otobuslerdeki duracak dugmesi 

kapat
  1. ilginç bir anım, çocukken kursa gidiyordum, o zaman şehir merkezinde tüm otobüslerin durduğu son durak vardı, sabah erken olduğu için o gün denk gelmiş otobüste bir tek ben kalmışım, son durakta da inicem, adam eli mahkem duracak, eh kapıyı da açacak ne gerek var düğmeye basmaya ama çocukluk işte munzurluk edip bastım, adam bağırdı "ne basıyon evladım, inecen işte, ne basıp ta aküyü boşa harcıyon", ben tabi sessiz şekilde indim.

sonradan öğrendim eski belediye otobüslerinin aküleri çok gidiyormuş, zaman zaman otobüsler yolda da kalabiyormuş, adamın takıntısını öğrenince anladım.

Ama şimdi teknoloji gelişti, modern otobüslerde sadece "duracak" lambası yok, klima, televizyon, radyo ne isterseniz çalışıyor, maaşallah akü yüzünden yolda kalan otobüs görmedim veya duymadım. Yıllar sonra yine benzer bir durumda, bu sefer daha modern bir otobüste deneyeyim dedim, yine otobüste tek ben kalmışım ve son durağa yaklaşırken yine bastım düğmeye, adam bana mısın demedi. ilginç.
    #3613287 (alikula, 03.07.2008 11:57 ~ 12:24)
  2. inilecek yerde basılan düğmedir. *
    #3613294 (lolita lempicka, 03.07.2008 11:58)
  3. iyyy iğrenç butonunun otobüs için tasarlanmış halidir. durdur otobüsü ineceğim demeye benzer. yalnız bu sekılde söyler, vip yolcu gibi davranırsanız şoför abi sizi birazcık benzetebilir.
    #3613309 (ParaNtez, 03.07.2008 12:02)
  4. halk otobüslerinde basıldığında farklı farklı ve iğrenç müzikler çaldıran düğme. lan adam gibi bi gong sesi yapın bari, ipneler sizi!
    #3613320 (galapagoslu iguana, 03.07.2008 12:05)
  5. (bkz: son durakta inmek icin dur butonuna basan yolcular)
    #3613332 (notrinova, 03.07.2008 12:07)
  6. basıp, sonra otobüs durunca da "bu durakta değil, bir sonrakinde..." diyenleri dövmek istediğim düğme.
    #3613341 (crysania, 03.07.2008 12:08)
  7. hiçbir otobüste olmayan düğmedir. en fazla stop ya da dur yazar. ikarus ise hiçbirşey yazmaz. kapıya benzemeyen bir şekil vardır bu düğmenin üzerinde.

duracak yazısı vardır. yukarıda sözü edilen düğmelere basılınca otobüsün stratejik yerlerine yerleştirilmiş ışıklı yerlerde yazar.
    #3613344 (bozuk turntable sahibi dj, 03.07.2008 12:09)
  8. efendim bu düğme bazı otobüslerde çalışmaz basarsın basarsın şöför de tık yok sonra ilginç diyaloglar gelişmeye başlar. hele birde bayansa seyreyleyin cümbüşü. otobüs durur orta kapı felan açılır ama arka kapı hali ile açılmaz bayan arkadaş çok kısık bir sesle "arka kapııı" şeklinde kaptana seslenir fakat bırakın kaptanı hemen yanındaki bile zor duymuştur. sizde istem dışı bir panik oluşur "yav ben zor duydum kaptan nasıl duysun bunu." şeklinde. hemen devreye girip gür sesinizle "kaptan arkı kapı" diye bağırabilir yada çokta fifi diyerekten arkadaşın bir sonraki durakta inmesine sebep olabilirsiniz.

- kaptan inicek var arka kapıyı açarmısın?
    - kardeşim düğmeye niye basmıyorsun?
    - basıyorum işde çalışmıyor düğme.
    - birader sabahtan beri topselvi - kartal gidip geliyorum bir sorun yokta sendemi çalışmıyor bu düğme?
    - al işde basıyorum çalışmıyor. (koduğumun düğmesi ne hikmetse çalışmıştır. tüm otobüsede bir güzel rezil olunmuşsunuzdur.)
    - hay allahım ya kimlerle uğraşıyoruz. in tamam kardeşim in hadi iyi günler sana.
    #3613392 (possessed, 03.07.2008 12:22)
  9. şoförle yolcu arasında tartışmaya neden olan düğmedir. düğmedir yani.

yolcu, şoförün aracı durdurması için düğmeye basar.

* dig dog dog.

aracın sağ üst köşesinde duracak lambası yanar.

şoför aracı ışıkları geçtikten sonra ki durakta durdurur. yolcu ise ışıklardan bir önceki durakta inecektir.

y : şoför bey niye durmadınız düğmeye basınca ?
    ş : ışıklarda mı durayım ? ışıkları geçtim durdum.
    y : ben ışıklardan önceki durakta bastım düğmeye, siz durmadınız.
    ş : geç bastınız.
    y : sizin düğmeniz geç yanıyorsa benim geç basmamla bir alakası yok.
    y : düğmeniz geç yanıyorsa biz ne yapalım ?
    ş : benim düğmem geç yanmaz. inermisiniz arabamdan ?
    y : allah belanızı versin.
    #3613394 (sokaklambasi, 03.07.2008 12:22 ~ 12:44)
  10. onu bulup görebilmek ayrı dert,bulup basamamak ayrı derttir,her türlü kasar insanı o güzel sarı dügme..
    #3613419 (Lauralanthalas, 03.07.2008 12:29)
  11. (bkz: duracak düğmesine basmada 20 saniye kuralı)
    #3613448 (grand ekinoks, 03.07.2008 12:35)
  12. senden önce milyonlarca insanın bastığı düğmedir kimisi burnunu karıştırdığı eliyle basar kimisi hapşurur basar kimisi başka taraflarını kurcaladığı eliyle basar.. *
    #3613456 (jawwns, 03.07.2008 12:37)
  13. + pardon, basabilir misiniz?
    - burada mı ? *
    #4309868 (aytug, 02.12.2008 19:51)
  14. Küçük yerleşim birimlerinde pek sık kullanılmaz.Bunun yerine"Muarrem aga be rasim çavuşlaan evin ötede duruveesene"gibisinden şöfere bağırılır.üstelik daha etkilidir.
    #4310320 (Homo Sapiens Idaltu, 02.12.2008 21:47)
  15. (bkz: otomatik kapı çarpar)
    #4310322 (aybars lebib, 02.12.2008 21:47)
  16. kapı tarafında duruyorsak eğer, o kırmızı düğmeye ilk önce kimin basacağının merak ettiğimiz, basma arzusu uyandıran, arada bir gözlerimizin ona takıldığı ve garip bir şekilde bir bağ kurduğumuz düğmedir. otobüsten inip inemeyeceğimiz işte o kırmızı düğmeye bağlıdır.
    #4310344 (panta rei, 02.12.2008 21:52 ~ 21:54)
  17. bazen işlemez. şoför istediği durakta durup istemediğinde durmaz. ağzına kadar tıklım tıklım iett aracında ise tek savunması inecek var mı diye sorduk olmasıdır.mal mısın sen diye şoföre soru yöneltmek gelir içinizden. millet belki müzik dinliyor, belki sohbet ediyor, belki uyukluyor. ayrıca koca otobüs bu. öndeki mırıldanmayı geç bazen yanındaki arkadaşını duymuyor. insanlar isyandadır.

(bkz: ben bugün bunu gördüm)
    #4310355 (mersa, 02.12.2008 21:53)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

otobuslerdeki duracak dugmesi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. otobuslerdeki duracak dugmesi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu otobuslerdeki duracak dugmesi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about otobuslerdeki duracak dugmesi. Copyrights of the articles are belong to their authors.