oyakbank in satilmasi 


kapat
  1. oyak'a ait oyakbank'ın hollandalı finsans kuruluşu ıng'ye 2 milyar 673 milyon dolara satılmasıdır. ülkenin herhangi bir yerindeki askeri birlikteki personel sayısı gibi istihbarat açısından pek çok bilgi yabancıların eline geçecektir.
    #1794282 (Bohemian Rhapsody, 20.06.2007 09:36 ~ 09:40)
  2. erdemir'in satışında kırmızı beyaz tişörtle açıklama yapan ve milli kuruluşların bu şekilde satılmaması gerektiğini söyleyen oyak yönetiminin bence yaptığı en büyük yanlıştır. her ne kadar bir çok konuda tsk'nın üst düzey yetkilileriyle fikir ayrılığı yaşayan biri olsam da opet dışında bir yerden benzin almam, paramın orduya gitmesini isterim. oyakbank tüm askeri personelin hesabının bulunduğu ve doğal olarak her türlü bilgisinin de bulunduğu bir banka. her fırsatta yerli kuruluşların yabancı kuruluşlarına satışına karşı çıkan oyak yönetiminin bu yaptığı bana göre saçmalığın daniskası. tsk'nın içinde de çatlak sesler çıkmaya başladı zaten, bu olayın mantıklı bir açıklaması yok.

    şu anda asteğmen olarak görevini yapan arkadaşım her ay 65 ytl maaşının oyakbankasına aktarıldığını ve bunu hiçbir asteğmenin talep edemediğini belirtmişti, kısaca bizim vergilerimizle devletin tsk'ya verdiği ve askeri personel,vb. harcamalar için ödediği para dolaylı yoldan oyakbank'ın kasasına giriyordu, buna bile sessiz kalabiliyorduk da bu bankanın satışı artık samimiyet konusunda insanların kafasını çok kurcalayacaktır.

    zeyno baran denen bir kadının ortada hiçbir şey yokken darbe ihtimallerinden bahsetmesi, danıştay saldırısı, hrant dink suikasti, cumhuriyet gazetesinini bombalanması, bombanın askeriyeye ait olması, bomba attıranın eski bir askeri personel oluşu, emekli askerlerin sivil darbe girişimleri, şemdinli olayı, hudson enstitüsünün garip senaryoları, bu toplantılara katılan askeri yetkililer, zeyno baran denen kadının aynı toplantıda boy göstermesi, karmaşık ilişkiler, tsk'nın online muhtırası, terör sorunu, vs. derken şimdi de yabancılara milli kuruluşların satışı konusunda en muhafazakar, en tutucu kurum tsk'nın oyakbank'ı satışı, ne oluyoruz yahu, bu kadar mı aciziz?
    #1794305 (kisinin degeri aradigi seydir, 20.06.2007 09:47)
  3. (bkz: oyak bank in hollandalilara satilmasi)
    #1794373 (dersini almis da ediyor ezber, 20.06.2007 10:10)
  4. sermayenin dini, milliyeti yoktur. istaer fransız ister türk, ister japon. farketmez. her halukarda yaratılan artıdeğer, sömürülen milyonlar aynıdır. değişmez. sadece sömürenler değişir.
    #1795319 (zeytan, 20.06.2007 14:34)
  5. 2001 krizi ile birlikte ülkedeki bankaların derin eller tarafından batırılarak sayıca azaltılmaları ve birkaç elde toplanması, ilerleyen süreçte de yabancı sermayeye satılması sürecinin bir halkasıdır.zaten borsada işlem gören paranın yarıdan fazlası da yabancı sermayedir. büyütmeyin o yüzden bu satışı.
    #1795338 (zeytan, 20.06.2007 14:37)
  6. bu dünyada sermaye sahiplerinin, onların siyasi uzantılarının, vatan millet sakarya edebiyatı yapmasının laftan ibaret olduğunun göstergesidir. para konuşur arkadaş bu dünyada. herkes kendine müslümandır.

    işine gelmeyen bir satış olursa vatan satılmış olur, kendi çıkarı söz konusuysa rasyonel ve profosyonel bir iştir.
    #1966828 (peyderpey, 19.07.2007 15:17)
  7. çok doğru bir harekettir.
    $imdi efendim özelle$tirmeler için bazı kesimler der ki : vatanı sava$la kazandık böyle özelle$tirmelerle satıyoruz "
    $imdi en yakın örnek olarak telekomu ele alalım. telekom özelle$tirilmeden önce çok komik bir durumdaydı. ha $imdi çok mu iyi? değil tabikide ama daha iyi! bunun farkına varmamız lazım. eskiden bırakın indirimi, bırakın daha hızlı interneti, bunları hayal bile edemezdik.
    üstelik özelle$tirmenin kadrolasmanın bokunun çıkarılması gibi bir dezavantajı da vardır. ankara'dan torpilli yöneticiler atanır, onlar da torpilli tanıdıklarını sokarlar telekoma. bu insanların yerinde de kim olsa çalı$maz, hizmet aksar! ki hep aksamı$tır, anımsarsınız.

    neden ?
    çünkü onu denetleyecek ki$i zaten tanıdığıdır? neden çalı$mak zorunda hissetsin ki adam kendisini? neden hizmet vermek istesin ki?
    devlet vergi almalı ve kar$ılığını en iyi $ekilde vermeye çalı$malı. bizim devletimiz bu i$i layığıyla yapabilyor mu ki bir de telekomu teda$ı bilmem neyi i$letebilsin.
    özelle$tireceksin tabikide.
    gel bakalım diyeceksin x $irket y $irket z $irket.
    en iyi hizmeti kim verecek? kim devletin kasasına daha çok para kazandıracak?
    al karde$im i$let.
    ha devlet türk $irketlerine siz giremezsiniz mi diyor?
    hayır!
    ama yabancıya gidiyor bu ihaleler. gönül ister ki türk $irketler olsun ama yok!
    ülke elden gidiyor diyenlere de çok gülüyorum. misal almanya'da özelle$tirilmemi$ kurum kalmamı$ gibi. bir onlara bakalım bir kendimize.
    ne alman hayranıyım ne de vatan sevgisinden yoksun birisi.
    bu türkiye için en doğrusu.
    baktık bu i$in afedersiniz boku çıktı, bir yasayla hepsini defedebiliriz ülkemizden. bunun bu kadar zor olmadığına kanaat getirememek mantıksızlıktır, at gözlüğüyle bakmaktır.
    bu tıpkı pkk olayına benziyor aslında. türk silahlı kuvvetleri istese en fazla, evet idda ediyorum en fazla 1 haftada terör diye bir $ey bırakmaz güneydoğuda.
    ama neden yapmıyor?
    neden?
    benim onun için de bir teorim var ama küstahlık edip ara$tırmadan etmeden yazıp da hiç bir kurumu zan altında bırakmak istemem.
    dediğim gibi, ülkesini çok seven çok dü$ünür. kalıplarla konu$maz. ondan da öte kalıplarla ya$amaz. evet.
    #1966955 (nonserviam, 19.07.2007 15:39)
  8. ordu yardımlaşma kurumu adını taşıyan bir banka'nın yabancı sermaye ile satın alınması akla pek çok soru getirir. bunlardan en önemlisi şöyleki;

    -oyakbank'ı satın alacabilecek türkiye'de türemiş 26 dolar milyarderi iş adamı varken neden yabancılar alacaktır?

    oyak bank, üst düzey pek çok ordu mensubunun kayıtlı olduğu bir bankadır. ve data bilgilerinde bu ordu görevlilerinin tüm kimlik - kişisel bilgileri yani görevleri, adresleri, telefonları v.b ayrıntıları mevcuttur. bu neyi doğurur peki? şöyle açıklayalım; gizli veya özel bir görev için yurt dışına çıkması gereken bir ordu mensubu düşünelim. çıkış işlemi sırasında isim ve soyadını vermesi yeterlidir. çocuğunun kreşine kadar her tür bilgi ellerindedir. bu da başka bir yönüdür "satış"ın bilmem yeterince açık oldu mu...
    #2014609 (fashiondesigner, 26.07.2007 16:04)
  9. (bkz: bir o kalmıstı be tayyip amca)
    #2793433 (lolita lempicka, 05.01.2008 14:40)
  10. Türkiye'de bazı bankaların %10 - %15 gibi hisseleri yabancılara satıldığı zaman "Vatan elden gidiyor" naraları atmasına karşılık, askerimizin Oyakbank'ın tamamını (yüzde yüz) Hollanda'lılara satmasına karşılık hiç kimsenin gıkını çıkaramadığı durumdur.

    Bu hükümet yapınca tut kaka diye bağıran, paşalarımız yapınca nutku tutulan insanlarımızı hayretle seyretmeye devamn ettiğimiz durumdur ayrıca.
    #2793466 (avsallar, 05.01.2008 14:47 ~ 14:50)
  11. tsk'ne her fırsatta bok atanlara inat emekli askerlerimizin satılmasına seslerini çıkardığı olaydır.

    satılma kararının ardından tsk mensupları ve emekli askerlerin mevduatları oyak bank'tan çekilmektedir.
    bir çok birlikte tsk mensuplarının maaşları başka bankalara aktarılmaktadır.
    #2793591 (anthrax, 05.01.2008 15:17 ~ 17:06)
  12. (bkz: bu bitti sırada ne var)
    #2793596 (yoksa yamuluyor muyum, 05.01.2008 15:19)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

oyakbank in satilmasi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. oyakbank in satilmasi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu oyakbank in satilmasi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about oyakbank in satilmasi. Copyrights of the articles are belong to their authors.