paris je t aime 

kapat
  1. 21 ayrı yönetmenin eseri, 18 ayrı aşk öyküsünün işlenildiği film.
    #1487806 (wtasyh, 03.04.2007 19:33)
  2. en cok gus van sant'ın hikayesını merak ettiğim;elde edilen roportajlarda ise cohen kardeşlerin enfes bir iş çıkardıklarını söyledikleri bir film..

birde kısa filmlerin hepsinin birbirleriyle ortak yonlerı varmış.*
    #1487856 (romendal, 03.04.2007 19:50)
  3. çok hoş ve romantik film olmuş.. filmde her türlü aşk çok güzel bir şekilde işlenmiş, bu iki gay arasındaki aşk için de, ana-oğul arasındaki aşk için de, baba kız için de, iki sevgili için de.. çok leziz olmuş çok..

spoiler
    en etkilendiğim film ise, natalie portman ablamızın oynadığı film olmuştur, o aşka saygı duymak istedim gerçekten.
    en hüzünlüsü ise ana-oğul arasındaki ilişkiydi, gözyaşına engel olamıyor, süzülüveriyor yanaktan.
    spoiler
    #1500527 (beholderr, 07.04.2007 00:40)
  4. tekrar tekrar izlenesi filmdir. aşkın güldürebileceğini, ağlatabileceğini ve düşündürebileceğini gösteren, aptal pandomimcinin oğluna hayran kaldığım filmdir. ayrıca aşık olmadan önce izlenmesi daha faydalıdır diye düşünüyorum ben. yanlış düşünmüş de olabilirim*.
    #1513025 (olur be, 10.04.2007 17:04)
  5. ethan coen-joel coen, sylvain chomet, oliver schmitz, vincenzo natali, tom tykwer, frédéric auburtin-gérard depardieu, alexander payne şahsımca en iyi işleri çıkaranlardı.
    #1610435 (harmonichaos, 05.05.2007 15:13)
  6. bütünüyle bakıldığında süper film ama arada bazı filmler sıkıcıdır.
    #1610455 (jai guru de va om, 05.05.2007 15:20)
  7. kendisi gibi buyuleyici afi$leri olan, paris'in en mukemmel noktalarinda ya$anan kendi icerisinde kusursuz a$klarin yer aldigi, beni benden alan, yaradana ya$anmasi gereken yer konusunda yalvartan filmdir.
    #1610491 (Antistar, 05.05.2007 15:33)
  8. filmden kısa bir replik: "ben türbanı, kendimi içinde daha özgür hissettiğim için, bunu takarak tanriya bagli oldugumu hissettigim icin takıyorum. onlar istedikleri kadar dalga geçsinler, ben bununla mutluyum." filmin bu kısmı hangi yönetmene ait bilmiyorum. anlayana...
    #1704880 (discopolos, 30.05.2007 17:46 ~ 17:50)
  9. (bkz: biz bunu daha önce yapmıştık)
    (bkz: anlat istanbul)
    #1704898 (galadriel86950, 30.05.2007 17:48)
  10. yan yana oturup izlediğim kişi sebebiyle bende ayrı yeri olan,unutulmayacak film. izlerken içimden defalarca ne olur bitmesin diye geçirmiştim. sanırım daha o zaman hissetmişim beraber izlenilen ilk ve son film olduğunu.
    #1939415 (kibrit copu, 15.07.2007 16:06)
  11. bir kısa film festivali tadındaki uzun metrajlı film.
    öncelikle paris te geçen 20 tane kısa film çekip,bunu bir film yapma fikri takdir e şayandır.19 tanesine yer verilmesi de popülizm.aslında filmin kendisi propagandacı ve popülist ama ne değil ki? bu 20 yönetmenin de fransa a milli yönetmen takımı da diyebiliriz(gus vaan sant gibi lejyonerler yok değil).
    sağlam sinemaseverler için bir sinema quiz i de diyebiliriz.bakalım bunu kim çekmiş,ben yönetmenleri ne kadar tanıyorum?
    tom tykwerın faubaurg saint-dennis isimli çalışması aralarındaki en başarılısı olarak göze çarpıyor.
    fransız sinemasına karşı ön yargı sabısı kimselerin mutlaka göz atması gerekli,ve buna da değecek.
    #1945421 (akaza, 16.07.2007 14:29 ~ 14:30)
  12. --spoiler--
    http://www.film.gen.tr/film.cfm?fid=2437
    --spoiler--
    #1947380 (audrey, 16.07.2007 19:26)
  13. paris'e aşık olma sebebi.
    hani "amerika'ya gelin amerikan rüyasından siz de tadın!" türde amerika sevgisi aşılayan reklamlar vardır ya..
    onun paris şubesi oluyor bu..

üstelik işe de yarıyor..
    #2023171 (vera, 27.07.2007 21:33)
  14. Paris seni seviyorum demek
    alm. Paris ich liebe dich!
    #2476210 (Ohrschmerz, 16.10.2007 12:04)
  15. başlangıçta 20 kısa film olarak planlanan,ancak ikisi genel plana uymadığı için çıkarılarak 18 kısa filmden oluşan 2006 fransa yapımı paris te aşk temalı,oldukça duygusal,her kesimden insanın yüreğine seslenen bir yapım.romantik filmleri sevmememe rağmen gus van sant ve stripsearch filminde hastası olduğum maggie gyllenhaal hatırına izlemiş ve beğenmiştim.öyle sulugöz aşk hikayeleri anlatan bir film değil sadece.değişik kültürlerden insanlar ve paris kentinin sosyal gerçekleride ustaca serpiştirilmiş araya.

1- montmartre -y: bruno prodalydes o: florence muller
    2- quais de seine -y: paul mayeda berges-gurinder chadha o: cyril descours
    3- la marais -y: gus van sant o: elias macconnell
    4- tuileries - y: joel and ethan coen o: steve buscemi
    5- loin du 16e - y: walter salles-daniela thomas o: catalina sandino moreno
    6- porte de choisy - y: christopher doyle o: barbet schroeder
    7- bastille - y: isabel coixet o: miranda richardson
    8- place des victories - y: nobuhiro suwa o: juliette binoche
    9- tour eiffel - y: sylvain chomet o: yolanda moreau
    10- parc monceau - y: alfonso cuaron o: nick nolte
    11- quartier des enfants rouges - y: olivier assayas o: maggie gyllenhaal
    12- place des fetes -y: oliver schmitz o: seydou boro
    13- pigalle - y: richard la gravenese - o:bob hoskins
    14- quartier de la madeleine - y: vincenzo natali o: elijah wood
    15- pere lachaise - y: wes craven o: emily mortimer
    16- faubourg saint denis - y: tom tykwer o: natalie portman
    17- quartier latin - y: gerard depardieu,frederic auburtin o: ben gazzara
    18- 14e arrondissement - y: alexander payne o: margo martindale
    (künyeler için kaynak:firstlookstudio.com'dan sadeleştirerek)
    #2893470 (sol eliyle dusunen adam, 25.01.2008 10:41)
  16. natalie portman' ın görme duyusunu kaybetmiş gençle yaşadığı aşkı anlatan filmi barındıran, aşk ve sevgi üzerine ilham verici bir yapım.

--spoiler--
    - beni duyuyor musun?
    - hayır seni duymuyorum, seni görüyorum.
    *
    --spoiler--
    #2893477 (abberline, 25.01.2008 10:45)
  17. (bkz: new york i love you)
    #3739454 (saduman, 29.07.2008 18:43)

© 2008 - uludağ sözlük

paris je t aime başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. paris je t aime ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu paris je t aime nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» fenerbahce kupasi » birol guven in lost senaristi olmasi » hala icq kullanan insanlarin bulunmasi » cok guzel hareketler bunlar esprileri » tsubasa nin fenerbahce ye cevabi » insanlar » marmara universitesi dis hekimligi fakultesi » shaquille o neal » yatak odasinda takimli nevresim kullanan cift » ne dedi ne dedi » turk uzaya cikarsa olasi gazete mansetleri » sevgili deyince yazarlarin yumusamasi » luksemburg » blitzkrieg » yenipazar » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » bugun ustun tatar irki icin ne yaptin » asik olunasi kadinlar » ask » futsal » ask genclestirir » metroda kitap okuyan artist » 20 ytl » sucuklu yumurta yemenin faydalari » turk olarak gorevim askerlik degil » komik haberden sonra ki anchorman tebessumu » ask ayirir » seni bize goturelim bizim cocugumuz ol » sessiz konusunca karsindakinin de sessiz konusmasi » ne dedene nene de ne nenene dede de » ocalan yuz akimizdir