ozerk turk devletleri 

kapat
  1. bir şekilde başka ülkelerin baskısı altında olan ama bağımsızlıklarını koruyan turki devletlerdir.
    -Tataristan
    -Çuvaşistan
    -Dağlık
    -Yakutistan
    -Dağıstan
    -Karaçay
    -Gagavuz
    -Kırım
    -Nahcıvan
    -Güney Azerbaycan
    -Doğu Türkistan
    #707370 (asiti kaçmış kola, 07.10.2006 21:59)
  2. özerk bölgelerle birlikte;

Nahcıvan Cumhuriyeti
    Tuva Cumhuriyeti
    Tataristan Cumhuriyeti
    Kuzey Osetya * Federe Cumhuriyeti
    Kırım Muhtar Cumhuriyeti Tatar Özerk Yönetimi
    Adige Federe Cumhuriyeti
    Altay Cumhuriyeti
    Başkurdistan Federe Cumhuriyeti
    Saha * Federe Cumhuriyeti
    Karakalpak Türkleri ve Bugünkü Karakalpakistan
    Karaçay-Çerkez Cumhuriyeti
    Kabardey-Balkar * Cumhuriyeti
    Sincan/Uygur Özerk Bölgesi *
    Çeçenistan Cumhuriyeti
    Çuvaşistan
    Dağıstan Cumhuriyeti
    Gagavuz *
    Hakaslar ve Hakasya Haka*
    Hakas Federe Cumhuriyeti
    #1356780 (dancing in the moonlight, 28.02.2007 02:09 ~ 02:23)
  3. hiç bir işe yaramayan devletlerdir
    #1356830 (haydee, 28.02.2007 02:38)

© 2008 - uludağ sözlük

ozerk turk devletleri başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. ozerk turk devletleri ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ozerk turk devletleri nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» baslik acayim derken orta acmak » uyumak isteyen cocuk » kep toreni » sinan engin » estetikle tansu ciller e benzemek » ya ben bilmiyom ya » vakit » taj mcwilliams franklin » imlec » nokta a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci