otuz yil devlet hizmetinde calistim 

kapat
  1. yaprak dökümü'ndeki baba ali riza'nın hemen her bölüm savurduğu slogan. yapma etme ali rıza amca be. 30 yıl boyunca kaymakamlık yapıp emekli olduysan zaten alanında iyi bir adam değilsindir. vali olamamışsın, vali yardımcısı olamamışsın, bakanlık bünyesinde istihdam edilememişsin, emniyet müdürü olmamaışsın sonra çıkıp "ben otuz yıl devlet hizmeti yaptım" diye ağlıyorsun. hem kinmse devlet hizmeti yapmaz, herkes ayın 15'inde hesabına yatacak paraya hizmet eder.
    #4314296 (engineer, 03.12.2008 23:21)
  2. emekli bir memura ait olduğu belli olan sözdür.
    söyleyen kişi değişse de aldığı maaşın traji-komik sonuçları değişmez.
    #4314317 (LADYinRED, 03.12.2008 23:26)
  3. ali rıza bey'in diline pelesenk olmuş, her .ötü sıkıştığında sarf ettiği ve akabinde ben gururlu, şerefli, haysiyetli vs vs. diye devam eden söz. iyi de abicim şimdi gurur, şeref, haysiyet gibi yüce değerlere sahip olunması için devlet hizmetinde 30 yıl çalışma şartının mı aranması gerekiyor ? yani ben bunu anlamış değilim.
    #4314336 (birinci hudaverdi, 03.12.2008 23:29 ~ 23:30)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

otuz yil devlet hizmetinde calistim başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. otuz yil devlet hizmetinde calistim ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu otuz yil devlet hizmetinde calistim nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about otuz yil devlet hizmetinde calistim. Copyrights of the articles are belong to their authors.