pahali esyanin insanin imanini zayiflatmasi 


kapat
  1. aslında bu ifadeyi, 'pahalı eşyanın insanın insanlığını zayıflatması" şeklinde de formüle etmek mümkündür. ancak, formülasyon şimdilik böyle olacaktır.

    bilindiği üzere, insanlar, hafif bir ederi bulunan metaya fazla önem vermezler, 'aman nasılsa çok para vermedim, canımdan veya arkadaşlığımdan önemli mi' diyerek bir çok kereler insanca davranırlar. örneğin arkadaşlarının bir talebini kırmazlar. veyahut, düzgün bir iş yapmaya ayıracağı zaman varsa bunu aldıkları eşyanın bakımı, korunması için harcamazlar.

    ancak ne zaman ki; pahalı bir eşya alınırsa, o zaman, o eşyanın korunması için evde bir yer açılır. o eşya için ayrıca bir kılıf alınır. o eşyayı kullanmak isteyen bir aile ferdi veya arkadaş bulunması halinde, bu kişi kırılarak reddedilir. gerekçe ise şöyledir; 'tonla para saydım şimdi başına bir şey gelirse ne yaparım!' mezara mı götüreceksin arkadaşım, nedir yani?

    pahalı eşya alan kişi, o eşya üzerine o kadar titreyerek, aslında bir anlamda o eşyaya bir tapınmada da bulunur. her şeyi ihmal eder, gözü o eşyadan başkasını görmez. eşyayı hayatına uyduracağına, hayatını eşyaya göre ayarlamaya başlar. bunların iman sahibi ve takvaya önem veren bir kişi için imanın zayıflığını gösteren şeyler olduğuna kuşku yoktur. bu da, pahalı eşyanın insanın imanını zayıtlatma etkisi olduğunu gösteriyor.

    o yüzden bir eşya alırken, pahalı olmayanı almalıyız, daha rahat kullanabilmek, ve insanlıktan çıkmamak için.
    #3387156 (oteki turkiye, 12.05.2008 13:44)

© 2008 - uludağ sözlük

pahali esyanin insanin imanini zayiflatmasi başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. pahali esyanin insanin imanini zayiflatmasi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu pahali esyanin insanin imanini zayiflatmasi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» ergenekon iddianamesinin kabul edilmesi » imlec » vbulletin » yapma hayrettin » istevizyon » glamorize » olasi 2008 erken secim sonuclari » unutulmaz aktorlerden unutulmaz replikler » 2004 dream team » matematigin coktugu an a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci