ozgur iradesi ile oy vermis secmeni elestiren ezik 

kapat

1. özgür olduğu iddia edilen iradenin bir torba kömüre prangalı irade haline getirilmesine duyulan anlamlı tepkidir.

futbol bile şikeyle yönetiliyorsa bu ülkede, bu kurumu denetlemesi gereken devletimin ve de hükümetimin "ak" olduğunu söylemek gibi bir şeydir bu.
    #2836530 (misisipikedisi, 14.01.2008 13:03)
  2. (bkz: özgür iradesiyle oy verdiğini düşünen ezik) le kol kola gezerler.

yalnızca kadın erkek eşitsizliğinden dolayı kadınların ve çocuklarının cahil aile reisinin oy verdiği partiye oy vermesi durumunu hesaba katsak bile atılan oyların %30-35 i şahsi irade dışında verilmiş oylardır.

bunun dışında aşiret,cehalet,televizyon,din,pop kültür vs. faktörlerini de işin içine katarsak dünya demokrasisinin nasıl bir aldatmaca olduğunu kavrarız.

aklı selim her insanda herkesi eşit ama bazılarını daha eşit kılan yapıyı anlar ve ona göre karar verir.
    #2836597 (Enlil, 14.01.2008 13:22 ~ 16:26)
  3. Kafasına doladığı türbanla özgür olan iradeye sahip seçmense,ezik olmayacak eleştirmendir.
    #2836646 (alem, 14.01.2008 13:33 ~ 13:40)
  4. bazı şeylerden rahatsız olmuş,bunu dile getirdiği için de eleştiri kaldırmayan sığ düşünen kimseler tarafından böyle hitap edilmiş kişi..

kişi özlük hakları çerçevesinde; bir kişi başka birinin özlük haklarına tecavüz etmediği sürece istediğini yapabilir.. yani ben istediğim kişiyi istediğim şekilde eleştiririm ve hiç kimse de bana bundan dolayı ezik DiYEMEZ !!! bir kere seçimler biteli altı ay olmuş ama başlığı açan arkadaş belli ki suni gündem yaratma peşinde bir şeyler amaçlamış.. özgür irade denen olaya gelelim diyorum; muhakkak kimin hangi partiye oy vereceği bizi ilgilendirmez ama bazı şeyleri göre göre de gidip akp'ye bu kadar yüksek oranda oy verilmesi rahatsız etmiyor da değil..

örneğin; "al ananı da buradan git" "Sayın Öcalan" "şehitlere kelle" "Askerlik yan gelip yatma yeri değildir" "Talabani ve Barzani üslubuyla konuşmak" "Üst kimlik - Alt kimlik - Türklük - Türkiyelilik" "AB uşaklığı" "ABD teslimiyetçiliği" "satılık Kıbrıs" "özelleştirilen, yabancılara satılan bankalar araziler" vesaire vesaire... sizce de bunlar sadece ufak bi kesmi mi rahatsız etti veya ediyo bu mu yani özgür irade ???

şiddetli edit: eksi oy veren akp yardakçılarını sikime takmıyorum !!
    #2836664 (kamyon, 14.01.2008 13:41 ~ 14:03)
  5. özgür iradesiyle oy vermiş ve özgür iradesiyle bunu kamuoyuyla paylaşmış bir seçmen hakkında yapılan yorumları eziklik olarak niteleyen eziklerin saçma sapan tanımı. evet aynen söylendiği gibi oy verme işlemi bir kabine girilip, gizlilik içerisinde yapılır, buraya kadar tamam lakin adam çıkıp da "ben hebehübele partisine oy verdim" demişse artık gizlilik ortadan kalkmış, eleştiri hakkına gün doğmuştur.
    #2836697 (madmadam, 14.01.2008 13:49 ~ 13:52)
  6. (bkz: özgür iradesiyle oy vermiş gerizekalı)*
    #2836720 (beyaz etli prens, 14.01.2008 13:56)
  7. (bkz: %60 ı aptal olan bir toplumun özgür iradesi)*
    #2836732 (beyaz etli prens, 14.01.2008 14:00 ~ 15:46)
  8. birileri oy verir, diğerleri eleştirir, herkesin aynı fikirde olmaması zaten normal olan da eziklik nerden geliyor? 3. sınıf dizi ağzıyla konuşup, sonra da sözlük eleştirisi yapmak mı esas olan?
    #2836749 (yoko ono, 14.01.2008 14:06)
  9. seçimde kaybetmenin etkisiyle sağa sola saldıran özeleştri yapmaktan yoksun güruhtur. kendilerine oy vermeyenleri aptal olarak nitelendirirler ayrıca. peki bunun bize oy vermemek günahtır demekten farkı nedir sormak gerekir. *

edit: bir ezik çıktı bile. hadi hayırlısı.
    #2836754 (mfatih1, 14.01.2008 14:07 ~ 14:11)
  10. niye ezik olduğunu anlayamadığım ezik.

ayrıca hangi özgür irade?
    #2836760 (emptywords, 14.01.2008 14:09)
  11. eleştiriye kapalı, ben yaptım oldu zihniyetlerin güç bende artık, yaklaşanı yakarım, yalnız bırakın* beni söylemidir.*
    #2836761 (nesesi yeter, 14.01.2008 14:10)
  12. yüzde 47'lik kısım mı yoksa yüzde 53'lük kısım mı ?

bu bilimsel verilere dayanan ve demokratik nezaketle dile getirdiğimiz saptamamızda orası biraz muallakta kalmış.
    #2836771 (montajelemani, 14.01.2008 14:13)
  13. siyasi partilere oy verme davranışı eleştirilemez bir şey değildir. bu bağlamda eleştiri yapması eleştirilemez eziktir.
    bu arada yeri gelmişken şu özgür irade lâfını kim doladı ağızlara? ne özgür iradesi allah aşkına? dalga mı geçiyorsunuz?

inkâr edilemez bir gerçekliktir ki pek çok kırsalda toprak ağası, yani aşiret reisi hangi partiyi işaret ederse ona oy atılıyor. atatürk toprak reformu için neden bu kadar uğraştı zannediyorsunuz? insanların birey olması için, insanların özgür iradesi ile hareket edebilmeleri için. tabi bu durumda diyebilirsiniz ki, "güneydoğu ve doğuda yaşanan bu gerçeklik, bu bölgedeki nüfusun toplam içerisindeki payı düşünüldüğünde çok da önemli görünmüyor." bu sorunun da çözümünü bulmuş yıllar önce toplum mühendisleri tabana yayılmış ve milyonlarca bağlısı olan cemaat yapılanmaları ile... güneydoğu anadolu'daki toprak ağasının, aşiret reisinin bölgesel nüfuz alanı ile ulaşılamayan her bölgede etkili bir cemaat yapılanması sonucunda kontrol edilebilen zihinler.

"hoca efendi hazretleri rüyasında hapisten çıkan uzun boylu bir zat görmüş memleket üzerindeki kara bulutları dağıtıyormuş inşa allah-ü tealâ. sizce bu cemaat kime oy verir ve attığı oy ne kadar iradidir?

ve kadınlar. en temel yaklaşımla eğitimsiz kadınlarımızın çoğunun ne yazık ki kocasının işaret ettiği partiye basmıyor mu mührü?

hangi özgür iradeden, hangi milli iradeden bahsediyorsunuz siz?. şehirde cemaati, taşrada ağası olmayanın olur özgür iradesi. o da türk sosyolojik yapılanmasında ancak nüfusun yarısından biraz fazlası yapıyor.

aslında bunları yazarken fark ettim de, başlıkta özgür irade atıfı yapılarak kast edilen ve aslında gayet bilinçsizce oy atan insaları eleştirmek saçma. tenkit edilmesi gereken temel yapılanma.yani cemaatleşme, yani aşiretler,
    yani şu sıralar kanaat önderi adı verilen tiranlar, derebeyler, ayanlar.

bunları eleştireceksiniz. bunların pisliklerini dökeceksiniz. gerçi ne kadar dökerseniz dökün sonunda evinizin önünde gözünüzden vuruyorlar sizi. * o oluyor.
    #2836797 (damat hobbit pasa, 14.01.2008 14:23)
  14. eziğin tekidir. kendisi gibi düşünmeyen insanlara aptal da der ayrıca.kimin ne olduğu ortadadır.
    #2836898 (koobee24, 14.01.2008 14:51)
  15. jakoben olması kuvvetle muhtemeldir, mahalle baskısını pek iplemediği ise mutlak gerçektir! *
    #2836986 (zubuk, 14.01.2008 15:11)
  16. (bkz: uludağ sözlük ezik reyonu)
    #2837028 (stalker, 14.01.2008 15:27)
  17. eleştirmek eyleminin yapıcılığından kaynaklı ezik olmayan bünyedir. söz konusu eleştirilen kesin adalet ve kalkınma partisine oy veren kesim ise bu kesimin sızlanmaya hakkı yoktur; zira ' nasıl koyduk ama?' naraları atan bir kesimin demokrasiden bahsetmesi oldukca saçmadır. demokrasi anlayışı sadece kendi gibi olana özgürlük tanımak olan bir başbakanın da bundan şikayet etmeye hakkı yoktur. ayrıca eleştirilen kesim dediğim gibi adalet ve kalkınma partisi seçmeni ise kendi gibi aynı partiye oy vermeyenelere yaptığı muamele ve söylemeleri ortadadır. bu durumda eleştirilen kesim adalet ve kalkınma partisi seçmeni değildir, en azından onların fenotipine uymamaktadır. eleştirilen kesim daha çok söz konusu partiye oy vermeyen ve onların tabiriyle 'koyulan' kesimdir ve ezik de adalet ve kalkınma partisi seçmenidir. * *
    #2837065 (ramorin, 14.01.2008 15:41)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

ozgur iradesi ile oy vermis secmeni elestiren ezik başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ozgur iradesi ile oy vermis secmeni elestiren ezik ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ozgur iradesi ile oy vermis secmeni elestiren ezik nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about ozgur iradesi ile oy vermis secmeni elestiren ezik. Copyrights of the articles are belong to their authors.