parilti 

kapat
  1. parlayan, etrafına ışık saçan, parlak, ışıldayan, göz alıcı.
    (bkz: jale parilti)
    #288505 (asiti kaçmış kola, 29.05.2006 03:44)
  2. Âteş gibi bir nehir akıyordu
    Rûhumla o rûhun arasından
    Bahsetti, derinden ona hâlim
    Aşkın bu onulmaz yarasından.

Vurdukça bu nehrin ona aksi
    Kaçtım o bakıştan, o dudaktan,
    Baktım ona sessizce uzaktan
    Vurdukça bu aşkın ona aksi...

*
    #900983 (mulayim, 24.11.2006 00:03)
  3. Meşhur drow drizzt do urden 'in palalarından birinin adıdır aynı zamanda
    (bkz: twinkle)
    #901293 (nukleermalkav, 24.11.2006 00:57)
  4. diğer adıyla lüminans. birim yüzeyden çıkan ışık şiddetidir. sembolü büyük l olup, birimi cd/m2'dir.
    #2064029 (BerK, 03.08.2007 18:46 ~ 18:47)
  5. umut ve inançla hayal kurup, hayallerinin gerçekleşmesi için mücadele veren insanların gözlerinden ayrılmayandır.
    #2888118 (abberline, 24.01.2008 06:47)

© 2008 - uludağ sözlük

parilti başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. parilti ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu parilti nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» siki kufur sansurunden yazarlarin siki tutmasi » goran bregovic » universiteye alinmayan turbanlilar » miguel de cervantes saavedra » parafazi » ilce semt takimi tutanlar » the doors cafe » nisan mayis aylari gevser tatar yaylari » otoerotikasfiksi » kurdun gelini » sevisirken miyavlayan aptal kiz » sagcilarin zengin olma hayali kurdugunu sanmak » seviselim mi lan » anket yaptim mutlu oldum » fatih terim » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » kaydirock com » yusuf simsek » resat calislar » okultizm » rod stewart dinleyen seriatci » yalnizlik » osasuna » durduk yere tersleyen ariza kadin » yasama git olumunu bekle » vecit » ab grubu izleyici » o degil de bir bayhan vardi ne oldu ona » sehitlerin naaslarinin curumemesi » yemekten sonra sofrayi toplayan evli erkek » 45 inci antalya altin portakal film festivali