pagliacci 

kapat
  1. ruggero leoncavallo'nun palyaço teması üzerine yazdığı trajik ve iki bölümlük opera. pavarotti yorumlu aryası recitar vesti la giubba ünlüdür.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Pagliacci
    #2362890 (ELeCTrO, 22.09.2007 22:40 ~ 27.01.2008 20:47)
  2. ünlü italyan besteci ruggero leoncavallo tarafından 1892 yılında hazırlanmış bir oyun.

kıskanç bir koca olan olan canio'nun trajedisini anlatır. asıl mesleği palyaçoluk canio'nun işlediği cinayet onu bu oyunla birlikte tarihin ilk şeytani palyaçosu yapar.
    #2519440 (beyaz etli prens, 26.10.2007 11:44)
  3. unutmayı öğrendim, unutmayı unuttum,
    unutmaya giden unutmayı öğrendim.
    bir yalan hazırladım, ilk başkasından duydum,
    yüzüme susanlardan konuşmayı öğrendim.

ozdemir asaf
    #3763500 (ncldlbz, 03.08.2008 12:13)

© 2008 - uludağ sözlük

pagliacci başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. pagliacci ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu pagliacci nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» sampuan reklamlarinda savrulan tipler » kizlik zarinin dikilmesi » karmanin 69 olmasi » seri eksi veren ibnenin ramazan molasi » nargilenin bagimlilik yapmadigi yalani » resmen teror orgutu ziyareti yapan genelkurmay » atomlar carpisti muslumanlar panikte » radikal genc » emolarla ugrasan bos insan » sozlukten ogrendiklerini ortamda anlatan insan a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games