otuzdan sonra kimse beni anlamiyor tribine girmek 

kapat
  1. ''otuzundan'' hatta ''otuzlu yaşlardan'' sonra şeklinde açılamadığı için özrü bir borç biliriz.
    sınırlanmışlıklar her yerde malum. yazı da keza biraz onunla ilgilidir.

bu bir toydan sonra nara hikayesidir çoğuna göre. filtrelerin üç-otuz dan aşağıya dem vurulması ile ilgili. darlaşma, yozlaşmaya başlama, yaşlanma, reddetme ve kabul etme başlangıcıyla kavuşma ile mahkemeliktir bir nebze. bölge idare mahkemesinin adli tatiline denk gelen salak bir dilim işte..

bir yandan anladığını gerçekten anlatmaya, kükremeye başlama çağını ikonize eder kimi felsefiste göre. bütünleşme dönemidir. anma, yorumlama. dengeli bir fırlatma koltuğu adeta..

malumunuz kimse beni anlamiyor halet-i ruhiyesi onlu yaş diliminin ortasından sonra başlayan bir kavrulmadır. gavurların dediği gibi bir tiineycır kompleksi.. işte burada bahsi geçen tantana da, bu ruhsal kimyanın otuzlu yaşlarla bıuluşmasıyla alakalı. en cesurca davranılan bir dönemin en deli dönemle hesaplaşması. geç kalınıp kalınmadığıyla alakalı final yargı oluşturulmasında en önemli periyod adeta..

bu doğrultuda bakıldığında günümüz insanının kırk yaş bunalımını otuzlu yaşlara çektiği ile alakadar çemkirik alanlara girmek 21.yüzyılı tartışmaya götürebilir insanı. o yüzden oraya uğramıyoruz, ama etkilerini de yok saymıyoruz. bu erkenleşme, geç kalmışlığı getiriyor, ortada kalmış kuşağın ortada kalmış kuşağına.. yani 68 in evlatlarının gerçek tanımına..

matematikte bir kural vardı, olasılık derslerinden hatırlarsınız, bir şeyin tersinin tersi kendisine eşittir. iş kuşaklar olduğunda o formül orada pek işlemiyormuş, görüyoruz, farkediyoruz ister istemez ve gitgide.

konuyu dağıtmıyoruz aslında da, dağıtıyor gibi de görünmeyelim. otuzundan sonra kimse beni anlamıyor bayrağını kuşanmak biraz kalburüstücülük yahut geç kalmışlığı simgeliyor yüzleşmelerdeki kişisel evrelemeye göre.

şimdi burada ben artık bertrand russel tadında yazmaktan ve tanım kasmaktan yorulduğuma göre, geleyim son cümlelere:

elbet yaşayan bilir, yaşadıkça
    tutunamamayı ''fakin luzır'' olarak adeden bir alt kuşağı sorguladıkça,
    en yok sayılabilecekleri varsayıp
    en var sayılabilecekleri yok sayabilecek çılgınlıkta düşünceleri baskı altına almayı kisve olmaktan çıkarmadıkça
    gerçekten özgürlük, gerçekten barış gibi o modası geçmiş duygularla yoluna göre barışmadıkça
    bir kokuyu, bir notayı yeniden yaşamaya kalkışmadıkça

kimse beni anlamıyor tribinde de girmiyorsun..

var edebildiğin kadar çok,
    yok edebildiğin bu yaş dilimini de
    ya uyuyarak ya da korkunç şeylere yol açarak geçirebiliyorsun..
    ya geçmişte aldığın darbelerle gecikmiş gazlı bezler
    ya da yeni delikler açarcasına künt
    bambaşka bir adam oluyorsun.

geç kaldığına ne üzülebiliyorsun,
    ne de yok sayabiliyorsun
    sinirleniyorsun
    kontrol ediyorsun
    biriktiriyorsun
    eskisi gibi ergen sivilcesinden değil
    gerektiği anda ve beklenmeyen ölçüde
    abseye bıçak sokan bu sefer sen oluyorsun..

geç kalmışlık hiç bir dönemde,
    anlaşılamamak hiç bir halde geçerli değilmiş ya
    onunla da anlaşıyorsun.
    ya da...

ya da yorulmaya yoruyorsun.

ya da ona.
    yada şuna.
    buna,
    yoruyorsun.

yoruyorsun...
    #2515490 (hosaf, 25.10.2007 06:17)
  2. (bkz: Duygusallaşmak)
    #2515537 (jamish efendy, 25.10.2007 08:34)

© 2008 - uludağ sözlük

otuzdan sonra kimse beni anlamiyor tribine girmek başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. otuzdan sonra kimse beni anlamiyor tribine girmek ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu otuzdan sonra kimse beni anlamiyor tribine girmek nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» kan kalesi » buyuksehir calisiyor ukteler doluyor » alabanda antik kenti » sigancu » sikilmis gotun davasi olmaz » libananco davasi ve cem uzan » oreo » tv de mac yayini izlerken el kol isareti yapmak » will smith » sozluk yazarlarinin otobiyografileri a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci