oturdugun yerden kalkar kalkmaz yerini kapan gicik 

kapat
  1. fırsatçının önde gidenidir. toplu taşıma araçlarında, arkadaş ortamında, evde... her yerde vardır bunlardan.

evde, televizyona en yakin koltukta oturuyorsan ve iki dakikalığına (su içmeye, tuvalete, telefona..) kalkmışsan, kardeşin kapar yerini. evet, öz kardeşin! aynı annenin karnında uyuduğunuz, bir çikolatayı bölüştüğünüz, misafirliğe gidince onun ayakları senin baş tarafına gelecek şekilde yatırıldığınız, yaptığı yaramazlıkları örtbas ettiğiniz o nankör kapar. evde yaşanabilecek başka bir yer kapma durumu ise, çok fazla misafir geldiğinde ayakta kalan kişinin ilk kalkan kişinin yerini kapmasıdır.

toplu taşıma araçlarında, para uzatmak, tuvalete gitmek(minibüste gitmiyorum tuvalete, vapurda filan), inmek için kalktığınızda yeriniz ayakta beklemekte olan biri tarafından hemen doldurulur. onlara fazla kızmıyorum... ama para uzatmak için kalkıp yerini kaptırmak kötüdür. bir de, vapurun en güzel yerindeysen (ki bu bence en önde, sancak tarafında, ayaklarını aşağı sarkıtarak oturmaktır) ve kalktığında yerin kapılırsa kötüdür.

arkadaş ortamında, yine birileri ayaktaysa, ilk kalkanın yeri kapılır. ama ortamda çok popüler, en popüler, muhabbeti döndüren bir zat varsa ve ona yakın oturan biri kalkarsa, onun da yeri kapılır.

böyle yani.. var daha.
    #3702497 (headacheda, 22.07.2008 15:27)
  2. götten kapılacak hastalıkları kapabilme potansiyeline sahip olan gıcıktır. böyle bir potansiyele sahip olmamak için kalkan kişinin oturduğu yerin biraz soğumasından fayda vardır.
    #3702520 (taharetmuslugu, 22.07.2008 15:31)
  3. kalkan kişi ardından oturulan yerin soğuması için beklemesi gereken gıcıktır. yoksa milletin kıcının sıcaklığında oturmak can sıkıcıdır.
    #3702529 (dunyanin en mutevazi adami, 22.07.2008 15:32)
  4. (bkz: kalkmisa oturulmaz ilkesi)
    #3702532 (judas, 22.07.2008 15:32)
  5. ortam soğuksa yeri kapan gıcığın yüzünde 'oh ısıtmış' gibilerin ifade oluşur. sinir bozucudur.
    kalkan kişi inadına yerine oturmak istese de ses çıkarmaz.
    #3702535 (teodise, 22.07.2008 15:33)
  6. bu türden insanlara heran yer yerde rastlayabilirsiniz. düğünde, kahvede, cafede vs. bir de hiç bir şey yokmuş gibi mal taklidi yaparlar. yerinizi kapan sizden yaşça büyükse yapacak çok da birşeyiniz yoktur, küçükse vurun tekmeyi gitsin.
    #3702537 (sadettin kanyak, 22.07.2008 15:33)
  7. (bkz: kalkanın yerini ölenin karısını)
    #3702547 (ENES, 22.07.2008 15:34)
  8. Arkasından şu güzelim söz gelir.

Sen her kalkana oturuyor musun?

Bu arada yazarı da takdir ettim ibne yazmamış da gıcık yazmış *
    #3702573 (zambrotta, 22.07.2008 15:37)
  9. (bkz: yer kapanın yeri olmaz)
    #3702670 (ben bir garip yazarim, 22.07.2008 15:53)
  10. küçük çocuklarda çok görülür. birbirini kıskanan çocuklara büyüklerin taktığı hoş olmayan tanımdır.
    #3702759 (miss molly, 22.07.2008 16:07)
  11. yerinde gozu olan insandır.
    #3702767 (hakem kalk dedi, 22.07.2008 16:08)

© 2008 - uludağ sözlük

oturdugun yerden kalkar kalkmaz yerini kapan gicik başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. oturdugun yerden kalkar kalkmaz yerini kapan gicik ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu oturdugun yerden kalkar kalkmaz yerini kapan gicik nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» intihar notu » kimya ogretmeninin oksijen demesi » surtunme ihmal mi » so » eline top yakismayan basketbolcular » power of ten » deniz baykal » coco star » borsanin gunah olmasi sorunsali » malatya a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games