otostop taktikleri 

kapat
  1. Kendi deneyimlerimden yola çıkarak bazı taktikler vermek istiyorum.. Bu sayede para vermekten kurtulabilir ya da gideceğiniz yere çok daha erken gidebilirsiniz.. gözlerinizi 4 açın ve iyi okuyun..bi daha anlatmicamm..

madde 1 : Mevsime göre otostop çekme taktikleri vardır.. Mesela kış mevsiminde arabanın geldiğini anlarsın ama o tarafa bakmazsın.. Ellerin cebinde üşüyor ve titriyor taklidi yapmalısın.. araba yaklaşınca sanki yeni görmüş gibi hemen eller cepten çıkartılır ve otostop çekilir.. Şoför halinize acıyacaktır emin olun.. Yazın da tam tersi güneşten korunmak için kafanızın üzerinde kitap filan tutun.. ama kıştaki taktik kadar etkili olmaz onun için araba geliyoken saate bakmak geç kaldı izlenimi vermek daha çok işe yarayabilir..

madde 2 : Elimizi kullanma.. Otostop çekerken ne tam olarak yola doğru ne de tam geliş istikametine doğru durulmalı.. 45 derece açı yapmak en ideali.. sağ kol kendi vücudunla aynı hizada olacak yani yola doğru dik olmayacak.. Parmaklar tamamen kapalı olmamalı (acemiliğin işareti) ya da tam açık olmamalı.. gevşek tutulmalı sanki parmak güreşi yapıyormuş gibi.. Baş parmak yukarı değil de gideceğini yöne doğru durmalı avuç içi şoföre doğru değil yola dik ama yatayla 30 derecelik açı ile durmalı (burası önemli..) Yoksa durmayacaktır.. Ayrıca kolumuz ne çok yere doğru ne de zeminle aynı paralellikte olmalı.. dirsek çok ama çok hafif bir şekilde kırılmalı..siz hissetmeseniz bile şoför hissedecektir..

madde 3 : Göz teması.. Sürücü ile kesinlikle göz teması kurulmalıdır. Su uyur düşman uyumaz her zaman tetikte olunmalı.. Genelde otostop çeken insana bakmak istemezler.. Gözleri kayanlar oluyo onları yakalamak lazım.. Eğer ki göz teması kurulursa %50 den fazla şansınız var.. Mesela bi keresinde Peugeot 206 nın biri geliyodu abla da içerde radyo ile uğraşıyodu kafasını kaldırınca birden beni gördü gözlerinin içine baktım araba çok yakınımda ve hızlı gidiyodu kilitlendi birden frene bastı arabayı kaydırdı biraz ilerimde durdu.. Binince de baya özür dilemişti.. bugün de okuldan gelirken yakaladım birini..

madde 4 : Mekan.. Gelebilecek en fazla arabanın olduğu yol seçilmeli.. Mesela ODTÜ ye giderken Naz Gıda nın karşısında durursan hem çiğdemden hem Kızılaydan hem de Yüzyıl tarafından gelen arabaları durdurabilirsin.. Bir başka taktik de tümseklere yakın durmak, araba yavaşlayacaktır "Yavaşlamışken
    duralım da şu garibanı alalım" diyebilir..

madde 5: En çok karşılaşılan sorun birden fazla insanın beraberce otostop çekmesidir ki sürücüyü rahatsız eder.. "Yuh bi dursam hepsi çullanacak" düşüncesiyle durmama ihtimali yüksek. O yüzden insanlarla anlaşılıp tek bir kişinin otostop çekmesi diğer 3-4 kişinin ya etraftaki ağaçların oralara gizlenmesi ya da yolun karşı tarafında beklemesi gerekir ki araba durunca kaçma fırsatı olmasın.. Hem doğaçlama oluyo şoför pusuya düştüğünü anlamaz..

madde 6 : Saygı.. iyi görünümlü olmalı saç sakal karışmış olmamalı.. Araba durunca ön koltukta saçma sapan eşyalar bile olsa ön kapı açılmalı (acemiyken bi kere arka kapıyı açtım "efendim öne geçebilir misiniz" dedi).. Arabaya binince de bu saygı devam etmeli ilk olarak şoförün konuşmsı beklenmeli ki seni sevsin kendi yolundan değil de senin gideceğin yoldan gitmeye karar versin. ayrıca eller cepte olmasın rahatlığın işareti ama kendine güven ile karıştırmayın bu durumu.
    #2235871 (lamelifye, 31.08.2007 15:59 ~ 16:01)
  2. erkekseniz kızların yanında durun, aradan dalın arabaya.
    #2235957 (aman heri, 31.08.2007 16:16)

© 2008 - uludağ sözlük

otostop taktikleri başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. otostop taktikleri ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu otostop taktikleri nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» konusan sisme kadin » neolojizm » haybeden gercekustu ask » siyaset meydani » nurhak » fache » ekolali » kulturpark » timsah yuruyusu » eski sevgili bulma oldurme ve zibartma dernegi » tourette sendromu » necirvan barzani nin turkiyeye davet edilmesi » jorg haider » yardimci kadin oyuncu » tom bombadil » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » yurdum insani diyen yurdum insani » bye yerine by diyen msn insani » hasretinden haci sakirleri deldim » britney spears » yasamsal tespitler » blue angels » dadaizm » yalanciktan olmus gibi yapip evdekileri korkutmak » pesin edit » pisin biri » tuncelispor » status epileptikus » ayrildiktan sonra sevgiliye ah etmek » tiberian sun » negativizm