ozel guvenlik 

kapat

1. son yıllarda popüler olan, özel güvenlik kursunu bitiren herkesin rahatlıkla edinebileceği meslek
    #177365 (crypto, 18.04.2006 09:54)
  2. ehliyet alır gibi guvenlik kursu bitiren, sonrada kendisini polis zanneden insanlardır bunlar. kendilerine "vur emri" verilmis gibi hareket ederler.

bir guvenlikci pardon ya ne guvenlikçi si bekcidir onun adı. güvenlikçi de neymis. bir bekçi arkadaşımın sohbet arasında bana söylediği söz ;
    - herkes güvenlikçi olamaz
    + bsg ulan hayvan yumurtasi. ne öğretiyolarda size herkes güvenlikçi olamazmış.
    - eee kem küm
    + bomba mı imha ediyorsunuz? yakın koruma mısın?
    - yok ama bombayla ilgili bilgiler veriliyor
    + allah allah neymiş o? ben bi bomba yapayım da imha et bakalım
    - hayır öyle değil. bomba olduğunda insanlar nasıl uzaklaştırırız onu öğretiyorlar
    + ya ulan yine bsg. sen bomba var de zaten onlar uzaklaşır. 3 kuruş maaşla çalışıyorsun. bombayı görünce en başta sen kaçarsın zaten. bırak bu işleri. polis bile doğru düzgün yetkilere sahip değil sen ne ayaksın.
    - ya tamam güvenlikçi değilim bekçiyim ben a.q.
    + afferin

edit: * *
    #1443267 (darkerway, 23.03.2007 10:07 ~ 10:11)
  3. üstüne soktuğumun üniformasını giyince kendilerini bi bok sanan insan türleri *
    #1971523 (kilisedeki zangoc, 20.07.2007 10:33)
  4. avrupa uyum yasaları çerçevesinde belli kurumlarda zorunlu hale getirilen, 5 yıl içerisinde de polis ile aynı yetkilerle donatılacak özel birim.
    #2022819 (nvrs, 27.07.2007 20:30)
  5. bakış açısına göre değişir. ancak kısıtlı kitlenin düşünümüdür bu!
    özeldir çok özel... *
    (bkz: prezervatif)
    #2541481 (karegen, 31.10.2007 22:00)
  6. izmir metrosunda "sarı çizgiye basmah yassah hemşerim" olarak görev yaparlar. ne yakın dövüş ne de iletişim konusunda yeterli eğitm almışlardır.
    #2822890 (nesesi yeter, 18.01.2008 23:33 ~ 20.02.2009 23:27)
  7. genellikle yüksek öğrenim alamamış, sağda solda boş boş gezinen serseri tipli ortaokul lise mezunlarına yeni bir iş kapısı. legal mafya.
    ellerine verilen yetkilerle kendilerini swat ekibi sanarak normal hayatta alamadıkları saygıyı ve aldıkları eziklik psikolojisini de toplayınca kendilerini illegal bir takım faaliyetler içerisinde bulabilir bu insanlar. bu insanların yetkilerini okumak ve bilinçlenmek için, ozel guvenlik hizmetlerine dair kanun okunmalıdır.
    http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/1381.html
    #3135390 (mrtince, 13.03.2008 23:40)
  8. polis sayısını geçmiş özel güvenlik güçleri. 5188 sayılı kanunla çalişma şekilleri belirleniyor. silahlı olup olmaycağida alınacak eğitimden sonra belli oluyor. yani özel güvenlikçi olmak isteyen kişi biraz daha fazla parayı gözden çıkarırsa silahlı çalışma izin karıtını alabiliyor. bu kartlar 5 yıllık bir süreliğine veriliyor. süre sonunda yeniden kurs sınav ve sağlık raporu teranelerinden geçmek zorunda.
    #4172073 (mutahhara, 01.11.2008 20:51)
  9. sayılarının 300.000 civarı olduğu, yakın zamanda 1.000.000 barajını aşacağı söylenen güvenliktir. o değil de kapitalizm nereye gidiyor böyle?
    #4301753 (RockBursa, 30.11.2008 18:56)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

ozel guvenlik başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ozel guvenlik ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ozel guvenlik nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about ozel guvenlik. Copyrights of the articles are belong to their authors.