
  7. (bkz: sayfa görüntülenemiyor)
    #1804344 (ditty, 22.06.2007 09:19)
  8. şiddete başvurmaksızın otoriteye karşı gelme durumu söz konusudur. ''sivil itaatsizlik'' olarak da bilinir.

(bkz: tolstoy)
    #2114162 (hasanalmazbasanalir, 11.08.2007 19:19)
  9. devleti kitlemenin en iyi yoludur. bir nevi iş bırakmaktır. bu yolla devletin elinde sadece ordu kozu kalır ki eğer bu direniş gerçekten de büyükse orduyu bile etkileyecektir. şöyle düşünün; devlet polisi devreye sokacak ama polis olmayacak, devlet adamları iletişim kurmak isteyecek ama telekominikasyona bakan kimse olmayacak. çaresiz devlet geri adım atacak. en büyük örneğini mahatma gandhi göstermiştir. *
    #2384268 (tuhh kahretsin, 26.09.2007 18:19)

© 2008 - uludağ sözlük

pasif direnis başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. pasif direnis ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu pasif direnis nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» luke walton » oguz aksac » lay of the land » ismail yk dershaneleri » ben demistim » eski sevgili eski sevgiliye muttefik olalim der » 25 timer » genel mudur yardimcisi » necdet adali » sirinler in istilasi » scarface the world is yours » milliyetcilik » milimetric » sebnem ferah i sevmeyen ergen kiz » msn de ekle tusu aramak » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » vangelia pandeva dimitrova » kic » lost » trident » youjizz com » virgil hetfield » metallica parcasi begeni kriterleri » filters » bahailik » yildirim demiroren yonetimini seven besiktasli » cyclonic » the hitchhiker s guide to the galaxy » ahmet ruhi elmas » bulent kenes » balim