otobuste uyuyakalmak 

kapat
  1. çok b.ktan bir durum olsa gerektir. hele ki çok önemli bir randevuya gidiliyorsa, inilmesi gereken durak geçilmiş ise eğer tam bir bunalım yaşanır.

-dursana abiiiiiiiii.
    +n'oldu aslan?
    -ben altı durak önce incektim.
    +babanın şoförü mü var lan it?
    -...
    (osuruklu, 18.03.2007 20:34)
  2. bütün gece ödeve uğraşmışsanız uzun sürebilir. şöförle muhattab olunmaya sebebiyet verir.

iett şöförü: şşş genç son durak.
    bizimki :tamam 5 dakkaya kalkarım
    iett şöförü: hade olum işim, gücüm var.
    bizimki: al abi şu akbili diğer sefer uyandır vaktim var.
    iett şöförü: siktir in lan sabah sabah süprizmisin mna koyyim.

not: anlatılan hayal ürünü değildir. ismi geçen kurum ve kuruluşlarla hertürlü alakası vardır.
    (thisrock, 18.03.2007 20:43)
  3. şehirler arasında uyuyakalmak daha fenadır.
    balıkesir yerine izmirde uyanmak. fena.
    (MelihMercan, 18.03.2007 21:20)
  4. muhtemelen son durakta şoförün "kalk lan kalk geldik." demesi ile uyanacağınız hadise.
    (tanimadinmiben, 18.03.2007 21:28)
  5. bir de uyandığınızda ağzınızın tamamen kuruduğunu farketmek vardır. bu da demektir ki tüm yol ağzınız açık uyumuşsunuz ve belki de tüm otobüs ahalisine maskara olmuşsunuzdur.
    (st27, 18.03.2007 21:28)
  6. gözlerinizi hafif araladığınızda gözlerin üzerinizde olduğunu görmektir.
    (bkz: otobüste uyuyan kızı kesmek)
    (iyipekimadem, 18.03.2007 21:31 ~ 20.03.2007 18:59)
  7. ardından şoförle birlikte otogara kadar gidebilirsiniz.işin karlı yanı eğer hala farkedilmemişseniz dönüş yolunu da beleşe çıkarabilirsiniz.* *
    (bkz: muavin koltuğunda uyumak)
    (bkz: bizim muavin de görmeyeli ne çok değişmiş canım(!))
    (cielo, 18.03.2007 21:53 ~ 19.03.2007 17:14)
  8. yağmurlu günlerde, otobüsün kaloriferi yanıyorsa veya otobüs kalabalık yüzünden kendiliğinden ısındıysa hele bir de cam kenarındaysan gerçekleşecek olaydır.
    (imper, 01.10.2007 22:32)
  9. genelde gideceginiz duraga yakın bir zamanda uyanırsınız... *
    (EkReM4eVa, 01.10.2007 22:36)
  10. iki şekilde kabusa dönüşebilecek durumdur.
    1 - ) mola sırasında otobüste uyuyakalınır ve temel ihtiyaçlar giderilemez, hele bir de son mola yeriyse son durak beklenmelidir ihtiyaçların giderilmesi için.
    2 - ) muavin de uyuyakalır ya da sizin ineceğiniz yeri karıştırırsa gitmeyi düşündüğünüz yerden kilometrelerce uzakta bir şehirde gözlerinizi açabilirsiniz. elbette ufak bir turistik seyahat için idealdir, cepte para varsa.
    (abberline, 06.02.2008 09:20)
  11. sefil uykuyu sevenler için dinlendirici ve keyif verici bir uykudur. *
    (simardi kilitlendi dondu kaldi, 06.02.2008 09:33)
  12. her iş çıkışı 110'da başıma gelen hadise. kapıağasında inmem gerekirken bazı günler gözlerimi kadıköy'de açıyorum.
    (nebkheperouri, 06.02.2008 09:44)
  13. (bkz: uyanınca çocuk olmak)
    (encam, 08.05.2008 09:28)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» counter strike da ki fucker nickli gencler » sekiz sikli sinav » turk telekom e fatura » madde » metin uca » kubilay turkyilmaz » zlatan ibrahimovic » hakan tasiyan » tv 8 » nba playoffs 2008 » beykoz » kadraj » benim 36 cocugum var keske 50 60 olsaydi » gode » arka siradakiler » futbol maclari iki topla oynansin » hz muhammed in turk dusmanligi » hayat kirikligi » plastik top ile hali saha maci yapmak » mister eko » uludag sozluk un avrupa birligine uye olmasi » nie » star tv » mayina basan amerikan askeri tribi » ataturk hakkinda ne dediler » peter schmeichel » tepsi minare » guzel giyinmeyi marka giyinmek sanan zihniyet » dogubeyazit in tarihi eserleri a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa