oturunca osuruk sesi cikaran koltuklar 

kapat
  1. üzeri deri benzeri bir malzemeyle kaplanmış, geniş, arkalıklı ve pahalı* dandik koltuklardır efendim bunlar..
    rahat oturamazsınız üzerinde.. oturdunuz mu ilk oturuşta, o şekilde kalacağınızı anlarsınız, çünkü hareket ettiğiniz anda "ppffoorrtt" diye bir ses çıkarıverir.
    izninizle ufak bir şey anlatayım efendim:
    bir kaç ay evvel aydin adnan menderes universitesi hastanesi'ne işim düştüğü için gittim. bekleme salonuna gitmemi söylediler.. neyse gittim. salonda bayağı kalabalık 20-30 kişi var (ya da salonun küçüklüğünden kalabalık göründü). koltuklar gözüme çarptı. oturmak için yöneldim. hafifçe eğilip oturmamla koltuğun bir "pppffffooooorrttt" sesi çıkarması ve salondaki 20-30 kişinin gözlerini bana çevirmeleri bir olmuştur.. ben bu yoğun baskı altında nasıl oturduysam o şekilde kalmışımdır.

"dur şu oturuşumu düzelteyim, bacak bacak üstüne atayım" derseniz zaten yandınız. artık bacağınızı öteki bacağınızın üstüne atana kadar "pfort"layacaktır..
    #1265471 (4ever pvd, 06.02.2007 13:18)
  2. armut koltuklar da bu sesi çıkarır. *
    #1265507 (chazsmyr dhuunyl, 06.02.2007 13:30 ~ 13:31)
  3. (bkz: osurunca koltuk sesi cikaran piyango bileti)
    #1265515 (mulayim, 06.02.2007 13:34)
  4. insana yapmadığı şeyin utancını yaşatan durumdur. bir de komik sahnelere sebep olur çıkan osuruk vari sesten sonra gözler üzerinize çevrildiğinde:

+bakmasana öyle bee valla koltuktan çıktı, bak yeminle! durrr gene oturucam aynı ses tekrar çıkacak bak iyi dinle.
    ...(şerefsiz koltuktan çıt çıkmaz)
    -???(bu halinizden eğlenen kişinin imalı bakışları)
    +heee tamam lannn osurdum ne olacak, evet osurdum.
    -hahahahaah...
    #2548004 (trink, 02.11.2007 19:43)
  5. bunu ellerinizi birbirine yapıştırıp körük gibi şişirdiğinizde de başarabilirsiz. 4ever pvd anlatmış canım çekti ben de anlatıcam durun durun. misafirlerle otururken hani bi sessizlik anı çöker ve kimseden çıt çıkmaz. ben ellerimi körüklerken avuç içinin aldığı hacimsel daralmanın seste çıkardığı dalgalanma ile vıııuuuuzzzuıırrtt sesi misafirlerin adeta kulaklarında inledi sevgili entry canavarları. bir de böyle bir durumda kimse yanlış anlamasın diye ard arda yaparsınız ki "yok ya ellerimle çıkarıyom bu sesi" msj nı vermek istersiniz. bu yanlış anlaşılmayı düzeltemediğimi babamın dayanamayarak "napıyon oğlum?" şeklindeki sorusu ile anladım ve rezilliğime rezillik ekledim. (bkz: bu da böyle bir anımdır).
    #2548030 (en bedevi c, 02.11.2007 19:51)
  6. üzerinde yatılmaması gerekir.
    #2712469 (belediye otobusu, 18.12.2007 18:32)
  7. (bkz: deri koltuk)
    #2712480 (maximus, 18.12.2007 18:35)
  8. bir tane de bülent ersoy'da vardır bu koltuklardan. veya bizi kandırıyor.
    #2712501 (derindusunur, 18.12.2007 18:43)
  9. elini kendi koltuk altına getirip pırt sesi çıkararak otur sorun kalmaz.
    #2712503 (deligado, 18.12.2007 18:44)
  10. (bkz: ossurunca ossuruk sesi çıkaran koltuk)
    #2713165 (21090055, 18.12.2007 21:58)
  11. hangımız bu tip bir koltuğa oturanda böyle inceden bir osuruk sesi oluşmasına vesile olanda akabinde götümüzü koltuğa daha kuvvetli kerttirerek* daha yüksek bir osuruk sesi çıkarmaya çalışmadık ve böylelikle çevredekilere "ikinci kez olduysa ve böyle yüksek bir ses çıktıysa bu osuruk değil de deri sürtünmesinden oluşan bir sestir" mesajı vermek istemedik sorarım size ey mağduriyetin kıyısından geçmiş dostlarım.
    #3954356 (eroica, 12.09.2008 19:05 ~ 19:06)

© 2008 - uludağ sözlük

oturunca osuruk sesi cikaran koltuklar başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. oturunca osuruk sesi cikaran koltuklar ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu oturunca osuruk sesi cikaran koltuklar nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» richie sambora » powerade » anlayamazsin » keten » turk dizisi cekmek icin gerekenler » deniz feneri dernegi » demonstrasyon » uktem ukte olsun » gotverenlik » ozledim » burak ile levent » ain t it fun » askinla » degisken ruh halleri ve kafayi siyirmak » ozgur sozluk » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » geceyi bir sozluk yazarinin koynunda gecirmek » bir kalbin icinde agliyor ask » evlilik kredisi » turgay demirel » adiadokokinezi » kelly macdonald » andromimetophilia » sigarayi birakmak » omur dedigin » rik smits » elektrik » sarkilardaki mantik hatalari » duran toplarin usta ismi » wreqfasd » taste in men