papatya fali 

kapat
  1. seviyor sevmiyor seviyor sevmiyor seviyor sevmiyor seviyor sevmiyor seviyor sevmiyor seviyor sevmiyor seviyor sevmiyor seviyor sevmiyor seviyor sevmiyor seviyor sevmiyor seviyor sevmiyor seviyor sevmiyor seviyor sevmiyor seviyor sevmiyor seviyor sevmiyor seviyor sevmiyor seviyor sevmiyor seviyor sevmiyor seviyor sevmiyor seviyor sevmiyor seviyor sevmiyor seviyor sevmiyor seviyor sevmiyor seviyor sevmiyor seviyor sevmiyor seviyor sevmiyor

a.q. papatyası
    #28553 (aabi, 20.01.2006 06:28)
  2. aşkından şüphe duyan çevre katillerince papatyanın önce bedeninin sonrada tek tek yapraklarının koparıldığı bir saçmalık. senin aşkından ne anlar fotosentezle beslenen çiçek akıllım dedirtecek olay
    #55318 (kirmastılı, 06.02.2006 05:53)
  3. papatya yapraklarının teklik ciftlik ilkesine gore duzenlenmis, her yapragı bir ihtimal sayarak son yapragın denk geldigi ihtimali gerceklesmesi muhtemel sayma prensibine dayanan, 'seviyor sevmiyor' sekli meshur olan, aptal kızların elinde bitkisel katliama sebebiyet veren hede.
    #74462 (sosyoklon, 18.02.2006 19:37)
  4. insanın arzularına göre sapınında sayılarak papatyanın değil yine insanın isteklerine göre hareket edilen fal...
    #462863 (antalyalı, 26.07.2006 14:48 ~ 14:51)
  5. Günlerden bir gün, evrenin bir noktasında, küçük bir tırtıl gözlerini
    hayata açmış. Doğal içgüdüleri ile hemen beslenmeye başlamış.
    Ne bulursa yemiş. Bir süre sonra, yeterince büyüdüğünde,
    kendine güvenli bir yer bulup, bir koza örmeye başlamış.
    Bu kozanın içinde geçirdiği uzunca bir sürenin sonunda da,
    rengarenk kanatlı bir kelebek olup çıkmış.

Minik kelebek, uçabiliyor olmanın da verdiği mutlulukla uçmaya
    başlamış. Dağlar tepeler aşmış, ormanın her yerini dolaşmış.
    Derken bir vadiye gelmiş. Rengarenk çiçeklerin bulunduğu bir vadiye.
    Etrafına şaşkın şaşkın bakarken, vadinin öbür ucunda bir papatya
    görmüş. Bir anda afallamış. Ne düşüneceğini, ne yapacağını
    bilememiş. içinden "Ne muhteşem bir çiçek" diye geçirmiş.
    Ve vakit kaybetmeden yüzlerce renkli, hoş kokulu çiçeğin
    üzerinden geçip doğruca onun yanında almış soluğu.

"Merhaba" demiş papatyaya, "sizi uzaktan gördüm ve yanınıza
    gelmek istedim.". Nazlı papatya şöyle bir bakmış konuğuna ve
    "Merhaba" demiş, "ben de yalnızlıktan sıkılmıştım zaten."
    Ve konuşmaya başlamışlar. Kelebek ona hayat hikayesini,
    nerede dünyaya geldiğini, geçtiği ormanı, tepeleri anlatmış.

Papatya da ona kendinden bahsetmiş. Birbirlerinden gerçekten
    hoşlanmışlar. Kelebek bütün zamanını papatyayla geçirmiş.
    Gece olunca beraber yıldızları ve ateş böceklerinin danslarını
    seyretmişler. Gündüz olunca kelebek, kanatlarıyla papatyayı
    güneşin yakıcı ışınlarından korumuş. Minik kelebek papatyayı çok
    sevmiş. O kadar çok sevmiş ki, bir türlü onun yanından ayrılamamış.
    Papatyanın da onu sevip sevmediğini merak ediyormuş. Ama cesaret
    edip de bunu papatyaya söyleyememiş bir türlü. Onu kırmaktan,
    incitmekten, bu yüzden kaybetmekten korkmuş. Papatya da
    kelebeği çok sevmiş ama o da bir türlü söyleyememiş sevgisini.
    Duygularının karşılığının olmayacağından, bu yüzden kelebeği
    kaybedeceğinden korkmuş. Böylece iki sevgili yan yana
    ama sevgilerini paylaşmadan sürekli sohbet etmişler.

Böylece saatler saatleri kovalamış. Günler geçip de, kelebek
    artık zamanı kalmadığını, gücünün tükendiğini anlayınca, papatyaya
    dönmüş ve; "Üzgünüm ama senden ayrılmam gerekecek" demiş.
    Papatya buna bir anlam verememiş. "Neden" demiş. "Yoksa
    benim yanımda mutsuz musun?". "Hayır" demiş kelebek. "Bilakis,
    sen benim hayatıma anlam kattın. Fakat biz kelebeklerin ömrü
    sadece üç gündür. Ve ben de ömrümü tamamladım. Artık
    kelebeklerin hiç ölmediği bir yere gitmeliyim."

Papatya bu duruma çok üzülmüş ama yapacak bir şey yokmuş zaten.
    Kelebek artık hiç gücünün kalmadığını, daha fazla tutunamayacağını
    fark ettiğinde, son bir gayretle papatyaya "Sevi seviyorum"
    diyebilmiş ancak. Papatya donakalmış. Sadece "Bende..."
    diyebilmiş kelebeğin arkasından. Ardından da gözyaşlarına boğulmuş.

içinden "Keşke onun da beni sevdiğini bilseydim.
    Keşke onu sevdiğimi söyleyebilseydim." diye geçirmiş.
    Papatya, sevdiğinin onu sevdiğini bilmeden geçirdiği günlerin
    acısına dayanamamış. Bir süre sonra yaprakları önce solmuş,
    sonra da dökülmeye başlamış.
    Her düşen yaprakta papatya, "seviyormuş" diye geçirmiş içinden.

işte o günden beri, bunu bilen aşıklar,
    sevgililerine soramadıklarını hep papatyalara sormuş:
    "Seviyor mu, sevmiyor mu?"...
    #1512501 (mersa, 10.04.2007 13:55)
  6. bilgisayar gibi bir matığı vardır. 1 ve 0 . hatta matriks filmi bunun üzerine kurulumuştur.
    "gerçek hayattayım, makinalara bağlıyım" coca cola reklamında ki kızın yaptığı gibi yapmak lazım ama o kadar abartmadan. adam yanına oturmuş senle konuşuyorsa demek ki bir şeyler var .
    #1512641 (sadis filozof, 10.04.2007 14:46)
  7. radikal gazetesinin cemil muneccim adlı yazarının neredeyse her yazısında açtığı faldır.
    #1573214 (wtasyh, 26.04.2007 15:41)
  8. bas kismi Santananin smooth adli parcasina acayip sekilde benzeyen sarki.
    #1573257 (B2daLo, 26.04.2007 15:51)
  9. kısaca seviyor sevmiyor diye guzelim cicegin katledilmesidir.
    #1573305 (girgirci25, 26.04.2007 16:08)
  10. sevmiyorla başlayınca mutlaka seviyor sonucu alınan fal.. çünkü, tüm papatyalar çift yapraklıdır. * * * *
    #1587991 (cikolatavekahve, 30.04.2007 00:17)
  11. insanoğlunun kendini avutma biçimlerinden biridir.:)**
    #1588189 (rire jaune, 30.04.2007 00:58)
  12. -seviyor, nah seviyor, seviyor, nah seviyor, seviyor, nah seviyor, seviyor, nah seviyor, seviyor, nah seviyor.. diye giden bu fal..
    #1807304 (replica, 22.06.2007 21:39)
  13. seviyor çıkarsa fallar tutarmış zaten denilen ama eğer sevmiyor çıkarsa zaten bu fallara inanmamak gerek canım deyip bir kenara atılan fallardır.
    #1807378 (hiccup, 22.06.2007 21:56)
  14. hain papatya falları....
    ya kendimi sevdiremedim,
    ya da yaprak sayısına güvenemedim...
    yalan papatya falları!
    #1929563 (aksam vakti bir kadeh sarap, 14.07.2007 01:45)
  15. genelde istenmeyen bir sonuç çıkınca söylenen cümle de "bu sayılmaz" dır.ve yeni bir kurban aranır...
    #1929663 (merdumzad, 14.07.2007 02:00)
  16. papatya falı, güneş çarpmasının sonuçlarından biridir.
    #1940786 (Bona Dea, 15.07.2007 19:50)
  17. masum gibi görünen fakat tesadüfen 'sevmiyor' çıktığında nice yuvaları yıkan, nice ocaklar söndüren, gözü açılmamış bebeleri anasından babasında ayıran, kötü bir olaydır.
    #2019630 (speechbubble, 27.07.2007 12:51)
  18. ne olurdu papatya bir yaprak daha fazla olsaydın. (bkz: sitem dolu sözler)
    #2020140 (ess ess, 27.07.2007 14:02)
  19. (bkz: çaresizliğin son noktası.)
    #2381157 (preghiera, 26.09.2007 00:56)
  20. makamını window'sun solitaire fasilitesine kaptırmış nöstaljik kızsal faaliyet.

(bkz: kır gezisine laptop götüren hatun)
    #2423465 (hosaf, 03.10.2007 22:43 ~ 22:44)
  21. doğadaki pek çok yapı fibonacci dizisine ve altin orana göre şekillenmiştir. tabi hepiniz biliyordunuz bunu bilmemiş olsaydınız bile salak populer kitaplardan öğrenmemek imkansız gibidir.**

her neyse. işte bu papatya denilen latincesi chamomilla olan bitkiceğizin tomurcukları ve dolayısıyla tomurcuklarından çıkan yaprakların sayısı da fibonacci dizisine göre çıkar. mesela ilk başta 1 yaprağı çıkar, sonra bir 1 daha, sonra 2 sonra 3 tane çıkar bir anda, sonra aynı anda 5 tane çıkar bu böyle gider.

fibonacci sayısındaki sayılar tek tek çift, tek tek çift... diye gider. bundan dolayı bir fibonacci dizisindeki tek sayıların oranı yaklaşık %66,6.... dır. bunu nasıl hesapladın demeyin 3 de 2 tane tek varsa 2/3 = 66.666... dır. zor bir şey değil yani:

1,1,2,3,5,8,13,21,34,55,89,144,233,377,610,987.... göründüğü gibi tek sayılar daha fazla ve oranı yüzde 66.

bu ne demektir? bu demektir ki eğer papatya falında "seviyor" çıksın istiyorsan seviyordan başlaman akıllıcadır. çünkü tek sayıların oranı daha fazla olduğu için başladığın dileğin geri gelme ihtimali daha fazladır.

ha tamam geri kalan yüzde 33.3..... küsüre de takılma ihtimaliniz var lakin o zaman da "kardeşim o kadar hesap yaptık, sapını da saymak benim hakkım artık" diyerek bir kılıf uydurabilirsiniz. caizdir.
    #2962435 (cirkin kugu yavrusu, 06.02.2008 22:51 ~ 22:52)
  22. verecek- vermicek, verecek- vermicek, verecek- vermicek, verecek- vermicek, verecek- vermicek, verecek- vermicek, verecek- vermicek, verecek- vermicek,verecek- vermicek, verecek- vermicek, verecek- vermicek, verecek- vermicek, verecek- vermicek, verecek- vermicek, verecek- vermicek, verecek- vermicek, verecek- vermicek, verecek- vermicek...

bir abazanınki işte böyledir.
    #3494418 (bi biskreme verdim, 04.06.2008 21:45)
  23. bedava faldır. kaldırım kenarında bile papatyaya rastlanır. yol yol bak, yol yol, ümitlen. gül falı bakılsın yiyorsa. evet, yaprakları azdır. kıy paraya, al on tane gül, onu yol da görelim. "ayyy! seviyor çıktı!" diye, şak şak şak alkış. yok böyle bir şey.
    #3494596 (sandalye, 04.06.2008 22:15)
  24. zavallı masum papatya adlı bitki topraktan sökülür.herne kadar aşk için yapılsada gaddarca taç yapraklarını 'seviiyooo-sevmiyoooo' efektleriyle kopartılır.
    son yapraktaki efekt neyse bu salaklığı yapan şahısın sevdiği kişinin kendisine bu zavallı papatyanın alakasız şekilde söylediğine inanır.
    sevmiyor çıktığında yeni papatya kopartılır seviyor çıkana kadar çalışmalar devam eder.
    #3709256 (teodise, 23.07.2008 20:01)

© 2008 - uludağ sözlük

papatya fali başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. papatya fali ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu papatya fali nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» ucuncu cocugunun adini hatrick koyan holigan » ben usumem » kestane mavisi » technical death metal » 6 eylul 2008 belcika turkiye basketbol maci » medyaya inanmak » roll » itirafcilarin aslinda demek istedikleri » emre belozoglu » fotograf makinesi olmayan japon turist a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games